Cijene usluga
Klima uređaji
Klima uređaj s ugradnjom

Koliko košta klima uređaj s ugradnjom?

  • 2.5007.000 HRK
    Inverter klima (kapacitet 2,5 kW)
Zatraži ponude

Zanimaju li vas klima uređaji s ugradnjom? Provjerite približne cijene i kada je najbolje vrijeme za potražiti izvođača.


Montaža klime

  • 1.0002.200 HRK

Prilikom ugradnje klima uređaja bitno je njegovo mjesto. Stoga preporučujemo da se prvo posavjetujete s majstorom koji će instalirati klima uređaj o potencijalnom položaju unutarnjeg klima uređaja: važno je da nije postavljen iznad vrat, jer će raditi u skladu s otvaranjem i zatvaranjem vrata. Također se ne smije postavljati u najsjenovitije područje jer će prilagoditi temperaturu ovom dijelu prostorije, i obrnuto, ne smije se postavljati preblizu npr. štednjaka, jer će zbog blizine izvora topline raditi previše, itd. Nakon što odredite odgovarajuće mjesto, majstor će montirati vanjsku jedinicu, unutranju jedinicu (ili jedinice) i povezati ih. Cijena ovisi o vrsti i modelu klima uređaja te složenosti ugradnje. Montažu klime bit će potrebno platiti između 1.000 HRK i 2.200 HRK.

Zatraži ponude

Inverter klima (kapacitet 2,5 kW)

  • 2.5007.000 HRK

Za razliku od klasičnog klima uređaja, inverterski klima uređaj ima ugrađenu automatsku kontrolu snage kompresora. Kompresor tako uvijek radi sa snagom potrebnom za održavanje željene sobne temperature. Glavna prednost inverter klime je što brže hladi tj. zagrijava sobu. Važno je odabrati klimu prikladnog kapaciteta za naš prostor – onu koja neće trošiti previše energije, a koja će imati kapacitet hladiti cijeli prostor. Klima uređaj snage 2,5 kW u principu može ohladiti 25 m2 velik prostor, ako je dobro izoliran. Preporučujemo da se o tome posavjetujete s proizvođačem. Cijena klima uređaja, osim o kapacitetu, najviše ovisi o modelu. Prosječna cijena inverter klime (kapacitet 2,5 kW) je 4.750 HRK. Raspon cijena je između 2.500 HRK i 7.000 HRK.

Zatraži ponude

Inverter klima (kapacitet 5 kW)

  • 5.50013.000 HRK

Inverter klima ima kompresor koji podešava radnu snagu sobnoj temperaturi. Dok klasični klima uređaj radi ili punom brzinom ili uopće ne radi, inverterski klima uređaj uvijek koristi onoliko snage koliko je potrebno za održavanje željene sobne temperature. Ključno je da odaberemo klimu prikladnog kapaciteta za naš prostor. Prejaki klima uređaj trošit će previše električne energije i u njega bismo uložili više novca nego što je potrebno. Klima uređaj snage 5kW pogodan je za vrlo velik (50 m2) ili vrlo slabo izoliran prostor. Preporučujemo da se posavjetujete sa stručnjakom o tome koliko snažna klima bi odgovarala vašem prostoru. Cijene inverter klima (kapacitet 5 kW) kreće se od 5.500 HRK pa do 13.000 HRK.

Zatraži ponude

Nedavni upiti za klima uređaje s ugradnjom

Montaža klima uređaja

Montaža 2 vanjske i 3 unutarnje jedinice, stan na drugom katu zgrade u Sesvetskom Kraljevcu. Klime su kupljene, 1x5.2kw split sa 2.6kw i 3.5kw unutarnjim(vanjski zid zgrade cca 7m visine - dizalica) i jedna 3.5kw vanjska/unutarnja (ova se montira na balkon). Sve su zid/zid, Midea Blanc II. Sve se da dogovorit, cijena manje bitna ako ide hitno.

Montaža klima uređaja

Postavljanje dvije klime . Klime su postojeće i treba ih zamijeniti ( tj. proboj zida postoji). Zbog izgradnje kuće tj. zida na mjestu gdje su trenutno vanjske jedinice potrebno je vanjske jedinice izmjestiti i ušlicati kanal cca 6 metara za svaku . Na slici je vidljivo stanje a postavljanje bi bilo na zadnjoj strani kuće. Molim cijenjene ponude s cijenom i datumom postave.

