Cijene usluga
Uređenje okućnice
Uređenje okućnice

Koliko košta uređenje okućnice?

 • 911 HRK/m
  Šišanje žive ograde (živica do 120 cm visine)
 • 3.0007.000 HRK
  Izrada nacrta za vrt
Zatraži ponude

Za vas smo provjerili koliko ćete u prosjeku platiti uređenje okućnice. Pogledajte približne cijene naših izvođača i što ćete dobiti za tu cijenu.


Šišanje žive ograde (niska živica)

 • 57 HRK/m

Živica nas štiti od tuđih očiju i dvorište pretvara u privatni prostor. Da bi ostala lijepa, moramo se pravilno brinuti o njoj. Ako imamo listopadnu živicu, možemo je ošišati ​​dva puta godišnje, a crnogoričnu samo jednom godišnje. Važno je šišati živu ogradu tako da sunce dosegne sve dijelove biljke. Cijena ovisi o veličini žive ograde i složenosti obrezivanja. Za šišanje žive ograde (niska živica) ćete platiti od 5 HRK/m do 7 HRK/m.

Zatraži ponude

Šišanje žive ograde (živica do 120 cm visine)

 • 911 HRK/m

Živu ogradu treba redovito i pravilno šišati. Ako se listopadne živice ne orezuju redovito, grančice mogu odrvenjeti i izgubiti svoj lijepi oblik, a bujno zeleno lišće zamijeniti smeđim. Trošak obrezivanja žive ograde ovisi o njezinoj veličini i složenosti šišanja. Raspon cijena za šišanje žive ograde (živica do 120 cm visine) je od 9 HRK/m do 11 HRK/m. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 10 HRK/m.

Zatraži ponude

Šišanje žive ograde (visoka živica)

 • 3040 HRK/m

Živa ograda je prirodna ograda koja nas štiti od pogleda i ukrašava okolicu našeg doma. Da bi grmlje zadržalo željeni oblik i lijepo raslo, živica se mora pravilno i redovito šišati. Uz pravilno pošišanu živu ogradu sunce doseže sve dijelove biljke. Cijena šišanja žive ograde ovisi o njezinoj veličini i složenosti obrezivanja. Najniža cijena po kojoj ćete platiti šišanje žive ograde (visoka živica) je 30 HRK/m, a najviša 40 HRK/m.

Zatraži ponude

Košnja trave (ravni teren)

 • 0,600,80 HRK/m2

Osim u zimskim mjesecima, travu kosimo otprilike jednom mjesečno, nekad rjeđe, a nekad češće, ovisno o tome koliko brzo raste. Travu ne smijemo odjednom previše skratiti, nego ju trebamo održavati redovitom košnjom.li Cijena košnje najviše ovisi o površini košnje i složenosti terena. Najniža cijena po kojoj ćete platiti košnju trave (ravni teren) je 0,60 HRK/m2, a najviša 0,80 HRK/m2.

Zatraži ponude

Košnja trave (padine)

 • 11,20 HRK/m2

Kosilica s navojem najprikladnija je za košnju brdovitog i teško pristupačnog terena. Trava se obično kosi jednom mjesečno. Važno je kositi samo suhu travu. Cijena košnje ovisi o površini i složenosti terena. Izvođači će vam za košnju trave (padine) naplatiti od 1 HRK/m2 do 1,20 HRK/m2.

Zatraži ponude

Izrada nacrta za vrt

 • 3.0007.000 HRK

Plan uređenja vrta prikazuje tlocrt biljaka, drveća, travnjaka, staza i ostalih vrtnih elemenata. Određeni pružatelji usluga u cijenu uključuju i 3D vizualizaciju vrta, pa preporučujemo da prije sklapanja ugovora provjerite što je sve uključeno u cijenu. Cijena ovisi o specifičnostima vrta, vašim željama i artiklu izvođača. Raspon cijena za izradu nacrta za vrt je od 3.000 HRK do 7.000 HRK. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 5.000 HRK.

