Treba vam izrada fasade? Provjerite koliko košta i što ćete dobiti za tu cijenu.

Izrada fasade s materijalom
Prosječna cijena 225 kn/m2
Raspon cijena 170280 kn/m2

Izgradnja fasade uključuje izolaciju, žbukanje i bojanje fasade. Navedena cijena uključuje sve upotrijebljene materijale i sam rad. Najniža cijena po kojoj ćete platiti izradu fasade s materialom je 170 kn/m2, a najviša 280 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izrada fasade (12 cm stiropora)
Prosječna cijena 240 kn/m2
Raspon cijena 200280 kn/m2

Cijena vrijedi za izradu cijele fasade tj. za izolaciju, žbukanje i bojanje fasade. Najviše je uvjetovana vrstom izolacije koju odaberete. Ova vrsta fasade je lagana i slabo upija vodu, što znači da će kuća biti otporna na plijesan i truljenje. Izolacija debljine 12 centimetara pogodna je za primorske i toplije dijelove zemlje. Izvođači će vam za izradu fasade (12 cm stiropora) naplatiti od 200 kn/m2 do 280 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izrada fasade (15 cm stiropora)
Prosječna cijena 260 kn/m2
Raspon cijena 240280 kn/m2

Izrada fasade uključuje fasadnu izolaciju, žbuku i bojanje. Cijena najviše ovisi o vrsti izolatora. Stiropor je jedna od povoljnijih opcija jer slabo upija vodu čime štiti vašu fasadu od plijesni. Optimalna debljina izolacije od stiropora je 17 cm za unutrašnjost Hrvatske. Prosječna cijena izrade fasade (15 cm stiropora) je 260 kn/m2. Raspon cijena je između 240 kn/m2 i 280 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izrada fasade (15 cm kamene mineralne vune)
Prosječna cijena 370 kn/m2
Raspon cijena 350390 kn/m2

Izgradnja fasade uključuje izolaciju, žbukanje i bojanje fasade. Cijena uglavnom ovisi o vrsti izolatora i njegovoj debljini. Kamena vuna s toplinskom vodljivošću od približno 0,035 W / mK i više smatra se jednim od boljih izolatora, ali s 15 cm izolacije vaša kuća neće se smatrati niskoenergetskom. Koliko vam je potrebna gusta izolacija također ovisi o vašoj lokaciji (živite li u unutrašnjosti ili na moru). Raspon cijena za izradu fasade (15 cm kamene mineralne vune) je od 350 kn/m2 do 390 kn/m2. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 370 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izrada fasade (20 cm kamene mineralne vune)
Prosječna cijena 420 kn/m2
Raspon cijena 400440 kn/m2

Izgradnja fasade uključuje izolaciju, žbukanje i bojanje fasade. Cijena najviše ovisi o izolatoru i njegovoj debljini: bolje izolirane fasade bit će skuplje, ali izolacijom značajno možete smanjiti troškove grijanja, čak do 30 posto. Kamena vuna debljine 20 cm smatra se vrlo dobrim izolatorom i vaša će se kuća smatrati pasivnom. Za izradu fasade (20 cm kamene mineralne vune) ćete platiti od 400 kn/m2 do 440 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izrada fasade (20 cm stiropora)
Prosječna cijena 300 kn/m2
Raspon cijena 280320 kn/m2

Izrada fasade uključuje izolaciju fasade, žbukanje i bojanje. Cijena najviše ovisi o toplinskom izolatoru – stiropor je jedna od povoljnijih opcija. Stiropor za fasade lagani je izolacijski materijal izrađen od sitnih kuglica polistirena. Ima prilično visoku toplinsku vodljivost i nisku propusnost pare, što znači da će vaša fasada biti otporna na plijesan. S izolacijom debljine 20 cm i više stvorit ćete niskoenergetsku kuću i dugoročno uštedjeti na troškovima grijanja. To će također smanjiti vaš utjecaj na okoliš. Za obalne dijelove zemlje ne preporučuje se takva gusta izolacija. Izradu fasade (20 cm stiropora) ćete u prosjeku platiti 300 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izrada fasade (12 cm grafitnog EPS-a)
Prosječna cijena 260 kn/m2
Raspon cijena 240280 kn/m2

Troškovi izrade fasade (izolacija, žbuka, bojanje) uvelike ovise o vrsti i debljini izolatora. Grafitni stiropor ima 20% veću toplinsku izolaciju od običnog stiropora, pa se za istu izolaciju može koristiti tanji sloj. Optimalna debljina izolacije ovisi o vašoj lokaciji: zahtjevi za debljom izolacijom duplo su veći u kontinentalnoj Hrvatskoj nego u Dalmaciji. Izrada fasade (12 cm grafitnog EPS-a) košta u prosjeku 260 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izrada fasade (15 cm grafitnog EPS-a)
Prosječna cijena 300 kn/m2
Raspon cijena 280320 kn/m2

