Trebate solarno grijanje? Pripremili smo približne cijene i ostale potrebne informacije kako biste donijeli najbolju moguću odluku.

Pločasti solarni kolektor
Prosječna cijena 2.750 kn/kom
Raspon cijena 2.0003.500 kn/kom

Pločasti solarni kolektori trebaju solarnu električnu energiju za grijanje sanitarne vode i vode u bazenu. Cijena najviše ovisi o veličini solarnog kolektora, o modelu i njegovom kapacitetu. Pločasti solarni kolektor ćete u prosjeku platiti 2.750 kn/kom.

Zatraži ponude!
Vakumski solarni kolektor
Prosječna cijena 6.000 kn/kom
Raspon cijena 4.0008.000 kn/kom

Sakupljači vakuumskih cijevi koriste sunčevu energiju za grijanje sanitarne vode i vode u bazenu. U usporedbi s ravnim solarnim kolektorima, oni su učinkovitiji, ali su i skuplji. Cijena uglavnom ovisi o veličini kolektora, modelu kolektora i njegovom kapacitetu. Prosječna cijena vakumskog solarnog kolektora je 6.000 kn/kom. Raspon cijena je između 4.000 kn/kom i 8.000 kn/kom.

Zatraži ponude!
Solarna elektrana za mala kućanstva (2-4 kW)
Prosječna cijena 20.000 kn/solarna elektrana
Raspon cijena 8.00032.000 kn/solarna elektrana

Ulaganje u solarnu elektranu je pametan potez jer smanjujete troškove električne energije za 75 posto i dobivate energetsku neovisnost. Fotonaponski modul nazivne snage 1 kVp proizvodi prosječno 1.100 kWh električne energije godišnje, a solarna elektrana snage 2-4 kWp proizvest će između 2.200 i 4.400 kWh godišnje. Za primjer: prosječna kuća koja se ne grije električnom energijom troši oko 5.000 kWp godišnje. Ako se grije električnom energijom, potrošnja električne energije uvelike ovisi o tome koliko je kuća niskoenergetska (može potrošiti od 6.500 do više od 11.000 kWh godišnje). Koliko snažna solarna elektrana vam je potrebna, ovisi o tome koliko energije trošite, položaju zgrade, njezinoj orijentaciji i nagibu krova. Cijena elektrane ovisi o snazi, modelu i marki solarne elektrane. Izvođači će vam za solarnu elektranu za mala kućanstva (2-4 kW) naplatiti od 8.000 kn/solarna elektrana do 32.000 kn/solarna elektrana.

Zatraži ponude!
Solarna elektrana (10 kW)
Prosječna cijena 80.000 kn/solarna elektrana
Raspon cijena 60.00010.000 kn/solarna elektrana

Instaliranjem solarne elektrane dobivate vlastiti besplatni izvor energije koji u potpunosti pokriva vaše energetske potrebe tijekom tridesetak godina. Solarne elektrane prilično su skupe, ali ulaganje s Ekoskladom isplati se za desetak godina. Sa solarnom elektranom snage 10kWp proizvodit ćete oko 11000kWh godišnje, za što će vam trebati krov od približno 70 m2. 11.000 kWp godišnje uglavnom je dovoljno za svu potrošnju električne energije prosječne stambene kuće, uključujući grijanje. Cijena solarne elektrane ovisi o njezinoj kvaliteti, marki i modelu. Raspon cijena za solarnu elektranu (10 kW) je od 60.000 kn/solarna elektrana do 10.000 kn/solarna elektrana. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 80.000 kn/solarna elektrana.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za solarno grijanje