Montaža klima uređaja

Kupili smo klimu koju bi trebalo montirati na kuću. Vanjska jedinica bi stajala na pročelju kuće .. na visini od oko 6.5 do 7 metara. Zbog visine je za montažu možda potrebna dizalica. Ljubazno molim ponudu za ugradnju klime s dizalicom ako je potrebo i eventualno datum kada bi mogla biti montaža. Poprilično nam je hitno jer smo čekali montera 2 tjedna, a kada je došao rekao je da mu je to previsoko i da nema dizalicu. Hvala unaprijed puno na pomoći,

Servis klima uređaja

Poštovani, imamo dvije klime (LG i Texony) ugradjene koje bi htjeli servisirati. Kuca se nalazi u Sucurju na Otoku Hvaru (Drvenik je 35 minuta trajektom). Hladjenje je oslabilo i definitivno trebaju detaljni pregled. Klime vec imaju i godina tako da sam zaintresovan za ugradnju nove ili novih klima u ovisnosti o djagnostici. Obje klime su na gornjem katu a volio bih da ugradimo i klimu na donjem katu jer tu nemamo klima uredjaj. Molim vas da mi javite kada biste mogli doci. Hvala unaprijed i lijep pozdrav.

Montaža klima uređaja

Potrebna mi je montaža klima uređaja Korel, snage 3,5 kW. Problem je pronaći adekvatno mjesto u prostoru, a pogotovo je problem u električnim instalacijama, koje su vrlo stare i nepouzdane. Najsigurnije bi bilo vući novi vod do sata i uređaj imati na zasebnom osiguraču. Zanima me cijena ugradnje, rok i sve vezano uz to.

Montaža klima uređaja

Izmjena odvodne cijevi iz klima uređaja Na klima uređaju LG oštećena je cijev za odvod kondenzata koja izlazi iz zida i spaja se na odvodnu cijev zgrade. Voda sad curi po fasadi. Klima se nalazi u stanu na 3. katu zgrade u ulici Mirka Viriusa, Zagreb (Malešnica). Molim što hitnije ponudu za zamjenu oštećenog dijela. Unaprijed zahvaljujem i pozdravljam, Suzana

Servis klima uređaja

U novome stanu imamo klimu, ali je potpuno bez plina (prosli vlasnici je nisu koristili) te bi trebali punjenje (provjerili bi i zasto ga nema, je li stvarno jer nije dugo koristena, ili ima problem). Uz to, izolacija na bakrenim cijevima je potrgana, a vanjska jedinica je na juznoj strani. Takodjer, sunce je "pojelo" cijev za kondenzat, te bi je promijenili te da bude duze crijevo da curi dolje s balkona u kutu (vidi se da je nekada bila tako izvedena, ali je s vremenom crijevo propalo)

Servis klima uređaja

Haier klima, vanjska jedinica AUAFERA, unutarnja jedinica ADAMERA. Motor na vanjskoj jedinici se ne okrece. Ostali dio radi. Klima pocinje ubacivati hladan zrak poslije starta ali "hladni zrak" pocinje biti sve topliji i topliji. Motor na vanjskoj jedinici sam mijenjao (susjed mi pozajmio da testam) ali bez uspjeha.

Montaža klima uređaja

Poštovani, Zainteresiran sam za kupovinu i instalaciju klima uređaja. Uređaj koji bi htio uzeti je Midea breezeless (4.,00 kn): https://klima-uredaji.com.hr/proizvod/midea-breezeless-klima-uredaj-msfaau-12hrfn8-mob01-12hfn8/ Što se tiče instalacije, unutarnja jedinica bi bila u samom gornjem kutu kuće a vanjska jedinica bi bila na ploči odmah iznad nje. Što se tiče uređaja mogu ga kupiti sam ili preko vas. Instalacija bi bila u Varaždinskim Toplicama. Zanima me radite li instalacije u Varaždinskim Toplicama, koliko bi bila cijena sve zajedno i kad bi mogli napraviti instalaciju. Hvala unaprijed i lijep pozdrav.

Servis klima uređaja

Imam klima uredjaj Sharp. U nedjelju poslijepodne doslo je do nekog strujnog udara nakon kojeg klima uredjaj vise nije hladio, vec je poceo pokazivati gresku na displeju (naizmjenicno se pojavljuju -2 i 5). Niti u jednom modu rada ne radi zatrazeno, vec samo ventilira par minuta nakon cega prestane s radom i izbaci tu gresku. Vanjska jedinica se vise nije upalila. Srdacan pozdrav, , Pula