Zanima li vas kakve su cijene za žbukanje? Na temelju provedenih projekata provjerili smo raspon cijena i koliko će vam u prosjeku izvođači naplatiti.

Strojno žbukanje
Prosječna cijena 70 kn/m2
Raspon cijena 6080 kn/m2

U slučaju strojne žbuke, žbuka se nanosi na zid pištoljem za nanošenje žbuke. Najveća prednost strojnog žbukanja je to što je žbuka ravnomjerno raspoređena – bez fuga, rupa ili tragova krpanja. Cijena ovisi o veličini površine koju želite žbukati. Strojno žbukanje bit će potrebno platiti između 60 kn/m2 i 80 kn/m2.

Zatraži ponude!
Strojno žbukanje gips-vapnenom žbukom
Prosječna cijena 60 kn/m2
Raspon cijena 5070 kn/m2

Žbuke na bazi gipsa trajnije su i praktički nema pucanja površina nakon njihove ugradnje. Oštećuju ih vlaga i mraz – u slučaju duljeg izlaganja vlazi smanjuje se tlačna čvrstoća žbuke. Gips-vapnene žbuke stoga su prikladne samo za suhe unutarnje površine. Strojna žbuka nanosi se pištoljem pa se žbuka ravnomjernije raspoređuje. Cijena uglavnom ovisi o veličini površine i korištenim materijalima. Cijene za strojno žbukanje gips-vapnenom žbukom kreće se od 50 kn/m2 pa do 70 kn/m2.

Zatraži ponude!
Strojno žbukanje cementno-vapnenom grubom žbukom
Prosječna cijena 65 kn/m2
Raspon cijena 5075 kn/m2

U slučaju strojne žbuke, žbuka se nanosi na zid pištoljem za nanošenje žbuke. Najveća prednost strojnih žbuka je u tome što je žbuka ravnomjerno raspoređena – bez fuga, rupa ili tragova krpanja. Vapneno-cementne žbuke kombiniraju prednosti vapnene i cementne žbuke: dobro reguliraju vlagu i dobro brtve. Cijena se računa po četvornom metru, tako da ovisi o veličini površine koju želite žbukati. Ovisi i o stavci izvođača. Raspon cijena za strojno žbukanje cementno-vapnenom grubom žbukom je od 50 kn/m2 do 75 kn/m2. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 65 kn/m2.

Zatraži ponude!
Strojno žbukanje finiranom cementno-vapnenom žbukom
Prosječna cijena 80 kn/m2
Raspon cijena 7090 kn/m2

Vapneno-cementne žbuke dobro su otporne na vlagu i vrlo su čvrste. Pogodne su za sve prostorije. Fino zaglađena površina žbuke spremna je za nanošenje unutarnje boje. Cijena ovisi o žbukanom području. Za strojno žbukanje finiranom cementno-vapnenom žbukom ćete platiti od 70 kn/m2 do 90 kn/m2.

Zatraži ponude!
Termo strojno žbukanje unutarnjih zidova
Prosječna cijena 110 kn/m2
Raspon cijena 100120 kn/m2

Termo žbuka nudi više izolacije iznutra od obične žbuke. Nanosi se pištoljem za žbukanje. Cijena ovisi o veličini površine koju želite žbukati. Termo strojno žbukanje unutarnjih zidova ćete u prosjeku platiti 110 kn/m2.

Zatraži ponude!
Ručno žbukanje
Prosječna cijena 65 kn/m2
Raspon cijena 6070 kn/m2

Ručno žbukanje zida uključuje pripremu smjese žbuke za žbukanje, pripremu podloge i nanošenje žbuke. Cijena se obično izračunava po kvadratnom metru, pa ovisi o veličini prostorije. Cijena također varira ovisno o dobavljaču. Najniža cijena po kojoj ćete platiti ručno žbukanje je 60 kn/m2, a najviša 70 kn/m2.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za žbukanje