Zatraži ponude

Postavljanje opločnika

 • 60100 HRK/m2

Postavljanje opločnika obično uključuje pripremu podloge i samo polaganje. Najvažniji dio polaganja opločnika je priprema podloge jer je adekvatna podloga bitna za odvodnju otpadnih voda, za odgovarajuću nosivost površine, trajnost i za ravninu popločane površine. Međutim, neki majstori dodatno naplaćuju pripremu baze. Preporučujemo da prije sklapanja posla provjerite što je točno uključeno u cijenu za postavljanje opločnika. Cijena također ovisi o vrsti opločnika i složenosti terena. Postavljanje opločnika bit će potrebno platiti između 60 HRK/m2 i 100 HRK/m2.

Zatraži ponude

Asfaltiranje (s pripremom podloge)

 • 140210 HRK/m2

Cijena se odnosi na asfaltiranje s asfaltom debljine cca 6 cm i uključuje iskop i pripremu tampona, materijal (šljunak i asfalt) i radove. Ako je teren (osnova za asfaltiranje) već spreman, cijena će biti niža. Cijena asfaltiranja ovisi o debljini i kvaliteti asfalta. Najniža cijena po kojoj ćete platiti asfaltiranje (s pripremom podloge) je 140 HRK/m2, a najviša 210 HRK/m2.

Zatraži ponude

Nedavni upiti za uređenje okućnice

Održavanje zelenih površina (košnja, rušenje drveća ...)

Dvoorište obiteljske kuće graniči s parkiralište zgrade.Tražim ponudu za skraćivanje i oblikovanje 4 stabla graba koji se nalaze na rubu dvorišta. Moja želja je skratiti stabla do visine stupova za rasvjetu koja se vide na fotografiji, u koliko to ne ugrožava daljnju vegetaciju . Za to tražim stručno mišljenje jer i dalje želim zelene krošnje koje štite pogled prema zgradi.Prilaz kamiona s košarom moguć je samo s vanjske strane gdje je parkiralište zgrade. Moguće je organizirati da se tamo maknu automobili. U privitku šaljem fotografije.

Uređenje okućnice

 • Površina terena: 50 m2
 • Koje usluge trebate?: Izrada travnjaka

Pred kraj ljeta sam izvezao staru zemlju, nanio novu zemlju na travanjak i posadio novu travu. Odmah nakon toga je bilo nevrijeme/velika kiša koja je raznijelo sjeme i zemlju te je sada na mjestima grbav travnjak sa pojedinim mjestima gdje nema trave. Sada bi htio da mi netko stručan ponovno poravna /isplanira travnjak i napravi pravilan pad. Lokacija Donji Grad.

Uređenje okućnice

 • Površina terena: 400 m2
 • Koje usluge trebate?: Zemljani radovi (ravnanje, nasipavanje, iskop ...), Sadnja biljaka, Izrada travnjaka, Vrtne staze, Postavljanje opločnika, Navodnjavanje

Molim ponudu za dvojnu kuću. 1. Ugradnja vrtnih ivičnjaka 20 m 2. Ugradnja tlakavaca m2 3. Prebacivanje zemlje unutar parcele 5m3 4. Planiranje zemlje u sloju 5-10cm, m2 5. Sadnja lovor višnje 50 kom 6. Polaganje cijevi za navodnjavanje i folije 50 m 7. Frezanje zemlje, te sijanje trave sa grabljanjem,ravnanje m2

Uređenje okućnice

 • Površina terena: 100 m2
 • Koje usluge trebate?: Planiranje vrta - izrada nacrta, Sadnja biljaka, Vrtne staze

Poštovani, u dvorištu kuće imam cvjetnjak sa zasađenim trajnicama, a na proljeće zasadim i jednogodišnje cvijeće. Trenutno su u zemlji lukovice tulipana. Željela bi urediti cvjetnjak na neki moderan način sa puno zelenila, stazicama... Molim Vas za vašu stručnu pomoć gdje što zasaditi da to izgleda lijepo i uredno. Hvala. U prilogu šaljem slike. Lp

