Cijene usluga
Montaža centralnog grijanja
Centralno grijanje

Koliko košta centralno grijanje?

 • 250500 HRK/m2
  Montaža centralnog grijanja sa plinskom peći i radijatorima
 • 4501.300 HRK/m2
  Podno grijanje na vodu
Zatraži ponude

Cijene centralnog grijanja ovise o nekoliko čimbenika. Provjerili smo za vas što sve utječe na cijene i na što morate obratiti pažnju kako biste postigli što veću vrijednost za svoj novac.


Montaža centralnog grijanja sa plinskom peći i radijatorima

 • 250500 HRK/m2

U cijenu je uključena ugradnja cijelog sustava grijanja (ugradnja plinskih peći i radijatora). Ovisi o vrsti peći, njezinoj veličini i broju radijatora. Odnosi se na kvadratni metar. Najniža cijena po kojoj ćete platiti montažu centralnog grijanja sa plinskom peći i radijatorima je 250 HRK/m2, a najviša 500 HRK/m2.

Zatraži ponude

Podno grijanje na vodu

 • 4501.300 HRK/m2

U podnom grijanju na vodu toplina dolazi iz vode koja prolazi kroz cijevi ispod estriha. Podno grijanje zagrijava se sporije od radijatorskog, ali je učinkovitije i jeftinije od uobičajenog radijatorskog grijanja. Cijena je izračunata po kvadratnom metru. Podno grijanje na vodu bit će potrebno platiti između 450 HRK/m2 i 1.300 HRK/m2.

Zatraži ponude

Montaža i spajanje plinskog kombiniranog bojlera

 • 1.0001.400 HRK/m2

Plinski bojler radi na prirodni ili naftni plin i može biti samostalni ili kombinirani (osim vode, zagrijava i prostorije). Mogu biti trenutni ili akumulacijski: prvi zagrijavaju izravan dotok vode i uglavnom su prikladni za grijanje manjih količina vode, dok akumulacijski grijači zagrijavaju veće zalihe vode za kasniju potrošnju. Instalacija će se razlikovati ovisno o specifičnostima vašeg bojlera, a o njima će ovisiti i cijena. Izvođači će vam za montažu i spajanje plinskog kombiniranog bojlera naplatiti od 1.000 HRK/m2 do 1.400 HRK/m2.

Zatraži ponude

Električno podno grijanje

 • 300500 HRK/m2

Električno podno grijanje sastoji se od električnih podnih mreža i folija, gdje su ugrađene električne cijevi koje emitiraju toplinu u prostoriju. U usporedbi s uobičajenim podnim grijanjem (na vodu), potrošnja energije je veća, ali se površina poda brže zagrijava električnim grijanjem. Podno grijanje je inače učinkovitije i stoga jeftinije od uobičajenog radijatorskog grijanja. Cijena se izračunava po kvadratnom metru i uključuje materijal i radnu snagu. Izvođači će vam za električno podno grijanje naplatiti od 300 HRK/m2 do 500 HRK/m2.

Zatraži ponude

Montaža i spajanje grijaćeg tijela (radijatora)

 • 400500 HRK

Ugradnja radijatora uključuje pripremu podnožja, ugradnju greda i radijatora te zavrtanje. Konačna cijena ovisit će o specifičnostima radijatora i broju radijatora koji su vam potrebni. Montažu i spajanje grijaćeg tijela (radijatora) ćete u prosjeku platiti 450 HRK.

Zatraži ponude

Montaža i spajanje kotla na kruta goriva

 • 1.8002.800 HRK

Prije ugradnje kotla na kruta goriva, morate se pobrinuti da je vaša prostorija spremna za kotao. Za kotlovnicu se mora izdvojiti zasebna prostorija površine od najmanje sedam četvornih metara u kojoj se mora osigurati ventilacija,a pod mora biti prekriven negorivim materijalima. Udaljenost od kotla do zidova mora biti najmanje pola metra. Kada je prostorija spremna, možete postaviti kotao na kruta goriva. Cijena montaže i spajanja kotla najviše će ovisiti o specifičnostima vašeg kotla. Za montažu i spajanje kotla na kruta goriva ćete platiti od 1.800 HRK do 2.800 HRK.

Zatraži ponude

Nedavni upiti za centralno grijanje

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 120
 • Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca

Novo centralno ili etažno grijanje stambenog objekta na 2 etaže (kat+prizemlje). Na katu postavljene cijevi sa centralnim ormarom i dovodnim cijevima do ormara i predviđeno je ukupno 6 radijatora (2 sobe, dnevni boravak, blagovaonica, hodnik i kupatilo). U prizemlju nije ništa urađeno a ima jedna soba, dnevni boravak sa blagovaonicom, hodnik i kupatilo. Ako je moguće poželjnije bi bilo etažno grijanje sa kaminom ili nekom peći u hodniku u prizemlju koja bi ujedno grijala prizemlje uz eventualno jedan radijator u dnevnom boravku, a zagrijana voda iz te peći da ide u razvedeni sustav na katu kuće. Novogradnja je.

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 110
 • Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca

Ugradnja cijevi, radijatora i peci za centralno na pelete (na postojeci dimnjak). Prostor je na tri etaze - pec bi bila smjestena u prizemlju koje NE treba biti grijano, a centralno na prvoj etazi i u potkrovlju. Niski stropovi na prvoj etazi (cca 65 m2), druga etaza potkrovlje (cca 55m2). Prostor ima PVC stolariju, kamene zidove (60-80 cm), dodatna termo izolacija u potkrovlju.