Izrada fasade uključuje izolaciju, žbukanje i bojanje fasade. Cijena najviše ovisi o vrsti izolatora. Grafitni stiropor razlikuje se od klasičnog bijelog stiropora po tome što sadrži granitne čestice. Bolji je izolator od običnog stiropora i smanjuje mogućnost površinske kondenzacije na unutarnjoj strani zidova. Njegova toplinska vodljivost je samo 0,032 W / mK pa se za izolaciju kuće može koristiti manja debljina nego što bi to bio slučaj sa stiroporom. Izradu fasade (15 cm grafitnog EPS-a) ćete u prosjeku platiti 300 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izrada fasade (20 cm grafitnog EPS-a)
Prosječna cijena 370 kn/m2
Raspon cijena 330410 kn/m2

Izgradnja fasade uključuje izolaciju fasade, žbukanje i završno bojanje fasade. Cijena je u velikoj mjeri određena vrstom izolacije: grafitni stiropor ima 20% bolju izolaciju od običnog stiropora. Pogodan je za novogradnje, kao i za toplinske obnove zgrada. S debljinom izolacije od 20 cm postići ćete vrlo dobre uštede topline, a vaša će se kuća smatrati pasivnom, što znači da nećete imati negativan utjecaj na okoliš, a istodobno ćete imati vrlo niske troškove. Zahtjevi za debljom izolacijom u kontinentalnoj Hrvatskoj za 50% su veći nego primjerice u Dalmaciji. Cijene za izradu fasade (20 cm grafitnog EPS-a) kreće se od 330 kn/m2 pa do 410 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izrada fasade (12 cm kamene mineralne vune)
Prosječna cijena 330 kn/m2
Raspon cijena 300360 kn/m2

Fasadni radovi uključuju izolaciju fasade, žbukanje i farbanje fasade. Cijena fasade uglavnom ovisi o izolatoru i njegovoj debljini. Kameni zid je vrlo dobar izolator, njegova toplinska vodljivost je 0,035 W / mK. Ploče od kamene vune nisu zapaljive, ne skupljaju se i ne istežu. Što je izolator deblji, to je bolja izolacija zgrade i više ćete uštedjeti na grijanju. S izolatorom debljine od 12 cm u unutrašnjosti zemlje imat ćete značajne gubitke topline, ali za Dalmaciju i primorsku Hrvatsku to ne bi trebalo predstavljati problem. Izvođači će vam za izradu fasade (12 cm kamene mineralne vune) naplatiti od 300 kn/m2 do 360 kn/m2.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za izradu fasade