Uređenje okućnice

 • Površina terena: 20 m2
 • Koje usluge trebate?: Planiranje vrta - izrada nacrta, Sadnja biljaka

trebala bih Vaš savjet oko uređenja vrta na vikendici. Imam 4 pravokutnika 1mX2m na mjestu na kojem ima jako malo sunca (samo kratko u jutro). Trebalo bi ih urediti biljkama koje ne zahtjevaju pretjerano njegovanje i brigu s obzirom da se radio o vikendici i da nas veliki dio godine nema. Molim Vas ako mi možete složiti ponudu kako bi Vi to uredili. Bitno je da bude lijepo i uredno, i ne pretjerano skupo.

Uređenje okućnice

 • Koje usluge trebate?: Zemljani radovi (ravnanje, nasipavanje, iskop ...), Sadnja biljaka, Vrtne staze

Sanacija vrtne staze koja je prethodno bila pokrivena sipinom nakon iskopa zbog kvara na vodovodnim instalacijama u dužini oko 20 metara. Odvoz suviška zemlje i eventualno postavljanje rubnjaka s jedne strane staze ( s druge strane postoji) prema dogovoru i vašim sugestijama, te ponovno stavljanje sipine. Mogući još neki radovi i sadnja ruža stablašica.

Uređenje okućnice

 • Površina terena: 1300 m2
 • Koje usluge trebate?: Zemljani radovi (ravnanje, nasipavanje, iskop ...)

Trebamo nasipati dvorište oko kuće cca 1.m2 zemljom pogodnom za travnjak i sadnju voćaka. Trebamo zemlju za nasipavanje, dovoz kamionom te nabijanje navoženog materijala i ravnanje terena. Molimo ponudu sa uvjetima plaćanja i približnim rokom isporuke i dovršetka radova. Imanje je u mjestu Puska (općina Jasenovac).

Uređenje okućnice

 • Površina terena: 210 m2
 • Koje usluge trebate?: Zemljani radovi (ravnanje, nasipavanje, iskop ...), Vrtne staze, Postavljanje opločnika

Kuća je u fazi izgradnje. Potrebno je odraditi još uredjenje okoliša ( manji iskopi, poravnavanje terena, priprema za stazu i popločavanje staze kroz dvorište, izrada zagladjenog betona na igralištu, uredjenje parkinga, izrada estriha u prizemlju kuće te izrada betona u padu i popločavanje unutarnjeg dvorišta/ terase kuće uz bazen 87 kvadrata za popločavanje

Uređenje okućnice

 • Površina terena: 800 m2
 • Koje usluge trebate?: Zemljani radovi (ravnanje, nasipavanje, iskop ...)

Teren je ravan ali uz puno rupa, uzvisina i slično. Potrebno je izravnati sve pomoću valjka, ali i djelomično nasuti zemlju. Ako je moguće uz ponudu postavljanja ograde nakon ravnanja na dijelu parcele (duljine cca80m). Ograda od čeličnih ili betonskih stupova sa žicom - nije ograda od ulične strane pa može biti jeftinija opcija.

Uređenje okućnice

 • Površina terena: 140 m2
 • Koje usluge trebate?: Zemljani radovi (ravnanje, nasipavanje, iskop ...), Sadnja biljaka, Izrada travnjaka, Vrtne staze, Postavljanje opločnika, Asfaltiranje

Poštovani, krenuli bi u obnovu okućnice površine 20x7m u Zagrebu. Trebali nam sljedeće usluge: - uklanjanje 2 voćke - poravnanje vrta i popravak travnjaka - uklanjanje trenutnih kocki cca 5-6m2 - betoniranje i postavljanje novih pločica cca 15m2 - uređenje okućnice Mi imamo neku okvirnu viziju kako bi izgledalo, ali naravno otvoreni smo i za savjete. Radove bi krenuli cca u 5mj s ciljem da budu gotovi do 30.06. Molio bih Vas informaciju da li sve navedeno imate u ponudi te da li ste zainteresirani za projekt. Prije ponude naravno da ćemo organizirati dolazak na lokaciju kako bi vidjeli trenutno stanje.