Koliko košta klima?

 • 3.5009.000 HRK
  Inverter klima (kapacitet 3,5 kW)
 • 2.5003.500 HRK
  Prijenosna klima
Zatraži ponude

Pitate se koliko će vas koštati klima? Za vas smo prikupili približne cijene kako biste mogli lakše planirati buduće projekte.


Inverter klima (kapacitet 2,5 kW)

 • 2.5007.000 HRK

Za razliku od klasičnog klima uređaja, inverterski klima uređaj ima ugrađenu automatsku kontrolu snage kompresora. Kompresor tako uvijek radi sa snagom potrebnom za održavanje željene sobne temperature. Glavna prednost inverter klime je što brže hladi tj. zagrijava sobu. Važno je odabrati klimu prikladnog kapaciteta za naš prostor – onu koja neće trošiti previše energije, a koja će imati kapacitet hladiti cijeli prostor. Klima uređaj snage 2,5 kW u principu može ohladiti 25 m2 velik prostor, ako je dobro izoliran. Preporučujemo da se o tome posavjetujete s proizvođačem. Cijena klima uređaja, osim o kapacitetu, najviše ovisi o modelu. Prosječna cijena inverter klime (kapacitet 2,5 kW) je 4.750 HRK. Raspon cijena je između 2.500 HRK i 7.000 HRK.

Zatraži ponude

Inverter klima (kapacitet 3,5 kW)

 • 3.5009.000 HRK

Inverter klima ima ugrađenu automatsku kontrolu snage kompresora. Brzina kompresora varira ovisno o temperaturi u sobi – što je soba vruća, kompresor će brže raditi. Stoga je inverter klima vrlo učinkovita u održavanju određene temperature u sobi. Koliko moćan klima uređaj nam jepotreban, ovisi o veličini prostorije i kvaliteti izolacije. Općenito, klima uređaj kapaciteta od 3,5kW pogodan je za prostor veličine 35 m2. Cijena ovisi o modelu, njegovom kapacitetu i slično. Inverter klimu (kapacitet 3,5 kW) ćete u prosjeku platiti 6.250 HRK.

Zatraži ponude

Inverter klima (kapacitet 5 kW)

 • 5.50013.000 HRK

Inverter klima ima kompresor koji podešava radnu snagu sobnoj temperaturi. Dok klasični klima uređaj radi ili punom brzinom ili uopće ne radi, inverterski klima uređaj uvijek koristi onoliko snage koliko je potrebno za održavanje željene sobne temperature. Ključno je da odaberemo klimu prikladnog kapaciteta za naš prostor. Prejaki klima uređaj trošit će previše električne energije i u njega bismo uložili više novca nego što je potrebno. Klima uređaj snage 5kW pogodan je za vrlo velik (50 m2) ili vrlo slabo izoliran prostor. Preporučujemo da se posavjetujete sa stručnjakom o tome koliko snažna klima bi odgovarala vašem prostoru. Cijene inverter klima (kapacitet 5 kW) kreće se od 5.500 HRK pa do 13.000 HRK.

Zatraži ponude

Prijenosna klima

 • 2.5003.500 HRK

Prijenosni klima uređaj već ima sve elemente potrebne za rad, tako da je vrlo praktičan i prikladan za svaku prostoriju. Prijenosni klima uređaji manje su energetski učinkoviti i glasniji od montažnih klima uređaja, ali svejedno su učinkoviti. Instalacija prijenosnog klima uređaja je jednostavna – potrebno je samo ukloniti topli zrak iz prostorije kroz cijev. Cijena ovisi o njegovoj veličini, kvaliteti i izvedbi. Prijenosna klima košta u prosjeku 3.000 HRK.

Zatraži ponude

Servis klima uređaja s kontrolom plina

 • 300400 HRK

Redoviti servis klima uređaja osigurava da klima uređaj radi optimalno i da ne troši previše energije. Serviser će između ostalog izvršiti: kontrolu tlaka rashladnog plina, punjenje klima uređaja plinom, pregled i kontrolu električnih komponenata, čišćenje klima uređaja i njegovih dijelova, kontrolu temperature ispuhanog zraka unutarnje jedinice. Preporučujemo redovito održavanje i čišćenje klima uređaja jer ćete na taj način produžiti njezin vijek trajanja. Cijena ovisi o vrsti i modelu vaše klime. Prosječna cijena servisa klima uređaja s kontrolom plina je 350 HRK. Raspon cijena je između 300 HRK i 400 HRK.

