Savjeti
Fasade
7 savjeta za odabir boje za fasadu

7 savjeta za odabir boje za fasadu

Hoćete li uskoro mijenjati boju fasade ili prvi put bojiti fasadu? Za vas smo odabrali nekoliko savjeta za odabir boje za fasadu.

1. Pazite na usklađenost s drugim elementima kuće

Boja fasade neka bude usklađena s bojom krova, oluka, prozora, sjenila, ograde i drugih elemenata te stolarije koja se nalazi na kući i oko nje.

Pročitajte više o najboljim kombinacijama boja za fasadu u članku Pet ideja za kombiniranje boja za fasadu.

Donji dio fasade velike moderne kuće obojen je sivom a gornji bijelom bojom.

2. Pazite na usklađenost s okolnim zgradama

Pazite da boja fasade ne „tuče“ s okolicom. Pri odabiru boje uzmite u obzir boje susjednih kuća jer ćete time osigurati ugodniji izgled cijelog naselja.

Zatraži besplatne ponude fasadera

3. Provjerite koje boje prevladavaju u okolici

Pokušajte odabrati što prirodnije boje koje se pojavljuju i u vašoj okolici. Inspiraciju možete pronaći u prirodi, bojama i materijalima u okolici kuće.

neutralna boja fasade na kući

4. U intenzivne nijanse bojite samo manje dijelove fasade

Želite li u fasadu uključiti intenzivne boje? Preporučamo da u jače i živahne boje obojite samo manje dijelove fasade. Veći dio fasade neka bude u prirodnijim, neutralnim i svjetlijim bojama.

5. Budite pažljivi s tamnijim nijansama fasade

Tamne boje na manjoj površini mogu djelovati tamnije nego na cijeloj fasadi. Pripazite, dakle, da vaša fasada ne ispadne svjetlije nego što ste željeli.

kuća s previše naglašenom crvenom fasadom

6. Provjerite smjernice uređenja okolice

U određenim okruženjima postoje pravila povezana s bojom fasade i krova. U prostornom planu provjerite pravila u svojem mjestu.

7. Provjerite kako će boja fasade izgledati na vašoj kući

Postoji puno web-aplikacija za prethodnu provjeru boje fasade na kući.

Jedna od boljih trenutačno je aplikacija Weber Saint-Gobain. Postupak vizualizacije kuće je jednostavan. E-poštom im pošaljite fotografiju svoje kuće i za pet radnih dana primit ćete vizualizaciju kuće. U vizualizaciji možete isprobati neograničen broj fasada iz palete boja Weber.

Zatraži besplatne ponude fasadera