Trebaju vam geodetske usluge? Provjerite koliko koštaju i što ćete dobiti za tu cijenu.

Geodetski elaborat
Prosječna cijena 3.750 kn
Raspon cijena 2.5003.000 kn

Geodetski elaborat predstavlja prikaz fizičkog teritorija i njegovih posebnosti u smanjenom mjerilu na planu prema kartografskim pravilima. Uključuje, na primjer, podatke o reljefu, vodi, zgradama, namjeni zemljišta i slično. Potreban vam je za dobivanje građevinske dozvole. Cijena ovisi o složenosti elaborata. Za geodetski elaborat ćete platiti od 2.500 kn do 3.000 kn.

Zatraži ponude!
Geodetski snimak za legalizaciju
Prosječna cijena 2.150 kn
Raspon cijena 1.8002.500 kn

Geodetski snimak grafički je prikaz stvarnog stanja na terenu, položaja i oblika objekata te njihovog međusobnog odnosa. Geodetski snimak u svrhu legalizacije objekta izrađuje se nakon terenskog snimanja nelegalnog objekta i čestice na kojoj se objekt nalazi. Sastavni dio snimka je tehničko izvješće, geodetska situacija u mjerilu 1:1000, te preklop situacije i ortofota u mjerilu 1:2000. Cijena snimka i legalizacije uglavnom ovisi o veličini kuće i njezinim posebnostima. Prosječna cijena geodetskog snimka za legalizaciju je 2.150 kn. Raspon cijena je između 1.800 kn i 2.500 kn.

Zatraži ponude!
Iskolčenje građevine
Prosječna cijena 1.750 kn
Raspon cijena 1.5002.000 kn

Iskolčenje građevine obvezni je postupak koji morate provesti nakon dobivanja građevinske dozvole i prije stvarnog početka gradnje. Iskolčenje građevine je geodetski prijenos tlocrta vanjskog obrisa građevine u fizički prostor. Cijena ovisi o složenosti projekta i broju točaka iskolčenja. Izvođači će vam za iskolčenje građevine naplatiti od 1.500 kn do 2.000 kn.

Zatraži ponude!
Upis objekata u katastar ili ZK
Prosječna cijena 3.250 kn
Raspon cijena 2.5004.000 kn

Zahtjev za upis zgrade u katastar zgrada mora se podnijeti nakon izgradnje glavne građevine, kada je područje zgrade već jasno, i prije registracije stalne adrese prebivališta. Osnovna svrha upisa u katastar zgrada je dobivanje kućnog broja, upis u zemljišne knjige i mogućnost sklapanja pravnih poslova (kupnje ili prodaje nekretnina). Cijena ovisi o veličini zgrade i njezinim specifičnostima. Najniža cijena po kojoj ćete platiti upis objekata u katastar ili ZK je 2.500 kn, a najviša 4.000 kn.

Zatraži ponude!
Uređenje međe
Prosječna cijena 1.500 kn
Raspon cijena 1.0002.000 kn

Uređenje međe između dvije parcele dogovara se na graničnom ročištu. U postupak regulacije granice pozvani su svi vlasnici pograničnih parcela koji se zajedno s geodetom dogovore o granici između dva zemljišta. Cijena ovisi o složenosti situacije i broju mrežnih oznaka. Izvođači će vam za uređenje međe naplatiti od 1.000 kn do 2.000 kn.

Zatraži ponude!
Parcelacija
Prosječna cijena 3.150 kn
Raspon cijena 2.8003.500 kn

Parcelacija je postupak dijeljenja ili spajanja pojedinačnih parcela kako bi se stvorila nova parcela. Koristi se, na primjer, kada želimo prodati dio vlastite parcele ili dio susjedne parcele dodati svojoj. Cijena ovisi o mjestu, veličini parcele i složenosti parcelacije. Parcelacija košta u prosjeku 3.150 kn.

Zatraži ponude!
Snimanje vodova
Prosječna cijena 5 kn/m
Raspon cijena 46 kn/m

Snimanje vodova s izradom elaborata originalnih terenskih podataka potrebno je za izradu katastra vodova (evidencija u kojoj se utvrđeni podaci o vodovima prikazuju grafički, numerički i opisno). Cijena ovisi o složenosti terena, njegovoj veličini i slično. Raspon cijena za snimanje vodova je od 4 kn/m do 6 kn/m. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 5 kn/m.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za geodetske usluge

