Zaštita privatnosti

Privatnost

Na određenim mjestima unutar Trebam.hr skupljamo identifikacijske podatke o korisnicima, ali samo ako nam ih oni dobrovoljno prosljeđuju. Trebam.hr, korisnicima ("klijentima") koji izraze želju, prikuplja više ponuda različitih tvrtki. Zato, bez prosljeđivanja podataka trećim osobama, usluga nije ni moguća.

Predali ste upit - koje podatke o Vama skupljamo?

Želite predati besplatan upit? Korisnike koji predaju besplatne upite na stranici Trebam.hr zovemo "klijenti".

Prilikom predaje upita od Vas ćemo tražiti neke osobne podatke - ime, prezime, telefonski broj, e-mail adresu i neke tehničke podatke. U nekim slučajevima, kad je to potrebno za izradu ponude, od Vas ćemo tražiti i podatke o adresi odnosno lokaciji povezanoj s upitom.

Neke podatke spremamo i odmah, dok ih upisujete u polje. Stranica za svoj rad koristi kolačiće. Kolačići nam tehnički omogućavaju predaju upita na stranici te pomažu pri oglašavanju stranice.

Nudite usluge na Trebam.hr? Koji su podaci potrebni za suradnju s nama?

Tvrtke i druge pravne i fizičke osobe koje nude usluge na Trebam.hr zovemo “naručitelji”. Ako se prijavite kao naručitelj, od Vas ćemo tražiti kontaktne podatke odgovornih osoba i drugih osoba koji će surađivati s Trebam.hr (ime, prezime, telefonski broj, e-mail adresa). Ponekad tražimo i potvrdu identiteta uvidom u osobni dokument.

Što su tehnički podaci?

Sadrže podatke o vašoj IP adresi, operativnom sustavu i pregledniku (browseru) kojeg koristite za pristup do Trebam.hr. Tehničke podatke nećemo koristiti kako bi Vas osobno identificirali već u svrhu pravilnog prikazivanja stranice (mobilna/desktop), optimizacije upotrebljivosti stranice, analize posjeta i otklanjanja pogrešaka.

Predali ste upit – kome prosljeđujemo Vaše podatke?

Ukratko - naručiteljima usluga prosljeđivanja upita koji nude svoje usluge putem Trebam.hr. Ali, ne prije nego što ste to dvaput zatražili:

 1. Predate upit na Trebam.hr i u njega upišete podatke koje ste spremni proslijediti.
 2. Kontaktirat ćemo Vas i provjeriti želite li proslijediti podatke za pripremu ponude. (Ako ste u prošlosti već koristili našu uslugu, ovaj korak možemo preskočiti.)
 3. Tek nakon toga ćemo izvođačima proslijediti Vaše podatke (ime, prezime, telefonski broj, e-mail adresu) i podatke o upitu.
 4. Obavijestit ćemo Vas kome smo proslijedili upit.

Kako naručitelj kojem je upit proslijeđen može upotrijebiti Vaše podatke?

 • Isključivo u svrhu pripreme ponude i sklapanja posla s Vama.
 • Svaki naručitelj kojem je upit proslijeđen garantira da osobne podatke klijenata neće proslijediti dalje drugima, uključujući i podizvođače, osim koliko je to nužno za pripremu ponude. Jednako važi i za sve druge podatke (neosobne) koji su poslani u upitu.

Vaše podatke trećim osobama, koje nisu povezane s našom uslugom, ne prosljeđujemo. Podatke o fizičkim osobama ne dijelimo s drugim tvrtkama i ne prodajemo ih obrađivačima podataka koji nemaju veze s uslugom koju ste naručili.

Prilikom predaje upita podatke sigurno spremamo. Podatke prosljeđujemo državnim organima i sudovima ukoliko za to postoji zakonsko utemeljenje.

Kolačići i usluge koje koristimo

Kao i većina drugih internetskih stranica koristimo kolačiće. Kolačić sadrži niz slova i brojeva te se sprema na Vaše računala prilikom posjete stranice.

