Cijene usluga
Fasade
Izrada fasade

Koliko košta izrada fasade?

 • 220350 HRK/m2
  Izrada fasade s materijalom
Zatraži ponude

Treba vam izrada fasade? Provjerite koliko košta i što ćete dobiti za tu cijenu.


Izrada fasade s materijalom

 • 220350 HRK/m2

Izgradnja fasade uključuje izolaciju, žbukanje i bojanje fasade. Navedena cijena uključuje sve upotrijebljene materijale i sam rad. Najniža cijena po kojoj ćete platiti izradu fasade s materialom je 220 HRK/m2, a najviša 350 HRK/m2.

Zatraži ponude

Izrada fasade (12 cm grafitnog EPS-a)

 • 240280 HRK/m2

Troškovi izrade fasade (izolacija, žbuka, bojanje) uvelike ovise o vrsti i debljini izolatora. Grafitni stiropor ima 20% veću toplinsku izolaciju od običnog stiropora, pa se za istu izolaciju može koristiti tanji sloj. Optimalna debljina izolacije ovisi o vašoj lokaciji: zahtjevi za debljom izolacijom duplo su veći u kontinentalnoj Hrvatskoj nego u Dalmaciji. Izrada fasade (12 cm grafitnog EPS-a) košta u prosjeku 260 HRK/m2.

Zatraži ponude

Izrada fasade (12 cm stiropora)

 • 200280 HRK/m2

Cijena vrijedi za izradu cijele fasade tj. za izolaciju, žbukanje i bojanje fasade. Najviše je uvjetovana vrstom izolacije koju odaberete. Ova vrsta fasade je lagana i slabo upija vodu, što znači da će kuća biti otporna na plijesan i truljenje. Izolacija debljine 12 centimetara pogodna je za primorske i toplije dijelove zemlje. Izvođači će vam za izradu fasade (12 cm stiropora) naplatiti od 200 HRK/m2 do 280 HRK/m2.

Zatraži ponude

Izrada fasade (15 cm stiropora)

 • 240280 HRK/m2

Izrada fasade uključuje fasadnu izolaciju, žbuku i bojanje. Cijena najviše ovisi o vrsti izolatora. Stiropor je jedna od povoljnijih opcija jer slabo upija vodu čime štiti vašu fasadu od plijesni. Optimalna debljina izolacije od stiropora je 17 cm za unutrašnjost Hrvatske. Prosječna cijena izrade fasade (15 cm stiropora) je 260 HRK/m2. Raspon cijena je između 240 HRK/m2 i 280 HRK/m2.

Zatraži ponude

Izrada fasade (15 cm grafitnog EPS-a)

 • 280320 HRK/m2

Izrada fasade uključuje izolaciju, žbukanje i bojanje fasade. Cijena najviše ovisi o vrsti izolatora. Grafitni stiropor razlikuje se od klasičnog bijelog stiropora po tome što sadrži granitne čestice. Bolji je izolator od običnog stiropora i smanjuje mogućnost površinske kondenzacije na unutarnjoj strani zidova. Njegova toplinska vodljivost je samo 0,032 W / mK pa se za izolaciju kuće može koristiti manja debljina nego što bi to bio slučaj sa stiroporom. Izradu fasade (15 cm grafitnog EPS-a) ćete u prosjeku platiti 300 HRK/m2.

Zatraži ponude

Izrada fasade (20 cm grafitnog EPS-a)

 • 330410 HRK/m2

Izgradnja fasade uključuje izolaciju fasade, žbukanje i završno bojanje fasade. Cijena je u velikoj mjeri određena vrstom izolacije: grafitni stiropor ima 20% bolju izolaciju od običnog stiropora. Pogodan je za novogradnje, kao i za toplinske obnove zgrada. S debljinom izolacije od 20 cm postići ćete vrlo dobre uštede topline, a vaša će se kuća smatrati pasivnom, što znači da nećete imati negativan utjecaj na okoliš, a istodobno ćete imati vrlo niske troškove. Zahtjevi za debljom izolacijom u kontinentalnoj Hrvatskoj za 50% su veći nego primjerice u Dalmaciji. Cijene za izradu fasade (20 cm grafitnog EPS-a) kreće se od 330 HRK/m2 pa do 410 HRK/m2.

Zatraži ponude

Izrada fasade (12 cm kamene mineralne vune)

 • 300360 HRK/m2

Fasadni radovi uključuju izolaciju fasade, žbukanje i farbanje fasade. Cijena fasade uglavnom ovisi o izolatoru i njegovoj debljini. Kameni zid je vrlo dobar izolator, njegova toplinska vodljivost je 0,035 W / mK. Ploče od kamene vune nisu zapaljive, ne skupljaju se i ne istežu. Što je izolator deblji, to je bolja izolacija zgrade i više ćete uštedjeti na grijanju. S izolatorom debljine od 12 cm u unutrašnjosti zemlje imat ćete značajne gubitke topline, ali za Dalmaciju i primorsku Hrvatsku to ne bi trebalo predstavljati problem. Izvođači će vam za izradu fasade (12 cm kamene mineralne vune) naplatiti od 300 HRK/m2 do 360 HRK/m2.

