Hoće li vam uskoro trebati elektroinstalaterski radovi? Provjerite koje su prosječne cijene i što je obično uključeno u konačni iznos.

Izrada električnih instalacija
Prosječna cijena 100 kn/m2
Raspon cijena 50150 kn/m2

Navedena je okvirna cijena za izvedbu električne instalacije (gruba i fina instalacija) po četvornom metru. Izvedba električnih ožičenja uključuje bušenje i probijanje zidova te polaganje kabela, ugradnju električnih ormara s osiguračima i fine instalacije poput ugradnje utičnica, prekidača, svjetala i ostalih električnih uređaja. Cijena ovisi o broju električnih elemenata, veličini zgrade, ugrađenim materijalima itd. Izradu električnih instalacija ćete u prosjeku platiti 100 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izrada novih električnih instalacija za rasvjetna mjesta
Prosječna cijena 190 kn
Raspon cijena 180200 kn

Odgovarajuće osvjetljenje prostorije vrlo je važno: kvalitetna rasvjeta omogućuje nam pravilnu vizualizaciju i odgovarajuće reagiranje na događaje oko nas. Pravilnim izborom rasvjete – jačina, ton, svjetlina – postiže se ugodan ambijent interijera. Neki električari također nude savjete o izboru rasvjete, njihovoj nabavi i ugradnji. Cijena električnih instalacija ovisi o broju rasvjetnih tijela, površini zgrade i slično. Prosječna cijena izrade novih električnih instalacija za rasvjetna mjesta je 190 kn. Raspon cijena je između 180 kn i 200 kn.

Zatraži ponude!
Izrada novih električnih instalacija za utičnice
Prosječna cijena 180 kn
Raspon cijena 190170 kn

Utičnice su naš pristup električnoj energiji tako da moraju biti razumno raspoređene kako bi nam struja bila dostupna kad god nam zatreba. Naročito se mora paziti pri postavljanju utičnica u kuhinji i kupaonici: ovdje se utičnice moraju ugraditi na minimalnoj visini od pola metra od razine izlaza za vodu i udaljenoj pola metra u stranu. Ako su utičnice zaštićene čepovima ili je uređaj trajno povezan s utičnicom, može biti udaljen 30 cm od razine izlaza za vodu. Cijena ovisi o tome koliko utičnica trebamo, gdje ih želimo i slično. Izvođači će vam za izradu novih električnih instalacija za utičnice naplatiti od 190 kn do 170 kn.

Zatraži ponude!
Montaža novih plafonjera
Prosječna cijena 50 kn
Raspon cijena 6040 kn

Plafonjere imaju i funkcionalnu i estetsku vrijednost. Svjetla ćete najlakše pričvrstiti na strop zidnim umetcima i kukama s navojem. Ako posao radite sami, prije početka rada isključite struju i provjerite ima li ožičenja na mjestu na kojem želite bušiti. Cijena ovisi o vrsti rasvjete, broju svjetiljki i vašem stropu. Raspon cijena za montažu novih plafonjera je od 60 kn do 40 kn. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 50 kn.

Zatraži ponude!
Montaža novih utičnica i prekidača
Prosječna cijena 30 kn
Raspon cijena 2040 kn

Montaža utičnica i prekidača čini se jednostavnim zadatkom, ali zahtijeva puno znanja, pa preporučujemo da to prepustite kvalificiranom majstoru. Cijena zamjene ovisit će o vrsti utičnica i njihovom broju. Raspon cijena za montažo noviih utičnica i prekidača je od 20 kn do 40 kn. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 30 kn.

Zatraži ponude!
Montaža novog el. ormarića s ugradnjom automatskih osigurača i FID sklopkom
Prosječna cijena 2.500 kn
Raspon cijena 2.0003.000 kn

Instalacija električnog ormara potrebna je prije početka građevinskih radova jer većina radova zahtijeva ispravnu električnu instalaciju. Dakle, već u fazi grubih građevinskih radova potrebno je ugraditi kabele i građevinski električni ormar. Električni ormar ima sve mjerne i zaštitne uređaje (osigurače) i glavne prekidače koji pomažu u kontroli električnih instalacija i sigurnosti vašeg doma. Cijena ovisi o kabelima, broju utičnica, površini zgrade i slično. Za montažu novog el. ormarića s ugradnjom automatskih osigurača i FID sklopkom ćete platiti od 2.000 kn do 3.000 kn.

