Savjeti
Stolarija - namještaj po mjeri
Kako izabrati dobrog stolara?

Kako izabrati dobrog stolara?

Dobar, vješt i stručan stolar je jamstvo da će proizvod izrađen iz drveta biti lijep, kvalitetan i da će trajati godinama. Pridržavajte se ovih uputa ako želite odabrati pravog stolara za svoj projekt.

Dakle, kako izabrati pravog stolara?

Stolar brusi drvo

1. Utvrdite kakvog stolara zaista trebate

Svaki stolar obrađuje drvo, a većina ih je specijalizirano za određenu vrstu proizvoda ili usluga. Prvi korak je da ustanovite što zaista trebate. Ako trebate kuhinju, vjerojatno ćete odabrati stolara specijaliziranog za izradu kuhinja, a nekog posve drugog ako vam treba drvena ograda, drvena nadstrešnica ili ugradbeni ormar.

2. Provjerite reference različitih stolara

Za početak raspitajte se u svojoj obitelji, kod prijatelja, znanaca koji su nedavno završili projekt sličan vašem. Najbolji znak za odabir dobrog stolara su odlične preporuke njegovih klijenata. Na stranici Trebam.hr ćete pronaći samo provjerene i kvalitetne stolare u vašoj blizini.

3. Zatražite više ponuda za stolarske radove

Također je važno prilikom odabira pravog stolara osigurati da će majstor izvesti posao na način na koji vi to želite, bez probijanja proračuna. Trebam.hr omogućuje vam da putem samo jednog zahtjeva dobijete do 6 različitih ponuda, što će vam uštedjeti puno vremena, energije i živaca.

Zatraži besplatne ponude za namještaj po mjeri

4. Razgovarajte o materijalima koje stolar koristi

Uvijek pitajte stolara s kojim materijalima radi i dogovorite se tko bi trebao nabaviti materijale potrebne za izvođenje projekta. Ako materijal želite kupiti sami, unaprijed se posavjetujte sa stolarom gdje, što i koliko kupiti.

5. Dogovorite se o cijeni i rokovima proizvodnje

U cijenu osim materijala mora biti uključen i rad. Provjerite jesu li ponude jasno raščlanjene i međusobno usporedive. Ponude bi također trebale sadržavati približni vremenski raspored i rok. U slučaju da su troškovi materijala visoki, izvođač može zatražiti predujam, ali nikada ne plaćajte unaprijed, pričekajte da posao bude završen i kad sve dobro pregledate.

6. Sve o jamstvu za stolariju

Posljednji korak prije nego što se odlučite za najboljeg stolara za vaše potrebe jest provjeriti kakvu vam garanciju daje stolar. Koliko traje takvo jamstvo? Jesu li materijali koje majstor koristi u radu također pokriveni jamstvom? Što ako nešto pođe po zlu? Tko će snositi troškove popravaka i zamjena?