Zatraži ponude

Montaža klime

 • 1.0002.200 HRK

Prilikom ugradnje klima uređaja bitno je njegovo mjesto. Stoga preporučujemo da se prvo posavjetujete s majstorom koji će instalirati klima uređaj o potencijalnom položaju unutarnjeg klima uređaja: važno je da nije postavljen iznad vrat, jer će raditi u skladu s otvaranjem i zatvaranjem vrata. Također se ne smije postavljati u najsjenovitije područje jer će prilagoditi temperaturu ovom dijelu prostorije, i obrnuto, ne smije se postavljati preblizu npr. štednjaka, jer će zbog blizine izvora topline raditi previše, itd. Nakon što odredite odgovarajuće mjesto, majstor će montirati vanjsku jedinicu, unutranju jedinicu (ili jedinice) i povezati ih. Cijena ovisi o vrsti i modelu klima uređaja te složenosti ugradnje. Montažu klime bit će potrebno platiti između 1.000 HRK i 2.200 HRK.

Zatraži ponude

Godišnji servis

 • 200300 HRK

Redovni godišnji servis klima uređaja uključuje, između ostalog: čišćenje i dezinfekciju izmjenjivača unutarnje jedinice, čišćenje standardnih filtara unutarnje jedinice, provjeru propuštanja plina i kontrolu rada električnih motora. Redovitim servisom izbjeći ćete kvar uređaja i u konačnici veće troškove zamjene klima uređaja. Cijena ovisi o vašem klima uređaju. Godišnji servis ćete u prosjeku platiti 250 HRK.

Zatraži ponude

Nadopuna klima uređaja plinom 100 g

 • 7090 HRK

Najizgledniji razlog smanjene učinkovitosti vaše klime je nedostatak rashladnog plina. Dugotrajnom uporabom klima uređaja, spomenuti plin može polako curiti iz klimatizacijskog sustava u okolinu i na relativno niskim temperaturama lako prelazi iz tekućeg u plinovito stanje. Takav plin nije opasan za okolinu, ali onesposobit će vaš klima uređaj. Stoga preporučujemo redoviti servis i redovito punjenje vašeg klima uređaja plinom za hlađenje. Cijena uglavnom ovisi o vrsti i modelu vašeg klima uređaja. Za nadopunu klima uređaja plinom 100 g ćete platiti od 70 HRK do 90 HRK.

Zatraži ponude

Nedavni upiti za klime

Kupnja novog klima uređaja

 • Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje (u m2): 40
 • Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 2
 • Trebate li montažu klima uređaja?: Da
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Poštovani, molio bih ponudu za : -2x klima uređaja za 2 prostorije 1 prostorija je površine 18m2, druga 21m2,potpuno su odvojene, obe su vezane na vanjski zid na koji se može montirati vanjska jedinica (1 kat). Klima nam je potrebna prije svega za grijanje, radi se o starijem objektu (debeli vanjski zid) pa hlađenje nije takav problem ljeti. Lijep pozdrav.

Kupnja novog klima uređaja

 • Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje (u m2): 50
 • Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 2
 • Trebate li montažu klima uređaja?: Da
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Poštovani, Trebala bih kupiti klimu inverter tvrtke Mitsubishi dupla nutranja i jedan vanjski element . To znači, da bi imala u stanu 2 jedinice za vruči i mrzli zrak i vanjski glavni element. Montaža bi bila u Kaldaniji. Trebala bi vašu ponudu sa cijenom + montaža. Montaža planirana za 7 do 10 dana. Hvala, pozdrav

Kupnja novog klima uređaja

 • Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje (u m2): 130
 • Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 5
 • Broj unutrašnjih jedinica: 5
 • Trebate li montažu klima uređaja?: Da
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Poštovani U prilogu šaljem troškovnik za hlađenje kuće koja je u visokoj roh bau fazi. Molim da ga ispunite i povratno pošaljete. Ukoliko nudite i ostale usluge iz troškovnika slobodno popunite. Za dodatne upite stojim na raspolaganju na e-mail: ivana.paulin2@gmail.com i molim ponudu poslati na mail. Unaprijed zahvaljujem,

