Trebam.hr već dugi niz godina prati kako se kreću cijene peći i koliko koštaju implementirani projekti naših klijenata. Za vas smo prikupili približne cijene koje će naplatiti dobavljači.

Peć na drva (dobava i montaža)
Prosječna cijena 22.000 kn/kom
Raspon cijena 19.00025.000 kn/kom

Moderne peći na drva imaju visoku učinkovitost i nizak utjecaj na okoliš. Dijeljena cjepanica, duga do pola metra, s maksimalnim udjelom vlage od 25%, može se učinkovito koristiti u konvencionalnim kotlovima na cjepanice. Važno je, kako za okoliš, tako i za učinkovitost izgaranja, da drvo ima što manje vlage. Da bi drvo bilo pogodno za sagorijevanje, mora se sušiti na zraku najmanje godinu dana. Dugotrajno sušeni trupci, koje vjetar slobodno suši, omogućuju najveću učinkovitost peći i najmanje opterećenje za okoliš. Cijena ovisi o kvaliteti peći. Raspon cijena za peć na drva (dobava i montaža) je od 19.000 kn/kom do 25.000 kn/kom. U prosjeku će vam izvođači naplatiti 22.000 kn/kom.

Zatraži ponude!
Peć na pelete (dobava i montaža)
Prosječna cijena 34.000 kn/kom
Raspon cijena 30.00038.000 kn/kom

Peći na pelete koriste održivi materijal za proizvodnju energije i manje su štetne za okoliš od peći na lož ulje. Novije peći na biomasu automatizirane su, što znači da same pune pelete, a spremnici pepela moraju se isprazniti vrlo rijetko (otprilike jednom u dva mjeseca). Cijena ovisi o kvaliteti peći, njezinoj veličini, emisiji, učinkovitosti i slično. Prosječna cijena peći na pelete (dobava i montaža) je 34.000 kn/kom. Raspon cijena je između 30.000 kn/kom i 38.000 kn/kom.

Zatraži ponude!
Plinska peć (dobava i montaža)
Prosječna cijena 25.000 kn/kom
Raspon cijena 22.00028.000 kn/kom

Plinska peć zagrijava se pomoću prirodnog plina ili ukapljenog naftnog plina. Za razliku od ostalih vrsta peći za grijanje, kondenzacijske plinske peći koriste i toplinu vodene pare koja nastaje tijekom izgaranja. Njihova toplinska učinkovitost dakle iznosi do 110%, a grijanje je vrlo učinkovito i prilično ekološki prihvatljivo. One su manja investicija od, primjerice, dizalice topline, ali imaju i veće troškove grijanja. Cijena ovisi o kvaliteti peći, dobavljaču i slično. Uključuje i dobavu i montažu. Plinsku peć (dobava i montaža) ćete u prosjeku platiti 25.000 kn/kom.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za peći

