Cijene usluga
Montaža centralnog grijanja
Ugradnja centralnog grijanja

Koliko košta ugradnja centralnog grijanja?

 • 4501.300 HRK/m2
  Podno grijanje na vodu
 • 1.8002.800 HRK
  Montaža i spajanje kotla na kruta goriva
Zatraži ponude

Koliko ćete platiti ugradnju centralnog grijanja? Objavljujemo informativne cijene koje smo prikupili na temelju implementiranih projekata naših klijenata.


Montaža i spajanje kotla na kruta goriva

 • 1.8002.800 HRK

Prije ugradnje kotla na kruta goriva, morate se pobrinuti da je vaša prostorija spremna za kotao. Za kotlovnicu se mora izdvojiti zasebna prostorija površine od najmanje sedam četvornih metara u kojoj se mora osigurati ventilacija,a pod mora biti prekriven negorivim materijalima. Udaljenost od kotla do zidova mora biti najmanje pola metra. Kada je prostorija spremna, možete postaviti kotao na kruta goriva. Cijena montaže i spajanja kotla najviše će ovisiti o specifičnostima vašeg kotla. Za montažu i spajanje kotla na kruta goriva ćete platiti od 1.800 HRK do 2.800 HRK.

Zatraži ponude

Podno grijanje na vodu

 • 4501.300 HRK/m2

U podnom grijanju na vodu toplina dolazi iz vode koja prolazi kroz cijevi ispod estriha. Podno grijanje zagrijava se sporije od radijatorskog, ali je učinkovitije i jeftinije od uobičajenog radijatorskog grijanja. Cijena je izračunata po kvadratnom metru. Podno grijanje na vodu bit će potrebno platiti između 450 HRK/m2 i 1.300 HRK/m2.

Zatraži ponude

Montaža centralnog grijanja sa plinskom peći i radijatorima

 • 250500 HRK/m2

U cijenu je uključena ugradnja cijelog sustava grijanja (ugradnja plinskih peći i radijatora). Ovisi o vrsti peći, njezinoj veličini i broju radijatora. Odnosi se na kvadratni metar. Najniža cijena po kojoj ćete platiti montažu centralnog grijanja sa plinskom peći i radijatorima je 250 HRK/m2, a najviša 500 HRK/m2.

Zatraži ponude

Električno podno grijanje

 • 300500 HRK/m2

Električno podno grijanje sastoji se od električnih podnih mreža i folija, gdje su ugrađene električne cijevi koje emitiraju toplinu u prostoriju. U usporedbi s uobičajenim podnim grijanjem (na vodu), potrošnja energije je veća, ali se površina poda brže zagrijava električnim grijanjem. Podno grijanje je inače učinkovitije i stoga jeftinije od uobičajenog radijatorskog grijanja. Cijena se izračunava po kvadratnom metru i uključuje materijal i radnu snagu. Izvođači će vam za električno podno grijanje naplatiti od 300 HRK/m2 do 500 HRK/m2.

Zatraži ponude

Montaža i spajanje grijaćeg tijela (radijatora)

 • 400500 HRK

Ugradnja radijatora uključuje pripremu podnožja, ugradnju greda i radijatora te zavrtanje. Konačna cijena ovisit će o specifičnostima radijatora i broju radijatora koji su vam potrebni. Montažu i spajanje grijaćeg tijela (radijatora) ćete u prosjeku platiti 450 HRK.

Zatraži ponude

Montaža i spajanje plinskog kombiniranog bojlera

 • 1.0001.400 HRK/m2

Plinski bojler radi na prirodni ili naftni plin i može biti samostalni ili kombinirani (osim vode, zagrijava i prostorije). Mogu biti trenutni ili akumulacijski: prvi zagrijavaju izravan dotok vode i uglavnom su prikladni za grijanje manjih količina vode, dok akumulacijski grijači zagrijavaju veće zalihe vode za kasniju potrošnju. Instalacija će se razlikovati ovisno o specifičnostima vašeg bojlera, a o njima će ovisiti i cijena. Izvođači će vam za montažu i spajanje plinskog kombiniranog bojlera naplatiti od 1.000 HRK/m2 do 1.400 HRK/m2.

Zatraži ponude

Nedavni upiti za ugradnju centralnog grijanja

Adaptacija postojećeg sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 70
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Imam centralno grijanje u stanu. Peć je atmosferska. Utvrđeno je da dimnjak od cigle više ne zadovoljava uvjete. Nije oštećen. Da li postoji način sanacije. Ako ne postoji koliko košta prilagodba dimnjaka za kondenzacijski bojler. U slućaju prilagodbe na kondenzacijski ugradio bih i novi kondenzacijski bojler na mjesto staroga. Stan je u prizemlju, visina od trošila do vrha dimnjaka je cca 15 metara.

