Zanimaju li vas inverter klime? Provjerite približne cijene i kada je najbolje vrijeme za potražiti izvođača.

Inverter klima (kapacitet 2,5 kW)
Prosječna cijena 4.750 kn/kom
Raspon cijena 2.5007.000 kn/kom

Za razliku od klasičnog klima uređaja, inverterski klima uređaj ima ugrađenu automatsku kontrolu snage kompresora. Kompresor tako uvijek radi sa snagom potrebnom za održavanje željene sobne temperature. Glavna prednost inverter klime je što brže hladi tj. zagrijava sobu. Važno je odabrati klimu prikladnog kapaciteta za naš prostor – onu koja neće trošiti previše energije, a koja će imati kapacitet hladiti cijeli prostor. Klima uređaj snage 2,5 kW u principu može ohladiti 25 m2 velik prostor, ako je dobro izoliran. Preporučujemo da se o tome posavjetujete s proizvođačem. Cijena klima uređaja, osim o kapacitetu, najviše ovisi o modelu. Prosječna cijena inverter klime (kapacitet 2,5 kW) je 4.750 kn/kom. Raspon cijena je između 2.500 kn/kom i 7.000 kn/kom.

Zatraži ponude!
Inverter klima (kapacitet 3,5 kW)
Prosječna cijena 6.250 kn/kom
Raspon cijena 3.5009.000 kn/kom

Inverter klima ima ugrađenu automatsku kontrolu snage kompresora. Brzina kompresora varira ovisno o temperaturi u sobi – što je soba vruća, kompresor će brže raditi. Stoga je inverter klima vrlo učinkovita u održavanju određene temperature u sobi. Koliko moćan klima uređaj nam jepotreban, ovisi o veličini prostorije i kvaliteti izolacije. Općenito, klima uređaj kapaciteta od 3,5kW pogodan je za prostor veličine 35 m2. Cijena ovisi o modelu, njegovom kapacitetu i slično. Inverter klimu (kapacitet 3,5 kW) ćete u prosjeku platiti 6.250 kn/kom.

Zatraži ponude!
Inverter klima (kapacitet 5 kW)
Prosječna cijena 9.250 kn/kom
Raspon cijena 5.50013.000 kn/kom

Inverter klima ima kompresor koji podešava radnu snagu sobnoj temperaturi. Dok klasični klima uređaj radi ili punom brzinom ili uopće ne radi, inverterski klima uređaj uvijek koristi onoliko snage koliko je potrebno za održavanje željene sobne temperature. Ključno je da odaberemo klimu prikladnog kapaciteta za naš prostor. Prejaki klima uređaj trošit će previše električne energije i u njega bismo uložili više novca nego što je potrebno. Klima uređaj snage 5kW pogodan je za vrlo velik (50 m2) ili vrlo slabo izoliran prostor. Preporučujemo da se posavjetujete sa stručnjakom o tome koliko snažna klima bi odgovarala vašem prostoru. Cijene inverter klima (kapacitet 5 kW) kreće se od 5.500 kn/kom pa do 13.000 kn/kom.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za inverter klime