Okvirni rok početka projekta: Odmah
Pozdrav, u većoj stambenoj zgradi posjedujemo stan s 2 lođe. Od svake lođe pola volumnog prostora pretvorili smo u stambeni prostor. Dakle ukupno gledano 1 lođa je pretvorena u stambeni prostor (cca 3,5 m2). Molim ponudu za etažiranje i legalizaciju. Nalješkovićeva ulica k.br. 45-55, Zagreb, Trnje. Hvala i srdačan pozdrav,
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, Trebam izradu elaborata za upis građevine u zemljišne knjige: Ured Zadar, k.o Posedarje. Urbano priobalno područje. Senzus m2. Građevinska parcela sastoji se od dvije čestice: uvedene u katastru i gruntovnici. Jedna čestica 1/1 na kojoj se nalazi građevina sa rješenjem o izvedenom stanju, manja je od m2. Druga, idealni dio kojeg je potrebo odvojiti cijepanjem matične čestice, te s osnovnom česticom 1/1 načiniti novu česticu koja je veća od m2. K.č. 1/1, /44 /2 K.o. Posedarje. Molim ponudu, Hvala
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Pozdrav, zanima me cijena određivanja međe. U naslijedstvo smo dobili zemljišta koja se sastoje od čestica koje u to zemljište nisu gruntovno ni prenesene. imamo dva takva zemljišta na raznim lokacijama unutar mjesta stanovanja pa me zanima cijena objedinjavanja tj izmere da se može pokrenuti postupak čišćenja pokojnih vlasnika. k.č. prvo zemljište: /4;/6; /3; drugo zemljište: /3; /4 /4 k.o.Trnovec Bartolovečki lp,
Geodeti, Parcelacija
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, Naša kuća i pomoćni objekti se nalaze u čestici /1 i /2. I neke komade zemlje uživamo u ostalim česticama. A moj otac Marijan je vlasnik 2/6 sume svih čestica. Ja želim da se ucrta međa jer se točno zna koju zemlju mi uživamo cijelo vrijeme tj da se naši objekti i okućnica stave u 1 česticu kojoj ćemo samo mi bit vlasnici. I da se izračuna da li je to 2/6 svih čestica. U privitku vam šaljem vlasnički list i kopiju kat.čestice, pa će vam možda biti jasnije. Molim ponudu, Hvala.
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, posjedujem katastarsku česticu (u naravi pašnjak) u k.o. Vrtnjuakovec (Donje Vino,kraj Krapinskih toplica), podr ured za katastar Krapina, ured/ ispostava Zabok. Broj kat. čest. /7, broj posj. lista . Željela bih uskoro započeti gradnju kuće, pa me zanima koji je potreban postupak? Za sada mi je rečeno da će mi trebati prenamjena u građevinsko zemljište i geodetski projekt. Molim Vas ponudu. Zahvaljujem unaprijed.
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Poštovani, planiramo se upustiti u gradnju nove obiteljske kuće. Kuća bi trebala imati prizemlje i kat te veću garažu. U prizemlju bi bio veliki dnevni boravak, izdvojena blagovaona i kuhinja. Radna soba i gostinjski WC. Na prvom katu sobe, dvije dječje i jedna velika za zasebnim kupatilom. Bitno nam je da ima i veliku garažu da komotno stanu dva automobila te dovoljno spremišta. Radi se o terenu u ulici Potok 46, Vrapče, Zagreb. Katastarska općina: Vrapče, Broj kat. čestice: Kvadratura: m2 Max izgrađenost: m2 bruto Koeficijent: 0,6 Urbanistička pravila: 2.2 Urbanistički uvjeti: S Dozvola: Uporabna Gradnja: 3 nadzemne etaže Voda, plin, struja i kanalizacija Parcela ravna (nije brdo), ali je malo nepravilnog oblika (trokut sa izbočinom) na parceli su dvije ruševne građevine koje treba ukloniti. Molim ponudu za geodetski projekt. Hvala.
Geodeti, Mjernik
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani! Potrebno nam je etažirati objekt u Premanturi: Runke 9c - prizemna kuća s okućnicom upisana kod Općinskog suda u Puli, kat. čest /3, zkul. . , oznake: /ZGR kuća površine 66 m2, /3 dvorište m2. Dioba na 3 suvlasnika u već uređenim stambenim suvlasničkim dijelovima (prema Internom međuvlasničkom ugovoru o diobi, ovjerenim kod javnog bilježnika). Lijep pozdrav
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, Potrebno je etažiranje obiteljske kuće (suteren, prizemlje i kat) sa po 1 stambenom jedinicom na svakoj etaži. k.č. /10, k.o. Zamet Građevinska bruto površina: - Suteren 77,47 m² - Prizemlje ,88 m² - Kat 96,71 m² - Tavan 17,83 m² UKUPNO ,89 m² Molim ponudu, Hvala.
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, potrebna mi je izmjera parcele, geodetska podloga i ovjera u katastru. Katastarska općina Mravince k.č. 34/4. Parcela ima broj čestice i prema GUP-u na službenim stranicama grada Solina spada u M1 građevnu zonu. Planiramo graditi kuću na dvije etaže ukupno oko -m2, što bi tlocrtno bilo oko 75m2. Molim ponudu, Hvala.
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, izgradio sam obiteljsku kuću na dvije etaže ali sam izvan projekta nad stepeništem nadogradio nadstrešnicu cca 8m2 i sada trebam novi geo projekt. Geodetski projekat za izgradnju obiteljske kuce u bijelom brdu k.c. /2 k.o. Bijelo brdo Mi imamo projekat kuca je izgradjena ali nam trebaju neke izmjene. Kuca je uradjena preko obnove, sporne su stepenice i nastresnica iznad nje te je navedeno da ce sve sa starog placa tj. sva stara kuca sa pomocnim prostorijama bit srusena, a nije sve pa nam treba novi projekat. Molim ponudu, Hvala.