Adaptacija postojećeg sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 100
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Radi se o kući u nizu, ukupno m2 netto površine, koncipirane kao dvoetažni stan: prizemlje + kat. U prizemlju dnevni boravak sa kuhinjom, kupaona i spremište te se unutarnjim stepenicama penje na kat gdje se nalaze tri sobe i kupaonica. U dnevnom boravku se nalazi dimljak. Želja nam je imati centralno grijanje na drva. Radijatore bi postavili u sve prostorije kuće (i kupaonice i spremište). Molim Vas za ponudu postavljanja centralnog grijanja na drva po kući, zajedno sa potrebnom peći i svom potrebnom opremom i radom.

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 130
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Radi se o tri odvojena stana, površine 65 m2 i dva po 35 m2. Potrebno je deinstalirati postojeći plinski bojler i instalirati novi, te razvući cijevi i postaviti radijatore za centralno grijanje. Projekt je zamišljen tako da se jednim bojlerom riješi grijanje za sve tri stambene jedinice i topla voda za jednu (65 m2). Ukupan broj prostorija je 10, različite površine. Potrebna su 4 kupaonska radijatora, ostalo su sobni.

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 75
 • Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca

Razmišljam o ugradnji novog sustava OIE za proizvodnju toplinske energije za vlastite potrebe s kaminom na sječku/pelete stupnja korisnosti najmanje 85% odnosno i više, s razvodom, spremnicima, sustavom za automatsku regulaciju, sustavom za odvod dimnih plinova, ogrjevnim tijelima i svom ostalom potrebnom opremom za pravilan rad sustava. Radi se o 5 prostorija: • 2 sobe po 18,17 i 16,58 m2, • hodnik 8,5 m2, • kuhinja 13,64 m2 i • kupaonica 13,64 m2, odnosno ukupno oko 75-tak m2. Pretpostavljam da je potrebno je pet grijaćih tijela od kojih u hodniku i kupaoni trebaju biti male širine. Kamin bi bio pozicioniran u najvećoj prostoriji.

Adaptacija postojećeg sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 1
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Poštovani, Trebala bih majstora koji bi promijenio jedan radijator u stanu. Posao bi uključivao demontažu starog radijatora i njegov odvoz te montažu novog aluminijskog radijatora. Stan se nalazi u Zagrebu, područje Maksimira. S obzirom da još sljedeći tjedan nema vode u sustavu grijanja, posao bi trebalo obaviti najkasnije do kraja sljedećeg tjedna. Molim da mi pribavite ponude. S poštovanjem,

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 50
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Dimnjak je saniran (80/80), Dimovod treba u spuštenom stropu, cca 2m. Zrakovod na fasadi, cca 2m. Uz podno grijanje ide i kupaonski radijator ("lojtrica") za sušenje ručnika. Grijanje za 3 sobe, kupaonicu i hodnik, u svim prostorima postoje instalacije za termostate. Pod je pripremljen za podno grijanje (niveliran glazurom), raspoloživa visina do gotovog poda je >= 12 cm. Adaptira se stan.

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 70
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Kuća u renovaciju u mjestu Kućan Marof. Postoji plinski priključak na kući. Potrebna je postava novog plinskog bojlera, plinskih instalacija i radijatora (idu nove glazure pa može razvod po podu prije istih). Kuća je tlocrtne površine cca 70m2 (kuhinja, blagavaona i dnevni boravak, kupaona ulaz u prizemlju i kat spavaća soba, a za ostale samo razvod. Radove je moguće izvoditi u roku tjedan, dva.

Adaptacija postojećeg sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 90
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Potrebno je izvršiti zamjenu 2 termostatska ventila sa pripadajućim osjetnicima. Grijanje je etažno plinsko, a sustav je jednocjevni. Treba koristiti ventile sa uronskom cijevi. Sada su instalirani ventili sa "bočnim" priključkom, a novi bi trebali biti sa podnim priključkom tako da je potrebno dodati još jedno odgovarajuće radijatorsko rebro. Radijatori su LIPOVICA Solar .

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 40
 • Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca

Ugradnja kondezacijskog bojlera i montaža tj. centralnog grijanja za čitav stan od 40m2. Molim da mi ponude dotičnih montera centralnog grijanja i njihove kontakte pošaljete na moju gore navedenu mail adresu. Dakle NE ZOVITE me na moj broj tel. Hvala na razumijevanju. S poštovanjem ing. sig. spec.

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 60
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Dobar dan. Potrebna mi je ugradnja sustava grijanja na plin u stan površine 60 četvornih metara. Stan se nalazi na drugom katu u stambenoj zgradi u kojoj postoji plin (u hodniku na katu je glavna dovodna cijev). Potrebno je provedba cijevi cca 20 metara, 4 radijatora uspravna (hodnik i kuhinja manji, dnevna soba i sapavaća soba veći, te ljestve u kupaonici), te plinskog kondenzacijskog bojlera. Zanima me cijena cjelokupne investicije. Naljepša hvala, srdačan pozdrav