Zatraži besplatne ponude za sustav za solarno grijanje u Iloku

30 izvođača u blizini

Već 76 korisnika iz Iloka pronašlo je izvođača na trebam.hr

4 najboljih ponuđača sustava za solarno grijanje Ilok, 2021

4 završena projekta s prosječnom ocjenom 5,0

SUHOMONT d.o.o.

5,0
1 ocjena
5,0
IVANA C. , prije 2 godine

Moja preporuka. Odlično odrađeno.

20+
Godina na tržištu
10+
Broj zaposlenih

Usluge: stiropor fasade, dizalice topline, plinoinstalater, parketari, postavljanje keramike, električar, električne instalacije u kući, solarni sustavi, knauf radovi, dizalica topline zrak voda, preuređenje stana, pvc podovi, fasaderi, solarni kolektori, pokretna klima, servis klime.

Zatraži ponudu

instalo-term j.d.o.o.

5,0
1 ocjena

Usluge: renoviranje kupaonice, montaža radijatora, ­postavljanje plinske instalacije, servis plinskog bojlera, servis plinske instalacije, preuređenje kupaonice, peć za centralno, prijenosne klime, bojleri za centralno grijanje, toplinska pumpa voda voda, male kupaonice, solarno grijanje, multi split klima, dizalice topline, plinoinstalater, ugradnja klime.

Zatraži ponudu
5,0
Mihaela M. J. , prije 2 godine

Super!

5,0
Ljiljana P. , prije 4 godine

Sve je ispalo super. Čovjek je korektan, nemam niti jednu primjedbu.

5+
Godina na tržištu
10+
Broj zaposlenih

Usluge: centralno grijanje na struju, postavljanje vodovodne instalacije, ugradnja kamina, toplinska pumpa zrak voda, servis klime, dizalica topline zemlja voda, vodovodne instalacije, ­postavljanje plinske instalacije, multi split klima, adaptacija kupaonice, servis plinske instalacije, pokretna klima, ugradnja klime, peći, toplinska pumpa voda voda, solarno grijanje.

Zatraži ponudu
20+
Godina na tržištu
10+
Broj zaposlenih

Usluge: plinske peći, dizalice topline, peć za centralno, solarni paneli, montaža klime, ugradnja kamina, bojleri za centralno grijanje, ugradnja klime, moderne kupaonice, peći na pelete, multi split klima, postavljanje vodovodne instalacije, solarno grijanje, solarne elektrane, prijenosne klime, adaptacija kupaonice.

Zatraži ponudu

Često postavljana pitanja

 • Koje su preporučene snage solarnih elektrana?

  Preporučena snaga solarne elektrane ovisi o mjesečnoj (i godišnjoj) potrošnji električne energije. Fotonaponski modul od 1 kW nominalne snage elektrane u hrvatskoj klimi u prosjeku proizvodi 1.100 kWh električne energije godišnje ako je okrenut prema jugu.

 • Isplati li se ulagati u solarnu elektranu?

  Ulaganje u solarnu elektranu je pozamašno, ali čak i bez poticaja povratit će se za manje od sedam godina. Što više električne energije potrošite, ulaganje će vam se brže isplatiti. S pravilno instaliranom solarnom elektranom dobit ćete besplatan izvor energije koji će trajati desetljećima.

 • Koji je vijek trajanja solarne elektrane?

  Vijek trajanja solarne elektrane je 30 i više godina, a da bi se njezin vijek trajanja dodatno produžio potrebno je redovito održavanje koje je gotovo uvijek uključeno u cijenu isporuke i ugradnje solarne elektrane. Održavanje obično uključuje daljinsko praćenje na tjednoj razini i fizički pregled svake dvije godine. Za optimalan rad preporučuje se čišćenje jednom godišnje u cijelosti, a nekoliko puta godišnje u onim dijelovima koji su skloni onečišćenju česticama prašine i prljavštine.

 • Koliko treba biti velik krov da bi se mogla ugraditi solarna elektrana?

  Krovna površina koja je potrebna za izgradnju solarne elektrane ovisi o snazi solarne elektrane. Kućanstva koja mjesečno plaćaju oko 600 kuna za struju trebat će krov od oko 50 m2. Za kućanstva s najmanjom potrošnjom električne energije dovoljan je krov od oko 21 m2.

 • Na koji krov je moguće postaviti solarnu elektranu?

  Solarne elektrane mogu se instalirati na sve vrste krovova (opeka, bitumenska folija itd.). Proces ugradnje solarne elektrane ovisi o vrsti krova, pa će proizvođači htjeti vidjeti vaš krov prije postavljanja fotonaponskih elemenata.

 • Mora li krov biti okrenut prema jugu da bi se mogla instalirati solarna elektrana?

  Južni položaj krova nije nužan, ali uistinu jest optimalan jer fotonaponski uređaji proizvode najviše energije kada su smješteni na jugu. Dovoljno energije moguće je proizvesti i na krovovima koji su okrenuti prema drugim stranama svijeta, samo što će se ulaganje isplatiti nekoliko mjeseci kasnije.

 • Može li se solarnu elektranu postaviti na obližnju zgradu, a energiju iskoristiti u kući?

  Solarna elektrana može se instalirati na zgrade koje su u neposrednoj blizini vaše kuće, ali ne i na one udaljenije.

Nedavni upiti za sustave za solarno grijanje, Ilok

Solarni kolektori

 • Broj korisnika potrošne tople vode: 1 - 3
 • Koje funkcionalnosti želite od solarnih kolektora?: Grijanje i priprema potrošne tople vode
 • Površina objekta ili prostora (u m2): 50
 • Treba li vam montaža solarnih kolektora?: Da
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

U kući u Iloku (izgrađeno kroz obnovu nakon rata) nije riješeno grijanje. Treba nam procjena mogućnosti ugradnje solarnog grijanja. Ako nije moguće onda bismo proveli centralno griajnje na plin. Toplu vodu ne trebamo, dobivamo je električnim bojlerom u kupaoni i protočnim bojlerom u kuhinji. Hvala.