Naši kolačići

Zašto ih koristimo:

 • Najosnovnije funkcioniranje stranice (predaja upita, registracija, pregled ponuda).
 • Spremamo prijavu tako da se ne morate svaki put prijaviti na stranicu.
 • Prilagođavanje stranice korisniku.

Kolačići vanjskih izvođača (third party)

Kao i većina stranica koristimo “third party” kolačiće. Bez njih ne bismo imali mogućnosti mjerenja kvalitete usluga i oglašavanja i naša usluga ne bi funkcionirala normalno (zasigurno ne s besplatnim skupljanjem ponuda).

Zašto ih koristimo:

 • Statističke analize posjeta.
 • Testiranje stranice.
 • Chat uživo s našim savjetnicima.
 • Kolačiće koristimo i za oglasne kampanje.

Koje “third party” usluge koristimo?

Gotovo svaka stranica koristi "analitičke alate". Trebam.hr za analizu posjeta i statistiku koristi Google Analytics. Alat ne prepoznaje podatke o pojedincima, ali nam koristi prilikom mjerenja učinkovitosti oglasnih kampanja. Ako želite izbjeći ovakvo mjerenje od strane Googlea posjetite: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Katkad stranicu želimo izmjeniti, ali nismo sigurni kako će korisnici na to reagirati. U tu svrhu koristimo alat za testiranje (Google Optimize) koji izmijenjenu verziju prikazuje manjem dijelu korisnika. Na osnovu rezultata se odlučujemo je li nam ta izmjena prihvatljiva.

Veliki broj naših korisnika želi razgovarati s pravom osobom odmah na web stranici, zato smo im to omogućili uz pomoć online chata. Usluga Livechat Inc. korisnica omogućava razgovor s našim savjetnicima putem poruka unutar same stranice.

Koristimo uslugu servicator.com koja nam omogućava da zadržimo kontakt s korisnicima koji su predali upit ili tvrtkama koje su posjetile našu stranicu. Servicator nam omogućava prepoznavanje drugih usluga koje Vas zanimaju, kad ste već predali upit i ponudi Vam primjerene izvođače.

Za oglašavanje koristimo uslugu Google Ads. Za više informacija i odjavu možete posjetiti: https://adssettings.google.com. Oglašavamo u rezultatima pretraživanja, kao i putem grafičkih oglasa na drugim stranicama. Naši oglasi se prikazuju i u mreži Facebook (više informacija i odjava: https://www.facebook.com/ads/preferences/), a u te svrhe koristimo njhove oglasne alate. Oglase prikazujemo i korisnicima koji su već prije posjećivali našu stranicu.

Kad želimo prikazati zemljopisnu kartu s lokacijom, koristimo uslugu Google maps.

Za potrebe slanja elektroničke pošte, spremanja podataka, sigurnosnih kopija i hostinga web stranice koristimo sljedeće usluge obrađivača podataka:

 • Amazon AWS – slanje e-pošte, spremanje podataka
 • Hetzner Online GmbH - hosting
 • Host Europe GmbH – hosting
 • Sendgrid, Inc – transakcijska e-pošta
 • SMSAPI - ComVision Sp. z o. o. - slanje SMS poruka

Kakve poruke možete očekivati od nas?

Poruke ćete primati ako ste naš klijent (ako ste predali upit). Tada ćemo Vas obavijestiti o ponudama koje su vam proslijeđene, ocjenama, uslugama povezanima s Vašim upitom i komplementarnim uslugama. Poslat ćemo Vam poveznice do profila izvođača i njihovih ocjena. Sve obavijesti koje ćete od nas primiti odnose se na Vaš upit ili uslugu Trebam.hr.

Ukoliko Vas naše usluge više ne zanimaju, možete na info@trebam.hr bilo kada zatražiti da Vam više ne šaljemo ponude.

Naravno, možete zatražiti i izbris, popravak i prijenos Vaših podataka.