Zanima li vas kakve su cijene za legalizaciju? Na temelju provedenih projekata provjerili smo raspon cijena i koliko će vam u prosjeku izvođači naplatiti.

Legalizacija kuće do 200 m2
Prosječna cijena 30.000 kn
Raspon cijena 25.00035.000 kn

Legalizacijom bespravnu gradnju činimo legalnom. Legalizacija zgrade postupak je za dobivanje odgovarajuće građevinske dozvole koji se ne razlikuje puno od postupka dobivanja građevinske dozvole za novu zgradu. Nakon legalizacije moći ćete upisati zgradu u katastar zemljišta. Cijena se odnosi na legalizaciju kuće srednje veličine (do 200 m2) i ovisi o složenosti vaše pravne situacije, veličini zgrade koju želite legalizirati i slično. Raspon cijena za legalizaciju kuče do 200 m2 je od 25.000 kn do 35.000 kn. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 30.000 kn.

Zatraži ponude!
Legalizacija kuće do 400 m2
Prosječna cijena 70.000 kn
Raspon cijena 50.00090.000 kn

Legalizacija kuće znači legalno izvođenje gradnje na crno. Legalizacija će olakšati upravljanje zgradom: zakonitost zgrade olakšava i omogućuje prodaju po višoj cijeni, najam nekretnine po razumnoj cijeni, dobivanje hipotekarnog zajma, obnovu i dogradnju te sigurnost pri kupnji nekretnine. Cijena se odnosi na veliku kuću (do 400 m2) i uglavnom ovisi o veličini kuće i složenosti vaše pravne situacije. U svakom slučaju, cijena legalizacije niža je od iznosa kazne za nelegalnu gradnju, niža je i od troškova rušenja zgrade stoga je svakako preporučujemo. Raspon cijena za legalizaciju kuće do 400 m2 je od 50.000 kn do 90.000 kn. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 70.000 kn.

Zatraži ponude!
Legalizacija pomoćne zgrade do 50 m2
Prosječna cijena 3.000 kn
Raspon cijena 1.0005.000 kn

Legalizacijom bespravnu gradnju činimo legalnom. U pravilu je legalizacija manjih i jednostavnih objekata znatno manje zahtjevna. Takvi sadržaji uključuju šupe, garaže, nadstrešnice i slično. Cijena legalizacije ovisi o složenosti vaše pravne situacije, veličini zgrade, stanju zgrade i slično. Najniža cijena po kojoj ćete platiti legalizaciju pomoćne zgrade do 50 m2 je 1.000 kn, a najviša 5.000 kn.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za legalizaciju