Solarno grijanje, Solarni kolektori
Karanac
Broj korisnika potrošne tople vode: 4 - 6
Koje funkcionalnosti želite od solarnih kolektora?: Grijanje i priprema potrošne tople vode
Površina objekta ili prostora: 50 m2
Treba li vam montaža solarnih kolektora?: Da
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani. Molim Vas za informaciju u vezi ugradnje solarnih panela. Naime,vlasnik sam kućice od 49m2 u mjestu Karanac (Štefanska ulica 11). Pozicija kućice je na brdu. Objekat bi planirao za iznajmljivanje  i planirani potrošači energije bi bili :televizor,ftižider,ploča za kuhanje, pećnica,pumpa za vodu,električni bojler, unutarnja rasvjeta. Zanima me koja bi bila cijena sa vašim panelima i svime što ide uz to ,te sa vašom ugradnjom.
Solarno grijanje, Solarni paneli
Silba
Broj korisnika potrošne tople vode: 1 - 3
Koje funkcionalnosti želite od solarnih kolektora?: Priprema potrošne tople vode
Površina objekta ili prostora: 200 m2
Treba li vam montaža solarnih kolektora?: Da
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Molim ponudu za solarno grijanje vode, sustav opreme dvije ploče s kotlom od l, plus instalacija. Po kući su instalacije razvedene, a sustav solarnog postavlja se na/u pomoćni objekt. U privitku je postojeći projekt, napominjem da se novi sustav smješta u pom.objekt koji je iza kotlovnice u nacrtu. Hvala unaprijed na brzom odgovoru,
Solarno grijanje, Solarno grijanje
Kaštel Sućurac
Instalacija solarne elektrane: Samostojeća solarna elektrana
Površina, predviđena za instalaciju elektrane: 25 m2
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Ispred kuce imam nadstresnicu od parkinga sa limenim paneliima. Skinuo bih limene panele te stavio PV. Konstrukcija je ok kvalitete. Izdržala je buru par godina. Zanima me ponuda za cca 3.5 - 4 kW kako bih se prijavio na trenutnu subvenciju zupanije. ISti krov ima nagib nekih 10, 15 stupnjeva prema čistom jugu. Brojilo energije je 3 metra od same kontrstrukcije. Kuca ima uporanu dovolu.
Solarno grijanje, Solarni paneli - Sisak
Sisak
Instalacija solarne elektrane: Samostojeća solarna elektrana
Površina, predviđena za instalaciju elektrane: 2700 m2
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Trebala bih ponudu za izgradnju neintegrirane solarne elektrane snage 10KW koja će biti smještena neposredno do dalekovoda na ravnom terenu na poljoprivrednom zemljištu. Elektrana bi služila isključivo za svrhe prodaje ukupno proizvedene električne energije ovlaštenom distributoru električne energije. Projekt bi se realizirao po principu ključ u ruke. Voljela bih dobiti troškovnik idejnog i glavnog projekta, prethodnih dozvola Hep-a potrebnih za dobivanje građevinske dozvole, cijenu svakog pojedinog proizvoda te trošak pojedinačne usluge rada.
Vinkovci
Instalacija solarne elektrane: Na krovu objekta
Površina, predviđena za instalaciju elektrane: 45 m2
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, zanima me kolika je cijena ugradnje i kakva je procedura ugradnje solarne elektrane na krovu objekta u Vinkovcima. Recimo od: 10 15 20 kw Dakle, što je potrebno odraditi i prikupiti od papira - te koliko je vrijeme isporuke navedene elektrane. Cilj je smanjenje troškova struje i grijanja. zahvaljujem vam,
Rijeka
Instalacija solarne elektrane: Na krovu objekta
Površina, predviđena za instalaciju elektrane: 30 m2
Okvirni rok početka projekta: Odmah
U vikendice dimenzija 5*6 metara želio bih postaviti solarnu elektranu koja bi opskrbljivala sljedeće : pumpa vode , -Bojler 30 l -Tv -perilica rublja -rasvjeta -hladnjak s malom ledenicom Krov je pokriven sa crijepom , orijentiran istok- zapad Sve instalacije su provedene
Solarno grijanje, Solarne elektrane
Nedeščina
Instalacija solarne elektrane: Na krovu objekta
Površina, predviđena za instalaciju elektrane: 60 m2
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Molim ponudu za solarnu elektranu na obiteljskoj kuči . Kuča ima novi krov i pokrivena je crijepovima a ispod crijepa je nepropusna folija koja je pričvrsčena na inpregrirane daske .Kuča ima sunca skoro cjeli dan i ima prizemlje i kat gdje su dvije sobe .Mjesečna potrošnja struje oko kn i treba oko 3 kw .
Velika Gorica
Broj korisnika potrošne tople vode: 1 - 3
Koje funkcionalnosti želite od solarnih kolektora?: Priprema potrošne tople vode
Površina objekta ili prostora: 150 m2
Treba li vam montaža solarnih kolektora?: Da
Okvirni rok početka projekta: Odmah
montaza solarog panela ma krov - spajanje kolektora na postojeci sustav tople vode/grijanja - kolektor (Vissmann F) je kuplen, spremnik L je kupljen i prikopcan na grijanje. - potreban materijal za prikapcanje (cijevi, nosaci kolektora, grana, pumpa, antifriz...) molim ponudu mogucnost pocetka radova. Pozdravi
Rijeka
Instalacija solarne elektrane: Na krovu objekta
Površina, predviđena za instalaciju elektrane: 40 m2
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Privatna kuča .Raspoloživost površine za panele cca 40 m2 . Na toj površini nema zapreke suncu cijelog dana. Orijentacija krova jugo zapad. Nagib krova cca 23 stupnja. Želimo dobiti cca 5Kw u optimalnim uvjetima. potrebno je da višak el . energije ide u mrežu ( HEP). potrebno je projekat za to prilagoditi i ishoditi dozvolu od HEP - a,
Solarno grijanje, Solarne elektrane
Otočac
Instalacija solarne elektrane: Na krovu objekta
Površina, predviđena za instalaciju elektrane: 120 m2
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Koso krovište objekta nalazi se usmjereno istok zapad ( m2 ukupno) i krov terase jug 30 m2. Ideja je postaviti elektranu dovoljnu za grijanje kuće od cca m2. Trenutno koristim kondenzacijsku peć na plin koja grije navedenu kvadraturu podnog grijanja (ne ulazi temperatura veća od 45 stupnjeva). Želja mi je uz elektranu postaviti i solarni grijenje vode kako potrošne tako i za grijanje kuće.