Klima uređaji, Klima uređaj - Zagreb
Zagreb
Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje: 60 m2
Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 2
Broj unutarnjih jedinica: 2
Trebate li montažu klima uređaja?: Da
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Imam dvije prostorije po 30 m2, jedna iznad druge, razizemlje i prvi kat. Znači jedna unutarnja jedinica je iznad vanjske ( tu već postoji klima koju bi demontirao ), za donju unutarnju jedinicu koja je ispod vanjske, treba ukopati u fuge dovodnu i odvodnu cijev između kamena kuće . druga unutarnja jedinica je ispod vanjske jedinice gdje treba probušiti zid. Kupio bih jednu vanjsku i dvije unutarnje jedinice
Klima uređaji, Montaža klime
Zagreb-Novi Zagreb
Upit za montažu (ugradnju) klima uređaja u spavaću sobu. To bi bila druga unutarnja jedinica u stanu, prva se nalazi u dnevnoj sobi. Vanjska jedinica je na balkonu i poželjno bi bilo da je i druga vanjska jedinica ispod nje (viđeno na susjednim balkonima) jer multi klima za sad nije opcija. Zid na kojem je postojeća klima je betonski. Šaljem pripadajuće fotografije, s time da je fotografija zida u spavaćoj sobi ona s čije se druge strane nalazi postojeća klima, a jedini slobodni zid uz taj je onaj nasuprot (uzglavlje kreveta). TREBAM informacije o mogućnosti ugradnje, cijeni, roku montaže i dodatno ako tvrtka koja obavlja ugradnju ima prodaju ili preporuku samoga klima uređaja s obzirom na stanje (parametri na upit).
Zagreb
Imam novi stan u kojem bi trebalo montirati klimu na pripremljenu instalaciju. Od baš kompletne pripreme nedostaje nosač vanjske jedinice koji bi trebalo montirati te električni kabel (za napajanje klime) ali je vrlo blizu razvodna kutija pa se može povući i staviti kanalicu (duljina max. 70-80 cm). Sve drugo je pripremljeno. Molim okvirni vremenski period i okvirnu cijenu.
Zagreb
Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje: 98,5 m2
Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 4
Broj unutarnjih jedinica: 4
Trebate li montažu klima uređaja?: Da
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Obiteljska kuća, Zagreb - Podsljeme, orijentacija objekta istok - zapad. Gradnja stara 4 godine s fasadnom izolacijom stiroporom 15 cm i troslojnim staklom u prozorima. Postoji projekt klimatizacije objekta koji predviđa centralnu jedinicu na ravnom krovu te 4 unutarnje jednice: dvije u dnevnom boravku od 52 m2, jedna u sobi od 21 m2 na katu te jedna jednica u hodniku na katu usmjerena prema dvije manje spavaonice - 12 i 13,5 m2. Instalacija je izvedena. Klime bi se prvenstveno koristile za hlađenje. Trenutna unutarnja temperatura, ovih dana (s vanjskom temperaturom od oko 35) je do 25.5 Celzijusa u dnevnom boravku u prizemlju te 27.7 C na katu.
Zagreb
Tražim ponudu za finu ugradnju klima uređaja (2 jedinice). Instalacije su postavljene, vanjske jedinice su postavljene. Samo je potrebno montirati unutarnje jedinice i pustiti ih u rad. Također, bilo bi dobro kada bi mi se mogao popuniti jamstveni list, zbog garancije. Riječ je o modelu MITSUBISHI MSZ-HR35VF - 3,4 kw. Hvala. Lp,
Klima uređaji, Multi split klima
Gornji Bogićevci
Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje: 100 m2
Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 2
Broj unutarnjih jedinica: 1
Trebate li montažu klima uređaja?: Da
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Radi se u kuci sa novom fasadom, dobrom izolacijom. Potrebna klima za osvjezavanje i rashladjivanje cijelog prostora, bez ektremno niskih temperatura. Kuca je na sprat sa hodnikom i stubistem gdje bismo vjerovatno i postavili klimu ako nemate drugacijih prijedloga. Preferiram kontakt porukom, ako nije problem posto cesto nemam mogucnost razgovora.
Klima uređaji, Klime - Zagreb
Zagreb
Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje: 42 m2
Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 3
Broj unutarnjih jedinica: 1
Trebate li montažu klima uređaja?: Da
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Stan ima jedno lice odnosno svi otvori su na jednoj strano s balkonom.Vanjska jedinica može biti u ćošku na balkonu tako da je montaža prilično jednostavna( bez skele, velikih lojtri ).Obe sobe gledaju na balkon tako kako ja gledam ako bi se klima montirala u jednoj sobi hlađenje i druge sobe s otvorenim vratima dali bi bila problematična ili bi trebali montirati i još jednu unutarnju jedinicu
Klima uređaji, Servis klime - Zagreb
Zagreb
Pozdrav, imam dosta staru Akai klimu. Da se upaliti na gumb, te jaaaako rijetko prihvati signal od daljinskog. Probali smo 2 zamjenska/univerzalna, baterije, očistiti i ne pomaže. Ima dana kad daljinski uhvati, ali veoma nepouzdano. Kad klima radi kako spada hladi odlično, a nekad zapne da cijelo vrijeme puše ili jako slabo ili na najjače, bez da se išta proba napraviti. Jel bi ovo bilo moguće popraviti, te ima li uopće smisla? Preferiram mail, ali može i na ovaj broj. Hvala i LP
Karlovac
Poštovani, trebali bi servis klima uređaja koji je uredno održavan i čišćen. U posljednje vrijeme slabije hladi i smatramo da bi trebalo dopuniti plin. Ujedno napominjem da se vanjska jedinica nalazi na krovnoj kućici pa je izlazak do nje malo otežan , nije potrebna ništa,ali izlazi se na krov. Unaprijed zahvalna
Klima uređaji, Klime - Zagreb
Zagreb
Ukupna površina prostorija za grijanje/hlađenje: 29 m2
Broj prostorija za grijanje/hlađenje: 1
Broj unutarnjih jedinica: 1
Trebate li montažu klima uređaja?: Da
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Potrebna je montaža klima uređaja na 12. katu zgrade u Zagrebu. Stan nema balkon ni loggiu. Očekuje se zamjena prozora u periodu od cca 29.6.-9.7. (tvrka treba javiti dolazak za izmjenu stolarije), pa bi možda bilo najzgodnije u tom peridou obaviti instalaciju. Također, stan je veličine 29 m2, a Q''h, nd,ref kWh/m2god, te je potrebna i ponuda za klima uređaj (vanjska i unutarnja jedinica).