Savjeti
Arhitekti
Trendovi u interijeru koji će dominirati ove i sljedeće godine

Trendovi u interijeru koji će dominirati ove i sljedeće godine

Pandemija koronavirusa promijenila je stil života mnogih, a uveliko je utjecala i na trendove u interijeru. Kako nam se promijenio životni stil, promijenile su se i potrebe te ukusi u interijeru mnogih. Dizajneri i arhitekti znaju predvidjeti sve trendove, a evo kako će izgledati 2022. godina u svijetu interijera.

Kućni uredi i pregrađeni prostori

Pregrada u kuhinji s policama punim različitih vaza.

Mnogi su u pandemiji bili prisiljeni raditi od kuće, no veliki broj se odlučio nastaviti s takvim načinom rada i nakon što je bilo moguće vratiti se u ured. Namještaji poput polica za knjige doživjeli su nagli rast interesa, najviše zbog podjele radnog i životnog prostora. Pregradni ormari su također trenutni trend u svijetu interijera, a i sve više ljudi traži i sitnice poput vreća za sjedenje.

Japandi stil

Ikebana u japandi stilu.

Fuzija skandinavskog hygge koncepta koji zagovara udobnost te japanske teorije wabi-sabi koja predstavlja jednostavnu i nepotpunu estetiku. Prigušena palete boja poput blijedo plave i zelene naglašene su nijansama poput boje ugljena. Japandi trend se vodi minimalizmom i filozofijom da dom treba biti miran i uredan.

Neonski naglasci

Spavaća soba u ljubičastim neonskim bojama.

Mlada Generacija Z na je počela ovaj trend najviše u svojim spavaćim sobama, ali lagano se širi i na ostatak populacije. LED rasvjeta sa snažnim naglascima, najčešće pričvršćena na krevet ili noćni ormarić, veliki je hit 2021. godine koji će se produžiti i u 2022. Neonske sobe, ogledala s LED rasvjetom te kontrast boja - sve nas to čeka i u 2022.-oj.

Zbogom open space

Tamna soba s brojnim policama punim knjiga.

Nevjerovatno, ali ovaj dugogodišnji trend također je promijenila pandemija. Baš kao nekada, vratili smo se na razdvajanje prostora zidovima. Razlog za ovaj trend jest što sada mnogi puno više provode kod kuće pa je želja za intimom i onim ˝toplim˝ osjećajem znatno porasla. Trenutni trendovi su francuska ili klizna vrata koja se mogu adaptirati u prostoru tako da po potrebi otvorimo, a istovremeno i osiguramo intimu kada nam je potrebna.

Dizajn interijera - 10 ideja za male stanove

Svijetlo drvo

Soba iz svijetlog drva.

Počevši od parketa do malih detalja, drvo je doživilo potpunu renesansu u interijeru. Bečka slama ili ratan namještaj su doživjeli boom u pandemiji, a sve veća je potražnja i za prirodnim, drvenim namještajem. Prirodni ugođaj je veliki trend u 2021. godini koji će se nastaviti na 2022.-u.

Morske boje

Dnevna soba u prirodnim i opuštenim bojama.

Mediteran je zadnje dvije godine općenito postao trend u cijelom svijetu. Mediteranska dijeta proglašena je najzdravijom na svijetu, a mediteranski dekor jedan od najpopularnijih. Art deco stil u mediteransko plavoj te klasično bijeloj postao je trend u cijelom svijetu koji će se nastaviti i kroz sljedeću godinu. Dekor koji podsjeća na morske dubine, opušta i smiruje osjetila.

Zatraži besplatne ponude arhitekata