Zagreb
Površina fasade (u m2): 2640
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Poštovani, radi se o uredskoj zgradi gdje se planira toplinska izolacija fasade s mineralnom vunom debljine 20 cm, zadržavaju se postojeći prozori (ranije su zamijenjeni). Jedina posebnost fasade je da su stupovi izvana na fasadi, dubine su 80 cm, širine 30 cm i treba ih obložiti s mineralnom vunom debljine 5 cm i to izvesti sve do prozora (ukupna razvijena širina stupova je cm). Treba napraviti i novu prozorsku klupčicu za ukupno 45 cm razvijene širine na dužini 2,40 na pozicije prozora. Zgrada je visine 7 katova ili ukupno 28 m. Molim vašu ponudu. Lijep pozdrav.
Split
Površina fasade (u m2): 250
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, molimo ponudu za stambenu zgradu sa 6 vlasnika u centru Splita. Zgrada ima južnu, sjevernu i zapadnu stranu. Na istočnoj strani samo djelomično zid jer je niža zgrada priljubljena za našu zgradu. Sjeverna strana traži otucanje i saniranje pukotina te bi željeli staviti hidro i termoizolaciju od kamene vune (ne želimo stiropor) i bojanje fasade.. Zapadna i južna strana zahtijeva samo bojanje i eventualno krpljenje manjih oštećenja. Donji dio zgrade prizemlje i dio prvog kata je u kamenu kojeg bi trebalo pjeskariti tj. očistiti. Ne trebamo skelu jer vlasnik potkrovnog stana već radi rekonstrukciju krovišta o svojem trošku, a ustupio bi korištenje skele i za urediti fasadu. Molimo hitne ponude sa specifikacijom radova po m2 bez troškova skele. Netko bi trebao izaći na teren radi izračuna površine fasade jer je ovo otprilike kvadratura pa se nadam da će vam slike pomoći u procjeni. Lijep pozdrav.
Petrinja
Površina fasade (u m2): 150
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Poštovani, riječ je o novogradnji,visoka prizemnica,zidovi debljine 30 cm,stiropor fasada debljine 14 cm sa završnom akrilatnom žbukom,kupčice 3cm deblljine,mramorne,brušeni rubovi. Pijavljujem se na natječaj za financiranje putem EU-fondova i potreban je troškovnik. Molim vašu ponudu. Lijep pozdrav.
Zagreb
Površina fasade (u m2): 430
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Poštovani, obzirom na željenu aplikaciju za fondovsku subvenciju za obnovu toplinske ovojnice zgrade, trebamo složiti koncepciju s kojom bi nastavili u smjeru izrade nove toplinske fasade zgrade (kuća sa 4 stana, Trešnjevka), preko postojeće stare fasade. Energetskim certificiranjem prije zahvata bi se utvrdila točno potrebna debljina toplinske ovojnice. Za početak bih molio ponudu za varijantu 10 cm izolacije + završna fasada (trenutno je neka vrsta sep-a ali nije nužno isto, bijela boja svakako). u prilogu pogledi na pročelja. U prethodno navedenoj površini fasade uključeni su otvori. U slučaju potrebe izlaska na pregled lokacije stojim na raspolaganju.Molim vašu ponudu. Lijep pozdrav.
Zagreb
Površina fasade (u m2): 90
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, riječ je o samostojećoj kući u jankomiru 6-Zagreb površine 70m2,dužina 11mXširina 3,5m,prizemlje i kat. Naprijed je fasada jako oštećena,iz kade se voda slijevala na fasadu i oštetilo je,sve je popucalo,stvorila se rupa.Fasada nema izolaciju,ali sada bi je stavili.Molim vašu ponudu. Lijep pozdrav.
Zagreb
Površina fasade (u m2): 450
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, Ukupna površin fasade je m² od čega: - m² ovojnica, najbolje sa Caparolovim sustavom, sivi stiropor, debljina 10 cm i silikonska žbuka. -60 m² podnožje sa xps stiroporom , debljina 8 cm i zavrsni sloj od teraplasta. - te 50 m² balkon, na koje dolazi odozdola: xps stiropor debljine 3 cm i zbuka, odozgora: hidroizolacija, pa xps stiropor debljine 3 cm i glazura. U ponudu uključite ugradnj klupčica i cokli. Planiran početak izvodjenja radova je prvi tjedan Rujna. Objekt se nalazi na podrućju grada Zagreba. Trenutno sam u inozemstvu pa molim da me kontaktirate putem maila. Unaprijed vam zahvaljujem!
Fasade, Fasaderi
Marija Bistrica
Površina fasade (u m2): 240
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, kuća je u ciglama,bez fasade. na jednom dijelu je stavljen stiropor tako da ako bi se odlučili staviti stirpor trebalo bi obložiti još m2,a ako se odlučimo za kamenu vunu onda bi trebalo skinuti postojeći sloj i ukupno obložiti m2. Molim vašu ponudu za obe opcije. Lijep pozdrav.
Dobrinj
Površina fasade (u m2): 100
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Poštovani, riječ je o vikendici u Dobrinju, Krk.Potrebno je postavljanje izolacije i završnog sloja. Potreban mi je savjet za debljinu izolacije.Fasada je betonska trenutno,stara je kuća. Živim u Sloveniji pa ćemo se morati unaprijed dogovoriti za termin kada budem tu. Radove bih započela u 9.ili 10.mjesecu. Molim vašu ponudu. Lijep pozdrav.
Brod Moravice
Površina fasade (u m2): 160
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Poštovani, riječ je o staroj kamenoj kući u Gorskom kotaru. Potrebno skidanje ostataka stare fasade (osim na dograđenom dijelu gdje je cigla). Ukupna površina cca m2. Dio kuće izvesti s klasičnom (termo?) fasadom i završnim "sep-om" u boji (površina cca m2), a dograđeni dio kuće (gola cigla, cca 35 m2) sa izolacijom (stiropor/vuna cca 8 cm) i završnim SEP u boji. Molim Vašu ponudu. Lijep pozdrav.
Zagreb-Susedgrad
Površina fasade (u m2): 20
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, na stambenoj zgradi potrebno je strop u stubištu i biciklarni obložiti ili stiroporom ili kamenom vunom radi dodatne toplinske izolacije stana koji se povrh tih prostora nalazi. Cca. 10 m2 nalazi se u vanjskom dijelu zgrade, pa je taj dio potrebno obraditi do završnog sloja radi estetike dok je ostatak unutar biciklarne potrebno samo poravnati. Molim vas da ponudu izradite za debljinu od 8 i 10 cm, jer možda neće biti moguće radi prozora i vrata postaviti planiranih 10 cm izolacije. Rok izrade nije bitan, može biti gotovo u narednim mjesecima prije zime. Lijep pozdrav.