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 80
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Prizemnica, kuća cca 8o m2, peć bi bila na drva, u dnevnom boravku, od nje bi išle cijevi u sobe, ukupno 2 veće i jedna mala soba plus radijator i grijača lojtra u kupaoni. Dnevni zajedno s hodnikom bi grijala peć pa ne bi išli radijatori. To je moja ideja, znači, 2 malo veća, jedan srednji i jedan mali radijator plus lojtra.

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 75
 • Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca

centralno grijanje na peć na drva u dnevnom boravku sa trpezarijom koja bi grijala navedeni prostor, razvedene cijevi za tri male sobice od 9, 10 i 11 m2, lojtrice u kupaoni, stan se nalazi u manjoj zgradi sa 6 stanova na prvom katu tako da ima stan ispod i iznad njega i jedan pored njega, orijentiran istok jug zapad u naselju Žbandaj kod Poreča. Gledao sam peći SENCO 25 KW, da li bi bila dovoljna i kolika bi bila ukupna cijena ugradnje, lijep pozdrav i hvala.

Adaptacija postojećeg sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 100
 • Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca

dakle radi se o rekonstrukciji postojeceg sistema centralnog grijanja na loz ulje. Sistem je preradjen sa drva prije 3 godine. Radovi nisu optimalno izvedeni, plamenik ima previse KW za tu povrsinu, samim tim trosimo previse ulja. U zadnje vrijeme se gubi tlak u kompresionoj ponudi. Dalje, termostat je ugradjen na pogresnom mjestu, visoko, tako da se u vecini prostorija ohlade radijatori, a on se ne pali. U toj prostoriji je prije bila pec na drva. Tu je stavljen jako veliki radijator. Trebalo bi cijeli sistem preispitati i optimizirati.

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 75
 • Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca

Poštovani u procesu sam kupnje kuće i planiram ugraditi centralno grijanje. Radi se o 5 radijatora i 1 kupaonski(ljestve)- 2 sobe,kupaona,hodnik,kuhinja,dn.boravak. Interesira me ponuda grijanja na pelete i možda čak da se ugradi peć kombinirana istovremeno pelete-drva. Unaprijed se zahvaljujem.Lp.

Adaptacija postojećeg sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 800
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Poštovani, Zgrada je u Gajnicama, Mahatma Gandhija 7 i 9. Ima stana i dvije toplinske stanice koje su pod ugovornim nadzorom HEP-TOPLINARSTVA. Pred nekoliko godina ugrađeni su razdjelnici (nebitno) i istovremeno termostatski ventili (bitno) koji sasvim sigurno remete dotadašnju relativno “statičnu” mrežu. Radom ventila dinamika mreže je povećana što u zgradi negativno utječe na sustav grijanja. U pitanju su dva odvojena kruga grijanja, jedan za dio zgrade M.G. 7 i drugi za M.G. 9. Balansni ventili nisu ugrađeni jer je prilikom ugradnje razdjelnika i zamjene starih ventila termoventilima prevladala tvrdnja da će novi ventili preuzeti funkciju balansa dinamike mreže. Sada smo na početku (zatvorena financijska konstrukcija) dovođenja (“popravka”)mreže grijanja u normalno uporabno stanje. U tu svrhu Vas molimo da odgovorite da li ste u mogućnosti učiniti analizu mreže centralnog grijanja uz (jasno) prijedlog daljnjih koraka za cjelovitu sanaciju i popravak - dovođenje sustava grijanja (instalacija u zgradi) u cjelovit i kvalitetan rad i slijedno tome ponudu za radove. U tu svrhu, radi veličine i komplekstnosti instalacija vjerujem da je Vaš izvid stanja preduvijet analizi mreže i prijedlogu daljnjih koraka. U tu svrhu, u terminu koji Vi odredite biti ću Vam na predispoziciji. Moja funkcija u zgradi je Predsjednik nadzornog Odbora, Odbor ima dobru suradnju sa Predstavnikom suvlasnika a svi skupa imamo nadpolovičnu većinu glasova za korištenje sredstava pričuve. U koliko ste zainteresirani moj broj mobitela je 33 56 , , Mahatme Gandhia 7. Zahvaljujem unaprijed.

Adaptacija postojećeg sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 96
 • Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca

Zainteresirani smo za ponudu zamjene starih radijatora ( toplana) u stanu tijekom ljeta : demontaža 2 postojeća radijatora, izmjena prigušnice 3/8”, dobavu radijatora za dnevni boravak -93cm razmak 90-9, soba - 70cm razmak 50-9 i kuhinja 60x60 razmak 59-9 te ugradnju radijatora. Srdačan pozdrav, .

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 150
 • Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca

montaža centralnog sustava za grijanje na drva. Sustav bi se ugradio u kuću koja ima prizemlje, prvi kat i potkrovlje, u sva tri prostora se živi. Od infrastrukture za sustav kuća nema ništa. Dakle trebalo bi ugraditi sve od peći, cjevovoda radijatora i sveg popratnog. Zanima me ponuda sa svim potrebnim materijalom, uređajima (peć, pumpe...) i montaža. Hvala!

Ugradnja sustava grijanja

 • Površina grijanog prostora (u m2): 80
 • Okvirni rok početka projekta: Odmah

Pliski kombi bojler u kupaoni koji je priključen na plin i radi za toplu vodu. Instalacija će se raditi od bakrenih cijevi, potrebno je postaviti radijatore u kupaoni, hodniku, kuhinji, d.boravku i dvije sobe ukukupno 6 radijatora. radijatori 22 K pločasti. Molim ponudu sa kompletni materijalom i rukama i drugu ponudu samo ruke.