Cijene građevinskih dozvola ovise o nekoliko čimbenika. Provjerili smo za vas što sve utječe na cijene i na što morate obratiti pažnju kako biste postigli što veću vrijednost za svoj novac.

Izrada glavnog projekta
Prosječna cijena 32.000 kn/projekt
Raspon cijena 14.00050.000 kn/projekt

Glavni projekt je osnova za dobivanje građevinske dozvole i skup je projekata više struka. Sadrži arhitektonski projekt, građevinski projekt, elektrotehnički projekt, strojarski projekt i geodetski projekt. Cijena glavnog projekta ovisi o veličini i složenosti buduće zgrade. Glavni projekt izrađuje ovlašteni arhitekt. Izradu glavnog projekta bit će potrebno platiti između 14.000 kn/projekt i 50.000 kn/projekt.

Zatraži ponude!
Izdavanje građevinske dozvole (administrativni trošak)
Prosječna cijena 1.000 kn
Raspon cijena 8001.200 kn

Ovo je cijena za administrativnu pristojbu za izdavanje dokumenta – građevinske dozvole. Građevinsku dozvolu izdaje županijski ured za prostorno uređenje i graditeljstvo. Izvođači će vam za izdavanje građevinske dozvole (administrativni trošak) naplatiti od 800 kn do 1.200 kn.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za građevinske dozvole