Zatraži ponude

Izrada fasade (15 cm kamene mineralne vune)

 • 350390 HRK/m2

Izgradnja fasade uključuje izolaciju, žbukanje i bojanje fasade. Cijena uglavnom ovisi o vrsti izolatora i njegovoj debljini. Kamena vuna s toplinskom vodljivošću od približno 0,035 W / mK i više smatra se jednim od boljih izolatora, ali s 15 cm izolacije vaša kuća neće se smatrati niskoenergetskom. Koliko vam je potrebna gusta izolacija također ovisi o vašoj lokaciji (živite li u unutrašnjosti ili na moru). Raspon cijena za izradu fasade (15 cm kamene mineralne vune) je od 350 HRK/m2 do 390 HRK/m2. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 370 HRK/m2.

Zatraži ponude

Izrada fasade (20 cm stiropora)

 • 280320 HRK/m2

Izrada fasade uključuje izolaciju fasade, žbukanje i bojanje. Cijena najviše ovisi o toplinskom izolatoru – stiropor je jedna od povoljnijih opcija. Stiropor za fasade lagani je izolacijski materijal izrađen od sitnih kuglica polistirena. Ima prilično visoku toplinsku vodljivost i nisku propusnost pare, što znači da će vaša fasada biti otporna na plijesan. S izolacijom debljine 20 cm i više stvorit ćete niskoenergetsku kuću i dugoročno uštedjeti na troškovima grijanja. To će također smanjiti vaš utjecaj na okoliš. Za obalne dijelove zemlje ne preporučuje se takva gusta izolacija. Izradu fasade (20 cm stiropora) ćete u prosjeku platiti 300 HRK/m2.

Zatraži ponude

Izrada fasade (20 cm kamene mineralne vune)

 • 400440 HRK/m2

Izgradnja fasade uključuje izolaciju, žbukanje i bojanje fasade. Cijena najviše ovisi o izolatoru i njegovoj debljini: bolje izolirane fasade bit će skuplje, ali izolacijom značajno možete smanjiti troškove grijanja, čak do 30 posto. Kamena vuna debljine 20 cm smatra se vrlo dobrim izolatorom i vaša će se kuća smatrati pasivnom. Za izradu fasade (20 cm kamene mineralne vune) ćete platiti od 400 HRK/m2 do 440 HRK/m2.

Zatraži ponude

Nedavni upiti za izradu fasade

Izrada fasade (novogradnja)

 • Površina fasade (u m2): 325
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Radi se o poluugrađenoj dvokatnici iz tridesetih godina, na lokaciji Kosirnikove ulice, koja ulazi u fazu rekonstrukcije krovišta. Tijekom mjeseca rujna, bilo bi neophodno postaviti skelu, kako bi se otukli dijelovi stare žbuke. Također će se tijekom rujna instalirati nova stolarija, tako da se krajem istog mjeseca realno može započeti sa postavljanjem fasade.

Sanacija fasade

 • Površina fasade (u m2): 255
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Poštovani, od radova u planu ako treba skidanje stare fasade , postava nove ,stiropor 10 cm-ili kamena vuna, kuća s 3 etaže na jednoj strani, a 4 na suprotnoj, 5 balkona ( 17.5 m2 balkoni i špalete 42 m2-od toga xps ploča 25 a samo fasada m2).Radove bih započeo krajem 9.mjeseca. Očekujem vašu ponudu. Lijep pozdrav.

Sanacija fasade

 • Površina fasade (u m2): 200
 • Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca

Poštovani, u nastavku su navedene stavke prema kojima mi sasatavite ponudud: Vrsta radova mjere Montaža (i demontaža po završetku) fasadne skele. Obračun po m². m² ,00 Demontaža eternit ploča komplet sa konstrukcijom od letava kao i drvenih obloga te mjestimični popravci oštećene žbuke. Obračun po m². m² ,00 Ljepljenje i tiplanje EPS ploča debljine mm komplet sa armiranjem staklenom mrežicom i završnim gletanjem kao podlogom za završnu dekorativnu žbuku te nanošenje završne dekorativne žbuke(akrilne) granulacije 1,5 mm zaribane teksture.Boja prema želji investitora(ponuđena cijena je za boje I-III razreda) Obračun po m². m² ,30 Izrada sokla od XPS ploča(stirodur) debljine 70 mm komplet sa armiranjem stakl. mrežicom i završnim gletanjem kao podlogom za završnu mozaik žbuku(kulirplast) boje ili mješavine boja prema želji investitora. Obračun po m². m² 12,50 Obrada podgleda balkona komplet sa armiranjem staklenom mrežicom i završnim gletanjem kao podlogom za završnu dekorativnu žbuku. Obračun po m². m² 4,50 Dobava i ugradnja klupica od plast. lima u boji 30 cm. Obračun po m¹. m¹ 13,00 Izrada bordura oko prozora. Obojana fasadnom akrilnom bojom m¹ 68,00 Debljina izolacije - 12 cm Skela - Da Završni sloj - Da Klupčice - Da Cokl - Da. Molim vašu ponudu. Lijep pozdrav.