Servis klima uređaja

Poštovani, trebam servis klima uređaja MHI LTD, Split Air Conditioner, model MSW 12-7BRE. Naime, klima uređaj radi ali neispravno. Trebam drugo mišljenje i procjenu kvara vrijedi li popravljati. Serviser treba doći iza 17 sati, jer prijepodne radim. Drugo mišeljenje tražim, jer umjesto popravka nudi se klasično trgovačko rješenje kako treba kupiti novi klima uređaj umjesto dobre volje i znanja kako riješiti i otkloniti kvar. Kako je isti model u isto vrijeme instaliran na još dvije lokacije gdje radi ispravno te zbog toga postoji sumnja u prvo mišljenje. Klima uređaj se koristio samo za hlađenje tijekom ljetnih mjeseci iako ima opciju i za grijanje tijekom zimskog razdoblja. Lijep pozdrav

Kupnja novog klima uređaja

 • Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje (u m2): 58
 • Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 5
 • Broj unutrašnjih jedinica: 1
 • Trebate li montažu klima uređaja?: Da
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Poštovani, Imam stan površine 57,56m2. Htjela bi staviti klima uređaj za grijanje i hlađenje. Stan ima hodik, 2 spavaće sobe, kuhinju, dnevni boravak i kupatilo. Nalazi se na 3 katu (zadnji kat) zgrade koja nema krova, već je krov ravan prekriven katramom. Po ljeti je u stanu nesnošljivo toplo, a po zimi hladno. Ljubazno vas molim za ponudu kupnje klime + montaže iste. Unaprijed hvala i lijep pozdrav,

Kupnja novog klima uređaja

 • Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje (u m2): 70
 • Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 4
 • Broj unutrašnjih jedinica: 2
 • Trebate li montažu klima uređaja?: Da
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Poštovani, Roditeljima je potrebno promijeniti klima uredjaj. Zanima me uredjaj sto manje energetske potrosnje, sto ekoloskiji (koliko to klima moze biti). Koje su klime najbolje (da i sama usporedim). Radi se o hlađenju 4prostorije + hodnik. Sada je jedna jedinica ali ne rashladi dovoljno,pa ne znam bi li bilo bolje staviti jednu na neko drugo mjesto ili postaviti dvije klime. Molim obe ponude na mail. Hvala

Kupnja novog klima uređaja

 • Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje (u m2): 90
 • Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 1
 • Broj unutrašnjih jedinica: 2
 • Trebate li montažu klima uređaja?: Da
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Poštovani, radi se o instaliranju klime u vikendici na Korniću ( otok Krk). Vikendica ima 2 etaže od kojih svaka ima 45m2. Klima bi se ugradila u dnevnu sobu kvadratue 20m2. Molim ponude za kupnju i instalaciju 2 odvojena klima sustava ( 1 vanjska jedinica i jedna unutarnja jedinica po etaži) i ponudu za sustav sa 1 zajedničkom vanjskom jedinicom i dve unutranje jedinice ( sa svaku etažu po jedna). Molim ponudu. Lijep pozdrav

Kupnja novog klima uređaja

 • Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje (u m2): 80
 • Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 4
 • Broj unutrašnjih jedinica: 1
 • Trebate li montažu klima uređaja?: Da
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Poštovani, Molio bi Vas ponudu za klima uređaj zidni (unutarnja/vanjska jedinica) cca do 3,7 kW inverter A++/A+++, daljinski upravljač. Razmak od unutarnje jedinice do vanjske je 5 m. Buka unutarnje jedinice do 48 dB Buka vanjske jedinice do 52 dB Opcija Wifi - nije uvjet S poštovanjem,

Kupnja novog klima uređaja

 • Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje (u m2): 35
 • Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 1
 • Broj unutrašnjih jedinica: 1
 • Trebate li montažu klima uređaja?: Da
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Poštovani, potrebna kupnja i montaža klima uređaja (Selce pored Crikvenice), karakteristike niskog nivoa buke, hlađenje i grijanje cca 35 m kv, okvirne cijene, Uređaji tipa Mitsubishi Electric klima uređaji: Serija: MSZ-EF 35VE/ Zidna izvedba / Kirigamine Zen DC Inverter ili slične klase. Molim ponudu. Lijep pozdrav

Montaža klima uređaja

Poštovani, potrebna mi je ugradnja klima uređaja. Riječ je o uređaju koji je bio postavljen prije godinu dana pa je skinut zbog obnove fasade. Sada ga treba opet staviti. Stan se nalazi na 5 katu zgrade (Alexander von Humboldta 8). Kako je uređaj skinut, svi dijelovi su tu, osim šarafa i tipli za L profile i kanalica koji će viditi od zida do unutarnje klime. Postavljanje će možda biti malo zeznuto zbog lošijeg pristupa. Lijep pozdrav