Zatraži ponude!
Pametne instalacije
Prosječna cijena 790 kn/m2
Raspon cijena 3801.200 kn/m2

Pametne instalacije omogućuju nam daljinsko upravljanje uređajima instaliranim u našim domovima. Instaliramo ih tijekom gradnje ili obnove: u električni ormar (razdjelnik) u kući ili stanu ugrađujemo posebne regulatore koji su električnim žicama (kabelima) povezani s potrošačima u kući (u slučaju gornje cijene iznad svjetla, grijanje, klimatizacija i rolete). Cijena ovisi uglavnom o tome nad koliko uređaja želimo imati nadzor. Izvođači će vam za pametne inštalacije naplatiti od 380 kn/m2 do 1.200 kn/m2.

Zatraži ponude!
Izmjena elektroinstalacija
Prosječna cijena 125 kn
Raspon cijena 100150 kn

U principu, električno ožičenje ne treba obnavljati ako se pravilno održava, osim ako se, naravno, ne odlučimo za drugačiji raspored prekidača i utičnica. U tom će vam slučaju trebati gruba instalacija električnih instalacija (nova kabelska distribucija). Cijena se izračunava po kvadratnom metru, ovisi uglavnom o složenosti situacije, udaljenostima i broju električnih elemenata. Najniža cijena po kojoj ćete platiti izmjenu elektroinstalacija je 100 kn, a najviša 150 kn.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za elektroinstalaterske radove