Velika Gorica
Ukupna površina zidova (u m2): 410
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Grubo i fino žbukanje unutarnjih površina zidova i stropova vapneno cementnom produžnom žbukom, s prethodnim nabacivanjem cementnog šprica. Sve spojeve različitih materijala (npr. opeka-beton) obvezno rabicirati. Na sve uglove, vertikalne ili horizontalne, montirati zaštitne uglovne, odnosno sokl profile. Grubo žbukanje unutarnjih površina zidova kupaonice cementnom žbukom debljine 2,0 cm, s prethodno nabacivanjem cementnog šprica. U cijeni ponuditi sav potreban materijal, rad, transport i radnu skelu. Ukupna površina je m2, podijeljena kako slijedi: 45m2 Strop 30m2 Kosi strop 35m2 Kupaonica m2 Zidovi Kuća se nalazi u Velikoj Gorici, početak radova 15.03. ili tjedan dana kasnije.
Kaštel Štafilić
Ukupna površina zidova: 710 m2
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Kuca ima prizemlje i 1 kat. Vanjsko zbukanje: Prizemlje je uradeno vec sa spric namaz spric i treba zadnju ruku zbuke da se sve izravna, a 1 kat je 60 % bacen 2 x spric , osim prednje strane kuce koja je samo cigla . Sve skupa treba zbukat, ukupno je oko m2. Unutrasnje zbukanje: Treba samo 1 kat unutra zbukat sve je u cigli, ukupno je oko m2
Zagreb
Ukupna površina zidova: 25 m2
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, molim Vas ponudu za žbukanje i farbanje vanjskih zidova (vrtni zidić) i zid od garaže uz otklanjanje postojećeg materijala na zidu (glatka betonska smjesa) koji otpada sam od sebe zbog utjecaja atmosferalija. Zidovi imaju ugrađene vanjske lampe, trebala bi obrada oko lampi. Površina zida cca. 25m2. Hvala. S poštovanjem
Samobor
Ukupna površina zidova: 225 m2
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Na staroj kući u centru grada Samobora potrebna je obnova fasade jednog dijela kuće cca m2 (Slika u prilogu). Žbukanje preko postojeće fasade (po potrebi izravnavanje, renoviranje i saniranje zidova). Trebali bi cijenu posebno samo za obnovu fasade i kasnije za bojanje fasade (vapnena boja?). Dodatno cijena za bojanje fasade cca 75m2 koja već ima na sebi grubu i finu žbuku.
Motovun (Montona)
Ukupna površina zidova: 510 m2
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Trebam ponudu za strojno (može ponuda i za ručno) žbukanje kompletne prizemne kuće (novogradnja), cca m2 žbuke, od kojih je m2 stropa, i cca 55 m2 kupaonica gdje treba samo napraviti pripremu za postavljanje pločica. Prvenstveno me zanima cijena za ruke (materijal mogu nabaviti i sam). Može i odvojena ponuda sa materijalom, ali svakako i samo ponuda za ruke. Ponuda može biti i u obliku cijene po m2 Plaćanje preko računa, dakle iznosi sa PDV-om (ako je ponuditelj u sustavu PDV-a), i definirati najraniji rok početka (kojega se treba držati!). Lokacija Istarska Županija, općina Karojba Planirani početak radova polovicom srpnja U prilogu tlocrt
Donja Bistra
Ukupna površina zidova: 390 m2
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Trebam Strojno žbukanje zidova od opeke gipsoterm žbukom sa prethodnom obradom rubova i špaleta. U cijenu uračunata i radna skela. trenutna faza: postavljanja prozora i vrata, te hidroizolacija podova i vodovod. Struja djelomično provedena. Usluga mi je potrebna u narednih 3-4 tjedna. s poštovanjem,
Split
Ukupna površina zidova: 260 m2
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Upit za unutarnje strojno žbukanje nadogradnje na drugom katu. Prkazane površine su bez odbijenih otvora klizne stijene prozora i vrata. Zidovi od opeka i vertikalni betonski serklaži cca. m2. Stropovi sa ispunama od opeke i horizontalni betonski serklaži cca. 70m2. Ukupno cca. m2. Ima tri grupe otvora za prozore. Prozori imaju roletne kutije do stropa. U kupaonici je prozor 85x60 cm sa roletnom kutijom do stropa. Klizna stijena ne treba obradu. Vapneno-gipsana strojna žbuka osim vapneno-cementne strojne žbuke u kuhinji pod pločicama i kupaonici pod pločicama. Ima jedan betonski stup. Želim finu glatku površinu. Ima dosta instalacija. Za trofazni priključak za protočni bojler u kupaonici i za trofazni priključak štednjaka izrađeni su žlijebovi u opekama. Drugi kabeli su PGP zalijepljeni za opeke. Kutije na zidovima su na 20 mm iznad zida. Visina zidova je cm.
Varaždin
Ukupna površina zidova: 150 m2
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Renoviram stari stan u centru Varaždina. Uklonjena je stara žbuka i trenutno ugrađuje novu stolarija. Potrebna mi je usluga strojnog žbukanja na prvom katu. Stan ima 50m2 i oko m2 zidova. Zidovi su poprilično neravni. Moguć je je pristup u dvorište manjim kamionom. Odgovarao bi mi početak osmog mjeseca.
Zagreb
Ukupna površina zidova: 100 m2
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, molim Vas ponudu za žbukanje jednog vanjskiog zida kuće (zabatni zid, prvi kat i prizemlje obiteljske kuće) zidova (vrtni zidić) uz potencijalno otklanjanje manjeg dijela postojećeg materijala na zidu (cigla) koji je izgubio svojstva zbog utjecaja atmosferalija. Ponuda treba sadržavati i Impregnaciju cigle kao i trošak postavljanja neke vrste ojačanja (mreže) na zabatni zid. S poštovanjem
Žbukanje, Žbukanje
Jakovlje
Ukupna površina zidova: 70 m2
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Sanacija podruma obiteljske kuće. Zbog nedostatka vanjske hidro i toplinske izolacije zidovi podruma su vlažni te bi se trebalo pristupiti sanaciji zidova upotrebom sanacijske žbuke (Sanisil sustav, Poromap, Eurosan ili neki slični sustav namijenjen isušivanju zidova). Zidovi su trenutno prekriveni mortom. Zidove je potrebno dovesti do faze spremnosti za ličenje.