Savjeti
Catering
Koliko košta catering za vjenčanje u različitim hrvatskim gradovima?

Koliko košta catering za vjenčanje u različitim hrvatskim gradovima?

Većina nas zna da su najskuplji dio svakog vjenčanja piće i hrana. Ali koliko ćete točno morati izdvojiti za catering za vjenčanja? Nakon popriličnog broja odgođenih vjenčanja u 2021.-oj godini, potražnja za catering znatno je porasla. S potražnjom je naravno porasla i cijena. Dakle, koliko košta catering za vjenčanje?

Morate u obzir uzeti sljedeće:

  • Lokacija
  • Broj uzvanika
  • Odabrani tip restorana
  • Sezona
  • Dan vjenčanja - Petak je jeftiniji od Subote!
  • Meni - postoje više vrste menija, od jednostavnog s 3-4 jela do raskošnog sa 7-8 i više

Pretpostavimo da planirate jedno prosječno vjenčanje od oko 100-200 gostiju s prosječnim menijem. Catering se ne uzima samo za salu. Naime, često se mladenci odluče i počastiti goste prije crkve ili matičara, bilo da se dolazi kod mladog pa odlazi po mladu, ili se organizira domjenak na kojeg mladenci zajedno dolaze.

  • Prosječni meni podrazumijeva aperitiv dobrodošlice, hladno predjelo, toplo predjelo, glavno jelo, salatu te voće i kavu.
  • Kolači i torta rijetko su uključeni u cijenu stoga dobro obratite pažnju nudi li se u cateringu samo usluga večere ili i deserti i pjenušac.
Zatraži besplatne ponude za catering

Cijene cateringa za vjenčanje

Cijena predsvadbenog domjenka

Zajednički predsvadbeni domjenak stoji od 100-150 kuna po osobi ako se odlučite za restoran ili naručite catering, a nešto manje ako odlučite goste dočekati u vlastitoj organizaciji.

Cijena večere po osobi u različitim gradovima

Zagreb Rijeka Split Osijek Dubrovnik
 380-400 kuna 350-400 kuna 500 kuna
250-300 kuna
450-500 kuna

Cijena kolača i torte

Čokoladni desert s jagodama na bijelom stolu.

Kolače i torte često donosite sami odnosno naručujete u slastičarni. I tu cijena ovisi o dva faktora:

  • Na koliko se dijelova torta reže odnosno koliko je uzvanika
  • Koliko je svečana i raskošna torta (velika torta s krokantom košta puno više)

Cijene se uglavnom kreću od 15 do 20 kuna po komadu torte, što znači da ćete za prosječnu tortu za vjenčanje od 150 gostiju izdvojiti 1500 – 2000 kuna. Tomu pribrojite i 1500 kuna za kolače jer slastičarnice preporučuju oko 15 kg kolača za 150 ljudi, a cijena kilograma kreće se od 100 do 130 kuna.

Ponekad su torte i kolači u restoranima i salama uključeni u meni, ali to znači da će i cijena po osobi biti veća.

Alkohol

No, ni tu nije kraj. Naime, nekad alkohol nije uključen u cijenu večere. Ako naiđete na jeftiniju cijenu ˝po stolici˝ to najčešće znači da alkohol nije uključen u cijenu. Jako je bitno detaljno pročitati ponudu cateringa!

Ukupna cijena cateringa za vjenčanje

Dakle, kad zbrojimo predsvadbeni domjenak, večeru, tortu i kolače te alkohol u prosjeku catering za vjenčanje košta od 700 - 800 kuna po osobi odnosno za vjenčanje na koje ćete pozvati 100 ljudi trebate platiti 7000-8000 kuna za catering.

Naravno cijene se uvijek mogu spustiti ako se odlučite za manje vjenčanje ili izbacite određene dijelove, a također mogu i papreno narasti ako vi tako odlučite. Pozitivna stvar je što se najčešće uložen novac vrati na kraju večeri, a iza sebe ćete imati nezaboravnu večer s vašim najmilijima.