Zatraži besplatne ponude za popločavanje dvorišta u Kvarnerju

20 izvođača u blizini
3 na raspolaganju

4 najboljih ponuđača za popločavanje dvorišta Kvarner, 2022

2 završena projekta s prosječnom ocjenom 4,8

4,7
Domagoj P. , prije 7 dana

Moje preporuke, dečki su odlični.

Provjereni izvođač

Usluge: postavljanje tlakavaca, popločavanje dvorišta, postavljanje opločnika.

Zatraži ponudu
5,0
Petar P. , prije 1 godinu

Za iskope smo odabrali firmu Moargo Kop. Jako smo zadovoljni sa radovima, sve je odrađeno kako je dogovoreno i u roku što jako cijenimo. Svakako preporučavamo gospodina Alena i Moargo Kop.

Usluge: postavljanje opločnika, iskopi bagerom, popločavanje dvorišta, postavljanje tlakavaca, rušenje objekta, iskopi.

Zatraži ponudu
10+
Godina na tržištu
5+
Broj zaposlenih

Usluge: iskopi, iskopi bagerom, rušenje objekta.

Zatraži ponudu
5+
Godina na tržištu

Usluge: postavljanje tlakavaca, odštopavanje odvoda, postavljanje vodovodne instalacije, vodoinstalateri, vodovodne instalacije, popločavanje dvorišta, postavljanje opločnika, vodoinstalaterski radovi.

Zatraži ponudu

Često postavljana pitanja

 • Koliko debela podloga treba za polaganje opločnika?

  Debljina podloge za polaganje opločnika ovisi o namjeni površine – za prilaz treba iskopati oko 30 centimetara zemlje, dok je za terase dovoljno 15 centimetara. Podloga se sastoji od vodonepropusne folije, šljunka i sitnog pijeska. Prije postavljanja drugog sloja, prethodni mora biti dobro učvršćen kako bi se osigurala dobra nosivost poda i spriječilo neravnomjerno slijeganje podloge i opločnika.

 • Koje su prednosti i nedostaci popločanog ili asfaltiranog dvorišta?

  I popločavanje i asfaltiranje imaju svoje prednosti. Asfalt se na prikladnu podlogu polaže vrlo brzo, u jednom danu, jednostavan je za održavanje i ima praktički neograničen vijek trajanja. Opločnici se pak ljeti ne pregrijavaju, lakše ih je preurediti, a uz to im je izgled prirodniji i ugodniji.

 • Kako se postavljaju opločnici?

  Polaganje opločnika mnogo je složenije nego što zvuči. Prije svega, potrebno je pobrinuti se za odgovarajuću nosivu podlogu – iskopati rupu i u nju sipati između 15 i 30 cm grubog i sitnog pijeska koji mora biti dovoljno stvrdnut i zbijen. Za to možete koristiti ručnu ili vibracijsku ploču. Samo polaganje opločnika je lakše – opločnike postavljamo s ruba, vodeći računa da između njih ostane dovoljno mjesta za fuge. Pritisnite ih u pijesak vibracijskom pločom i na kraju položite fuge. Preporučujemo upotrebu netoksičnih materijala, poput kvarcnog pijeska.

 • Kako održavati popločano dvorište?

  Popločano dvorište ima dug vijek trajanja, a izgledat će još ljepše ako ga pravilno održavate. Obavezno pravovremeno uklonite sav korov i vegetaciju koja raste iz fuga, a perite ga vodom pod visokim pritiskom visokotlačnim strojem.