Savjeti
Građevinska stolarija - prozori
Cijene prozora: PVC prozori od 500 kuna dalje

Cijene prozora: PVC prozori od 500 kuna dalje

Kada kupujete nove prozore za svoju kuću ili stan (ukoliko još niste, svakako pogledajte naš vodič za odabir prozora), u 99% slučajeva prvo ćete obratiti pozornost na cijenu prozora. Iako ćete pouzdan troškovnik dobiti samo od ponuđača ili izvođača radova, za vas smo izdvojili najvažnije čimbenike koji utječu na formiranje cijene prozora.

Materijal za izradu prozora – PVC, drvo ili aluminij

Ovisno o tome koji okvir prozora odaberete, razlika u cijeni može biti i do 70%. Dodatno prilagođavanje prozora vašim zahtjevima, bez obzira radi li se o obliku ili boji okvira, znatno će utjecati na konačnu računicu. Npr., ukoliko se odlučite za PVC prozore, ali ne želite standardnu bijelu varijantu, boja po vašem ukusu mogla bi vas koštati približno 20% više.

Okvirne cijene prozora možete vidjeti u tablici ispod.

Materijal Vrsta Dimenzije Cijena
PVC jednokrilni 80x80 500 - 650 HRK
PVC dvokrilni 120x120 1100 - 1500 HRK
DRVO jednokrilni 60x60 650 - 850 HRK
DRVO dvokrilni 120x120 1500 - 2000 HRK
ALUMINIJ jednokrilni 80x80 600 - 900 HRK
ALUMINIJ dvokrilni 120x120 1200 - 2200 HRK

Vrsta ostakljenja

Vrsta ostakljenja prozora uglavnom utječe na vrijednost toplinske izolacije novog prozora. Pri zamjeni prozora obavezno je minimalno dvostruko ostakljenje. Za trostruko ostakljenje očekuje se nadoplata od približno 10-15% u odnosu na prozor s dvostrukim ostakljenjem.

Zatraži besplatne ponude za prozore

Standard zvučne izolacije

Slično razredima otpora za zaštitu od provale, prozori su podijeljeni u različite razrede za zvučnu izolaciju, kategorizirane na temelju smanjenja buke. Naprimjer, zvučno izolirani prozori klase 3 smanjuju buku za 35-39 decibela, dok će prozori klase 5 smanjiti buku 45-49 dB, ali će za njih biti potrebno izdvojiti 10-20% više financijskih sredstava.

Protuprovalni standard

Balkonska vrata ili prozori u prizemlju popularna su ulazna točka za provalnike. Stoga se prilikom zamjene prozora preporučuje koristiti zatvore s povećanom razinom sigurnosti. Proizvođači dijele prozore u različite klase otpora, od RC1 (Resistance class 1) do RC6. Što je RC broj veći, cijena prozora bit će viša, ali potencijalnom uljezu bit će potrebno više vremena da otvori prozor i uđe u vaš dom. Svakako, za prizemlje preporučujemo RC2N klasu, s ručkom prozora koja se može zaključati i dodatnim okovima koji čvršće povezuju krilo i okvir prozora.

Radnik namještava novi prozor.

Montaža novog prozora

S troškom montaže morate računati od početka. Prosječna cijena montaže novog prozora je od 300 do 500 kuna.

Za konačnu cijenu, zatražite ponudu

Da biste okvirno mogli odrediti cijenu prozora, morate ukalkulirati sve spomenute čimbenike i još pokoji kao što su zaštita od insekata, rolete i sl. Kako biste na najbrži mogući način vidjeli troškovnik ovisno o vrsti prozora i drugim željenim parametrima, pogledajte cijene prozora i zatražite ponudu.

Zatraži besplatne ponude za prozore