Površina objekta: 120
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, Kuća građena 80. ih godina. Ima projekt kojeg smo tada mogli dobiti a koji je odgovarao kući površinski. Imamo građevinsku i lokacijsku dozvolu. Na upit prije par godina da dobijemo uporabnu dozvolu rečeno nam je da građevinska dozvola odgovara uporabnoj, sada u potrebi renoviranja za dobivanje kredita potrebna je i uporabna dozvola. Naše stvarno stanje nešto odstupa od postojećeg projekta (podrum pod cijelom kućom a ne samo dijelom, podignuti stolac na tavanu gdje i uređen prostor). Molim ponudu, Hvala.
Površina objekta: 200
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, imam obiteljsku kuća, prizemlje, kat i potkrovlje sveukupno oko m2. Tražimo ponudu za legalizaciju kuće bez dozvole. Molili bih odvojenu ponudu i za legalizaciju bakine kuće bez dozvole od ukupno m2, prizemlje I potkrovlje u Zavinovackoj 18 Zagreb. Treba i geodezija. Lijep pozdrav
Legalizacija, Legalizacija
Površina objekta: 162
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, Radi se o obiteljskoj kući i tri dvorišne građevine. Obiteljska kuća ima tlocrtnu površinu oko 90 m2. Postoji građevinska dozvola za nju ali ne odgovara stvarnom stanju (nadograđeno je potkrovlje itd.). Prva dvorišni objekt je radionica koja se ne koristi površine oko 40 m2. Kuća i radionica su ucrtane u katastar ( dimenzije otprilike odgovaraju). Druga dvorišni objekt je poljoprivredne namjene i dozidan je uz radionicu. Površine je oko 36 m2 i nije ucrtan u katastar. Treći objekt je izdvojen, površine oko 40 m2 i takođe nije ucrtan. Objekti se nalaze na k.č.br. (kuća i radionica) i k.č.br. /2, k.o. Velika (područni ured Požega). Želim predati zahtjev do 30.6. Molim ponude. Lijep pozdrav!
Legalizacija, Legalizacija
Površina objekta: 340
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, Črnomerec, Hercegovačka /1, obiteljska kuća sa 4 stana građena 50ih godina XX stoljeća, dograđivana i adaptirana u tri navrata 70ih, 80ih godina na temelju izdanih dozvola ali ne baš % po dozvolama, kuća je etažirana i upisana u sadašnjim gabaritima bez ikakvih zabilježbi. Trebam legalizirati terasu koju smo zatvorili i uskladiti sve tako da ne bude zabune. Molim ponudu i kontakt, Hvala.
Legalizacija, Legalizacija
Površina objekta: 75
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, Legalizacija za: Kuću površine cca 75m2 ima tavan (nije za uporabu istom se pristupa ljestvama) u produžetku kuće (ključ) je zgrada 17×6m koja se sastoji od prizemlja i kata koji je privremeno pokriven, nema betonsku deku samo krovna konstrukcija. Zgrada je služila za skadištenje poljoprivrednih kultura. Cijeli objekt nije nastanjen te je zapušten. Molim ponude, Hvala.
Legalizacija, Legalizacija kuće
Površina objekta: 400
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, trebala bi legalizirati objekat koji se nalazi na otoku Visu i ima građevinsku dozvolu ali u visini odstupa od projekta i još dodatno garaža i podrum do kuće. Geodetsku snimku sam napravila pa me zanima dali mi možete dati ponudu za dovršenje legalizacije. Hvala unaprijed Jasna Bralić
Legalizacija, Legalizacija kuće
Površina objekta: 90
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, Radi se o obiteljskoj kući, tlocrtno oko 90m2 (prizemlje, prvi kat, tavan). Konkretno terasa na 1. katu od oko 15 kvadrata nije vidljiva na snimci iz zraka (uvjerenje 68 i očitali površinu koja je legalna od m2 (bez terase koja je nadograđena 90-tih)., drugim rijecima nije legalizirana, pa se shodno tome ne moze napraviti ni etažiranje. Cijela čestica kuća plus okućnica je oko kvadrata. Molim ponudu, Hvala.
Legalizacija, Legalizacija kuće
Površina objekta: 100
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, Radi se o dogradnji obiteljske kuće (stara kuca ima građ. dozvolu). Za dogradnju je dobiveno Rj o uvjetima građenja, koje je isteklo i nakon toga ga nismo produžili. U međuvremenu je dogradnja obavljena, no do danas nismo podnijeli nikakve zahtjeve za legalizaciju nadležnim uredima. Dakle postoji i projekt za dogradnju, plaćeni su svi komunalni i vodni doprinosi. Molim ponudu i kontakt, Hvala.
Površina objekta: 2
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Kuća za odmor građena prema građevnoj dozvoli. Prema izvidu iz općine Velika Gorica, podrum ne odgovara nacrtu u cijelosti pa se kuća ne može upisati, odnosno ne može se izdati uporabna dozvola. Treba dakle obaviti sve potrebno za upis kuće, odnosno jednostavne građevine do m2 jer se čestica sad vodi kao vinograd s krčevinom. Podaci o čestici su u dokumentima u prilogu.
Površina objekta: 10
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Kuca za odmor sa gradjevinskom dozvolom ali napravljena izvan gabarita oko 30 cm i po sirini i duzini sa podrumom na pola objekta koji nije u gradjevinskoj dozvoli.Zahtjev za legalizaciju predan. Put je zajednicki , parcela ogradjena zicanom ogradom. Bez prednje ogrde( kapije) zbog puta ne znamo tocno gdje ju postaviti. Vlasnistvo nije preneseno.