Umag (Umago)
Veličina objekta (površina u m2): 100
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, trebao bi ponudu za izradu elektroinstalacija na obiteljskoj kući - novogradnja. Kuća je izvedena u cigli i trenutno su u izradi instalacije vodovoda i kanalizacije. U prilogu sam pokušao iscrtati kako bi razvod trebao izgledati - nisam električar, pa ukoliko ima pitanja me slobodno kontaktirajte. Ponudu trebam za 1. fazu, dakle sve cijevi, kutije, gipsanja, kabliranja, kompletno spajanje razdjelnika i glavni dovod iz MO koji je udaljen cca 6 m od kuće (8-10 m kabla). Utičnice sve u kutije fi 60, a za prekidače gdje se pale više rasvjetnih tijela treba ugraditi kutije - module - onako kako je naznačeno u nacrtima. Predviđena je i antenska instalacija. Lijep pozdrav
Elektroinstalacije, Elektroinstalacije
Zagreb-Susedgrad
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, molim ponudu za: 1. Prva utičnica - premještanje utičnice 50 cm od orginalne pozicije. Na to mjesto postavljenje 2 utičnice. 2. Druga utičnica - na istom mjestu napraviti 2 utičnice iz jedne. 3. Premještanje izlaza struje iz zida, 20 cm od orginalne pozicije, napraviti 2 utičnice. Lp
Elektroinstalacije, Elektroinstalater - Omiš
Omiš
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, treba nam: Izrada elektroinstalacija za građevinu - REKONSTRUKCIJA STAMBENE ZGRADE, Omiš. Građevina ima izveden uzemljivač, te izvod prema kutiji glavnog izjednačenja potencijala. Građevina se oprema električnim instalacijama jake struje koje čine energetski razvod, rasvjeta i priključnice. Za potrebe stambene zgrade potrebno je projektirati: -Elektroinstalaciju (rasvjeta, priključnice, telefonska i LAN instalacija). Molim ponudu. Lp
Elektroinstalacije, Elektroinstalacije - Pula
Pula
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, potrebna izrada električne instalacije u prostoru koji bi bio studio apartman. Potrebno postaviti instalaciju kutiju sa osiguračima i spojiti se na brojilo udaljeno cca 3 m u hodniku do. Radi se o prostoru od 20m2. >Skica u prilogu (shema instalacije koja bi išla po stropu) Molim ponudu, Hvala.
Biograd na Moru
Veličina objekta (površina u m2): 280
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Postavljnje vanžbuknih instalacija na zidove od dasaka, u 8 šatora u kampu u Biogradu na moru (35 m2 * 8 kom). Po šatoru: razvodni ormar sa osiguračima, 10 utičnica, 12 rasvjetnih mjesta (od toga 6 lampi uz krevet tipa HEKTAR IKEA sa svojim prekidačem i 6 sa prekidačem na zidu), sve crni kabel i crne vanžbukne utičnice, prekidači...kao na slikama u prilogu + glavni kabel za svaki šator od priključka u kampu, kroz postavljene bužire cca m dužine.
Poreč (Parenzo)
Veličina objekta (površina u m2): 130
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovanje! Elektroinstalacija na dvije etaze svaka etaza ima 65m2. Ukupno treba postaviti: - Utičnica- 35 - Prekidači 27 - rasvjetna mjesta 15 - antenski priključak 6 - telefonski priključak 1 mjesto - kupaonski ormarić - 4 mjesta - napa 1 - dva ormara s osiguracima, u prizemlju 15 osiguraca i FID-ova sklopka, na katu 7 osigurača i FID-ova sklopka Zidovi su od cigle. Lijep pozdrav
Elektroinstalacije, Elektroinstalater - Zagreb
Zagreb
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, Molim Vas informaciju da li ste u mogućnosti izvršiti ispitivanje te zamjenu ispravljača (malog transformatora) koji je pretpostavljamo izgorio. Instalacija se nalazi na želj. vagonu. Ispravljač služi za punjenje akumulatora. Nabavili smo ispravan transformator (malo je jači nego stari), treba ga instalirati te ugraditi dodatni osigurač (također imamo). Radove je potrebno izvršiti u jednome danu 09. ili 10.05. na želj. stavici u Podsusedu. U prilogu vam dostavljam slike instalacije te slike novog i starog transformatora. Molim vas povratnu informaciju da li ste u mogućnosti izvršiti radove. Za sva dodatna pitanja, stojimo vam na raspolaganu. Srdačan pozdrav,
Šibenik
Veličina objekta (površina u m2): 80
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Poštovani, potrebna je izrada/postavljanje kompletne elektroinstalacije na obiteljskoj kući u visokom potkrovlju. Veličina etaže je oko 90 m2. Ima oko 25 elektr. utičnica s telefonom i 8-9 rasvjetnih tijela, spajanje razvodnog ormara, priprema za glavni priključak i priprema za potkrovlje-dovod kabela. Prostorije su; unutarnji prostor zavojitog stubišta, 3 spavaće dječje sobe, WC s kupaonicom te dnevna soba s kuhinjom. Ostatak objekta (podrum, prizemlje i 1. kat) su priključeni na elektro-opskrbnu mrežu. Ponude s materijalom i bez materijala. Ukoliko sklopimo posao, plaćam isključivo gotovinom ili karticom bez odgode. Hvala unaprijed! S poštovanjem, e-pošta: braicavladimir@gmail.com
Elektroinstalacije, Elektroinstalacije
Zagreb
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, - radi se o adaptaciji 3sobnog stana u Zagrebu (60m2) Između ostalih građevinskih radova trebam usluge eketričara. - zgrada/stan je izgrađen krajem 80ih godina i mislim da su žice u bužirima ( ako je to bitno ) - zamjeniti stari ormarić sa novim ( automatski osigurači ) - dodati nekoliko utičnica i neke ( umnožiti ) - zamejniti stare utičnice i prekidače - zamjeniti stare lampe Za dodatna pitanja stojim na raspolaganju na telefon ili mail srdačan pozdrav
Elektroinstalacije, Električar - Zadar
Zadar
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, renoviramo kupaonicu gdje treba promijeniti elektroinstalacije, dovući kroz hodnik do glavnih osigurača. *Dodatno je potrebno od osigurača provesti kablove do svake prostorije razvodne kutije (to bismo trebali u jesen ako bismo bili u kontaktu nakon ovih prvih radova). Molim ponudu, Hvala.