Zatraži besplatne ponude za kamin u Varaždinu

12 izvođača u blizini

Već 4.739 korisnika iz Varaždina pronašlo je izvođača na trebam.hr

4 najboljih ponuđača kamina Varaždin, 2022

POSA d.o.o.

 
0 ocjena
10+
Godina na tržištu
5+
Broj zaposlenih

Usluge: izrada kamina, plinski kamini, kamini na drva, kamini za centralno grijanje, elekrični kamini, kamini, ugradbeni kamini, kamini na bioetanol, kamini na pelete.

Zatraži ponudu

EURO KAMINI j.d.o.o.

 
0 ocjena
5+
Godina na tržištu
5+
Broj zaposlenih

Usluge: kamini na pelete, kamini na drva, izrada kamina, kamini za centralno grijanje, ugradbeni kamini, elekrični kamini, kamini, plinski kamini, kamini na bioetanol.

Zatraži ponudu

RONIS d.o.o.

 
0 ocjena
20+
Godina na tržištu
10+
Broj zaposlenih

Usluge: kamini na drva, ugradbeni kamini, kamini, izrada kamina, kamini na bioetanol, elekrični kamini, kamini za centralno grijanje, plinski kamini, kamini na pelete.

Zatraži ponudu
20+
Godina na tržištu
10+
Broj zaposlenih

Usluge: kamini na bioetanol, plinski kamini, kamini, kamini na pelete, ugradbeni kamini, kamini za centralno grijanje, elekrični kamini, kamini na drva, izrada kamina.

Zatraži ponudu

Povezane usluge u Varaždinu

Često postavljana pitanja

 • Koji kamin je najlakše održavati?

  Električni i plinski kamini te kamini na bioetanol najjednostavniji su za održavanje, ne ostavljaju prljavštinu i praktički ne zahtijevaju održavanje.

 • Koja je razlika između toplozračnog i toplovodnog kamina?

  Toplozračni kamini ispuštaju toplinu u prostoriju putem ventilacijskih cijevi. Da bi grijanje bilo učinkovito zrak mora stalno cirkulirati, zbog čega nam je potreban dodatni sustav ventilatora. Toplovodni kamin umjesto zraka zagrijava vodu koja putuje do sustava grijanja. Toplovodni kamin posebno je pogodan ako želimo grijati cijelu kuću, dok je toplozračni kamin pogodan za grijanje jedne do dvije prostorije.

 • Koji izvor energije odabrati za kamin?

  Ovisno o izvoru energije koji koriste, kamine dijelimo na kamine na drva, pelete, plin i kombinirane kamine. Svaka vrsta kamina ima svoje prednosti. Kamin na pelete automatski uzima pelete čime nam olakšava rad, a zbog automatizacije može i zagrijati kuću kad nas nema kod kuće. Kamin na drva, pak, radi na trupcima koji su najjeftiniji izvor energije. Prednosti plinskog kamina su u tome što je toplinski vrlo učinkovit i ne ostavlja pepeo i ostalu prljavštinu, pa je vrlo jednostavan za održavanje. Vrsta kamina koju ćete odabrati ovisi uglavnom o vašim željama i o tome koliko novaca ste spremni izdvojiti za kamin.

 • Koliko često dimnjačar treba pregledati ugrađeni kamin?

  Dimnjačar mora pregledati kamin najmanje jednom godišnje. Nakon inspekcije dimnjačar izdaje izvještaj o godišnjem inspekcijskom nadzoru u kojem su evidentirani svi nedostaci i rok za njihovo otklanjanje.

 • Kako na siguran način koristiti kamin?

  S kaminom s otvorenim ognjištem moramo pažljivo rukovati – ne smijemo koristiti zapaljive tekućine za loženje vatre, a u blizini kamina ne smiju se nalaziti lako zapaljive stvari. Zidovi oko kamina moraju biti izgrađeni od nezapaljivog materijala, a područje oko kamina također mora biti zaštićeno nezapaljivim materijalima. Također preporučujemo da instalirate odgovarajući aparat za gašenje požara.