Karlovac
Vrsta objekta: Obiteljska kuća
Površina objekta ili prostora (m2): 40
Trebala bih urediti prostor koji je služio kao prirucna radio na i skladište u sklopu obiteljske kuće,pokraj ulaza.Ima prozore ali manjih dimenzija,i a pod je beton .Ima Wc i kupaonica. Trebala bi smjestiti mali spavaci prostori pokraj te kuponae, dnevni boravak sa izlazom na terasu koja bi se mogla napraviti jer već postoji prirucna vrata i dio zemljišta ispred.Te možda mala blok kuhinja u sklopu stana,ali nije neophodna.
Arhitekti, Nacrti kuća
Vrsta objekta: Obiteljska kuća
Površina objekta ili prostora (m2): 60
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Kuća prizemnica Krov na dvije vode Dnevni boravak s otvorenom kuhinjom, kupaona, 2 sobe... Na zemljištu postoji stara ploča 9x6 m koju ću iskoristit za terasu, a ispred nje smjestiti kuću... -imam već gotov geodetski projekt i podlogu u CAD- za daljni rad arhitekta... - teren je blaho u padu, ispod razine ceste- - potreban mi je projekt za gradjevinsku dozvolu, odmah... - takodjer mi je potreban nadzor prilikom gradjenja...
Samobor
Vrsta objekta: Stan
Površina objekta ili prostora (m2): 56
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Htjela bih snahi za rođendan pokloniti novi izgled stana. Stan se sastoji od uske, dugačke kuhinje, dvije sobe, kratak ulazni hodnik, kupaona, wc, dva balkona. Pošto imaju dvoje djece( kćer tri godine, sin 11godina) potrebna im je još jedna soba. Htjeli bi promijeniti izgled svih prostora, treba se mijenjati i stolarija stara 40_tak godina.
Pula
Vrsta objekta: Obiteljska kuća
Površina objekta ili prostora (m2): 84
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Dobar dan, željeli bi izvršiti rekonstrukciju (dogradnju još jedne etaže) na postojećoj prizemnici u Puli. Nalazi se u građevinskoj zoni, ima rješenje o izvedenom stanju za završnu poluugrađenu građevinu, tlocrtno 83,34 m2, sagrađena na 3 parcele u ukupnoj površini od m2. Po prostornom planu grada Pule za interpelaciju na parceli manjoj od m2 max dozvoljena izgrađenost je %. Zanima nas vaša ponuda za projekt dogradnje još 1 etaže, identične postojećoj + vanjske stepenice. Za sve dodatne infirmacije stojim Vam na raspolaganju.
Delnice
Vrsta objekta: Obiteljska kuća
Površina objekta ili prostora (m2): 10
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Kuhinja u potkrovlju - 4.70 dužina × 2m Potrebna nam je neka ideja kako ju posložiti, bit će krovni prozor, a "ulaz" u kuhinju je planiran između dva šanka.. S obzirom na 4.70 m dužine, želja su mi samo donji elementi a umjesto gornjih elemenata police.. Kosina dolazi sa lijeve strane, skroz desno na kraju kuhinje bi bio frižider.. do frižidera može jedan element pa pecnica sa napom (spojili bi ju na dimnjak) .
Vrsta objekta: Obiteljska kuća
Površina objekta ili prostora (m2): 300
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, potrebna mi je usluga arhitekta za gradnju obiteljske kuće u iznosu cca m². Kuća bi sadržavala tri etaže (podrum, prizemlje i prvi kat). Posjedujem građevinsko zemljište koje se nalazi u Turupoljskom Markuševcu, adresa Turopoljska cesta 19. Također, zemljište tj. skica parcelacije projekta se nalazi u privitku. Molim Vas ponudu. Lp,
Split
Vrsta objekta: Stan
Površina objekta ili prostora (m2): 68
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Stan se nalazi u Splitu, ukupna površina stana je 67.85m2-imamo ga namjeru uskoro renovirati, mijenjali bi sve pločice u wc i kuhinji, dnevnom boravku uključujući i balkon ( koji bi rušili) pa bi volili dobiti od vas neki plan prostora da ga sto bolje iskoristimo. Željeli bi proširiti dnevni boravak tako da se odreknemo balkona , zelili bi kuhinju sa otokom,da hladnjak bude dio kuhinje te kupatilo s walk in tušom,u ostavi ako se moze stavili bi masinu i sušilicu, zadatak prostora da bude iskorišten sa policama,a dio hodnika na ulazu pokraj malog wc-a gdje je trenutno hladnjak bi stvavili u ugradbeni ormar. Ne znamo kako isplanirati raspored s instalacijama, ako se može rušili bi mali zid između kuhinje i dnevnog boravka,udaljenost zida do klime je 53 cm, neki prijedlog vas boja okvirno,podova, kuhinju i htjeli da bude bijela možda u kombinaciji sa nekom bojom
Arhitekti, Nacrti kuća
Zagreb-Sloboština
Vrsta objekta: Stan
Površina objekta ili prostora (m2): 55
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Živim u novozagrebačkom stanu, na X.katu, svi prozori su okrenuti na zapad. Stan se sastoji od ulaznog hodnika iz kojeg se ide u sve prostorije- kupaonicu, spavaću sobu, sobicu za goste/ radnu sobu i dnevni boravak+ blagovaona+kuhinja ( jedan prostor) iz kojeg se izlazi na uski balkon. Stan je namješten i održavan. Spremamo se farbati zidove i trebam pomoć u odabiru boja. Ujedno, planiram drugačije orijentirati prostor u dnevnom boravku ispred Tv, i trebam procjenu ideje. U mirovini smo, suprug i ja, i samo mi koristimo stan, djeca dolaze
Vrsta objekta: Obiteljska kuća
Površina objekta ili prostora (m2): 130
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Pozdrav, Zanima me okvirna cijena izrade Glavnog projekta za obiteljsku kuću na kat, ukupne neto površine cca m2 koja bi se gradila po principu montažne kuće. U prizemlju bi bio open space prostor s kuhinjom, blagavonicaom i dnevnim boravkom, ne manji od 45m2 s izlazom na terasu od cca 15m2, ostava uz kuhinju, vešeraj, wc, ulazni prostor, i stepenice. Na katu 3 spavaće sobe i kupaonica. Preferiramo jednostavnu "cube" konstrukciju s ravnim krovom i francuskim prozorima. Hvala unaprijed na ponudama. lp,
Buzet
Vrsta objekta: Stan
Površina objekta ili prostora (m2): 80
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Želimo ofarbati stan, urediti zidove (možda i kakvim tapetom) te trebamo pomoć kod dekoriranja zidova u kuhinji (kuhinjske elemente ne bi dirali), promjenili bi kauč u DB koji je spojen s kuhinjom, uredili bi sobicu za djevojčicu od 2g (trebamo sve osim ormara s obzirom da u prostoriji postoji već ugradbeni ormar), drugu za dječaka od 10g (trebamo sve osim ormara s obzirom da u prostoriji postoji već ugradbeni ormar), te bi u potkrovlju osmislili spavaću sobu za nas roditelje (trebamo sve osim ormara s obzirom da u prostoriji postoji već ugradbeni ormar). Volimo minimalizam i jednostavnost kao i praktičnost ali svakako bi voljeli da prostor zrači toplinom.