Izrada fasade (novogradnja)

 • Površina fasade (u m2): 350
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Poštovani, kuća se sastoji od podruma , prizemlja i kata, objekt potpuno legalan, tlocrtne površine 11x12, objekt se nalazi u Brnazama u Sinju, za debljinu stiropora min 10 cm. Potrebno je i izmijeniti i okapnicu oko cijele kuće. Pristup kamionu moguć. Molim vašu ponudu za sanaciju fasade koja bi išla sufinanciranjem iz fondova nakon Nove godine. Hvala i lijep pozdrav.

Sanacija fasade

 • Površina fasade (u m2): 250
 • Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca

Poštovani, potrebna izrada fasade na obiteljskoj kuć koja je izgrađena prije 68. i nema fasadu. Kuća je u bloku s drugom kućom na jednoj strani (zapad). Izrada bi išla prema tehničkim uvjetima natječaja Fonda za energetsku učinkovitost na području Dalmacije .Nalazi se u Kaštel Lukšiću. Molim Vašu ponudu. Lijep pozdrav.

Izrada fasade (novogradnja)

 • Površina fasade (u m2): 250
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Poštovani, potrebno je ožbukati i obojiti fasadu,bez stiropora,bez izolacije.materijal Vaš. Kuća je u Jagmi(Lipik). Prizemlje je u kamenu,a kat i potkrovle za fasadu. Kuća je dimenzija 10,5x8,5 metara, visina kata je okvirno 2,5m. Sa vanjske strane je donji kat u kamenu i mozda bi se fuge mogle iznova napuniti A gornji kat i potkrovlje su u cigli i oni su za špric,strojno žbukanje na bazi cementa odnosno završnu fasadu u boji. Molim vašu ponudu. Srdacan pozdrav,

Izrada fasade (novogradnja)

 • Površina fasade (u m2): 200
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Poštovani, radi se o kući na kat u Metkoviću dimenzija 9,6 m x 10,6m . Treba izolirati 3 puta po 10,6 m x 3 m, 1 put 9,6 m x 3 m i 1 put 9,6 m x 6 m debljinom stiropora od 10 cm (ukupno m2) i potkrovlje 2 x 11 m2 debljinom stiropora 6 cm (ukupno 22 m2) . Očekujem Vašu ponudu. Lijep pozdrav.

Izrada fasade (novogradnja)

 • Površina fasade (u m2): 190
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Poštovani, fasada ima cca. m2 , izolacija 8cm stiropola, preko ploča dvostruka rabic mrežica, tri sloja građ. ljepila. Završni sloj silikatna žbuka. Može izračun sa 9 m kamenih pragova te 18,6m unutarnjih i vanjskih kamenih klupčica. Skela je potrebna.Molim Vašu ponudu. Lijep pozdrav,

Izrada fasade (novogradnja)

 • Površina fasade (u m2): 282
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Kuća se nalazi u Puli - Štinjan kuća je roh bau i zanima me stirpor fasada 10cm te početni donji dio fasade stirodur te strojno žbukanje unutarnjih zidova cementnom žbukom cca m2 te izrada podova 5cm stirpora i 5cm podloge pola od toga donji kat cca65-70m2 treba i hidroizolacija v4 cca m2. Lijep pozdrav

Izrada fasade (novogradnja)

 • Površina fasade (u m2): 350
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Poštovani, uskoro ćemo trebati fasadu staviti na obiteljsku kuću koja je još u izgradnji spremnu za fasadu. Radi se o 3 etaže, prva je podrum, visoka 1,45 m ostale etaže su klasika visina 2,80 m. Prizmlje se radi sa EPS d=10 cm dok ostale dvije etaže kamena vuna d=10cm. Završni sloj se radi u dvije boje (istake u jednu) ostalo u drugu. Interesira nas cijena po m2 s time da je matrijal naš.Također ukoliko radite žbukanje, gletanje i glazure bilo bi nam interesantno da sve odradi jedan izvođač s time da je tu matrijal Vaš. Glazure idu 5 cm stiropora. Žbukanje Vapneno osim kupona gdje ide cementna. Molim vašu ponudu. Lijep pozdrav,