Reka
Odaberite trenutni način grijanja: Radijatori
Površina grijanog prostora (u m2): 180
Treba li Vam montaža?: Ne
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, obiteljska kuća imala centralno na plin ali su peć i pumpe bile poplavljene u podrumu. Želimo centralno na pelete. Visina dnevnom boravka u vrhu 6 m. Želimo efikasno riješenje da možemo u zimi postić temperaturu 23-24 stupnja. treba pregledati sve cijevi i vidjeti što treba izmjeniti ili prilagoditi novoj peći. Hvala
Drniš
Odaberite trenutni način grijanja: Radijatori
Površina grijanog prostora (u m2): 100
Treba li Vam montaža?: Da
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, objekat ima 4 prostorije, 12, m2, 12 m2, 16 m2, 25 m2, hodnik i predsoblje 16 m2, wc 6 m2. Treba mi i peć za centralno na drva, u prostoriji od 25 m2 nalazi se dimnjak, a blizu je i voda. Na ulazu u kucu nalazi se predulaz (zatvoreni) 6 m2 u kojem bi isto mogla biti glavna peć. Interesira me do koliko KW bi mi trebala peć i ponuda za istu. Molim ponudu, Hvala.
Buzet
Odaberite trenutni način grijanja: Radijatori
Površina grijanog prostora (u m2): 200
Treba li Vam montaža?: Ne
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, molim Vas ponudu za kotao Centrometal EKO-CK P 40, cirkulacijsku pumpu Grundfos Alpha2 L 25-60, L= i ugradbeni kamin marke Plamen, model Barun 1 snage 8-11 kW. (Ugradbeni kamin ne mora biti isti model koji je naveden, ali mora bit jednakovrijedan). Navesti cijenu s dostavom. Mjesto dostave je Istra, Buzet. Obavezno navesti rok isporuke.
Koprivnica
Odaberite trenutni način grijanja: Radijatori
Površina grijanog prostora (u m2): 110
Treba li Vam montaža?: Da
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Imamo peć za centralno grijanje na drva. Zamjenili bismo ju s instalacijom grijanja na pelete-centralno grijanje. Instalaciju bismo imali u posebnoj prostoriji kraj kuće. Kuća je izolirana sa stiroporom debljine 15cm. Postavljena je nova stolarija. Koju instalaciju grijanja na pelete mi preporučate? Ponuda samo instalacije i cijena svega s uključenom montažom? Hvala unaprijed!
Samobor
Odaberite trenutni način grijanja: Radijatori
Površina grijanog prostora (u m2): 150
Treba li Vam montaža?: Da
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Trebamo pec na pelete za centralno grijanje kuce na 2 kata, kao i za pretvaranje hladne vode u toplu vodu za pranje suda i tusiranje/kupanje. Kuca ima radijatore stare 12 god od prijasnjog grijanja na loz-ulje. To nam je preskupo i nekoristimo to zadnjih par godina. Grijemo se na kamin pec iz 80-tih godina (zatvoreni) na drva. Tople vode nemamo. Kuca se nalazi u blizini Samobora u vrlo hladnom dijelu Hrvatske s dugim i hladnim zimama. Nemam znanja ni iskustva u tom podrucje pa vas molim za vise informacija. Dali imate strucnjake koji dolaze na zahtjev potencijanog kupca u inspekciju kuce i daju profesionalno misljenje i pomoc kod odabira peci. Ako da, koliko to naplacujete i kada mozete doci? Gdje su prodajna mjesta i servisi za odzavanje u blizini Samobora? Cijene peci i instalacije? Dal je moguce dobiti katalog s pecima i prodavacima? Hvala puno!
Zagreb
Odaberite trenutni način grijanja: Radijatori
Površina grijanog prostora (u m2): 40
Treba li Vam montaža?: Da
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Plinska peć na dimnjak koja može odlično zagrijati 40 kvadrata, sa više stupnjeva jačine grijanja i sigurnosnim mehanizmima, npr. sprečavanje dovoda plina ako se slučajno ugasi. Kada bi se još uvijek proizvodila blue bell maja 12, to bi bila peć koju bih odabrala. Objekt je trenutno bez izolacije. Nešto će se raditi na proljeće po tom pitanju. Svejedno me zanima jaka peć.
Kaštel Kambelovac
Odaberite trenutni način grijanja: Radijatori
Površina grijanog prostora (u m2): 100
Treba li Vam montaža?: Da
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovanje, zanima nas peć na pelete, imamo razvedene instalacije predvideno na loz ulje centralno grijanje, a htjeli bi na pelete, Za sad imamo jedan dio kuće podno grijanje na jedinicu topline zanima nas imali šanse netko od vaših ljudi da iziđe na teren da snimi situaciju i da ponudu trebali bi i 2 inventer klima nalazimo se u Kaštel Kambelovac. Trebalo bi uz peć postaviti i radijatore. Idmeo na put na tjedan dana pa bi nakon toga ovo rješavali. Srdačno vas pozdravljam , Pletikosić
Velika Ludina
Odaberite trenutni način grijanja: Podno grijanje
Površina grijanog prostora (u m2): 60
Treba li Vam montaža?: Da
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Tražim majstora za spajanje peći na pelete na podno grijanje. Naime peć bi ujedno i grijala prostoriju u kojoj bi se nalazila, jer će se tu nalaziti kuhinja, pa je bitno da bude tu. Postoji i mogućnost da se ako je moguće postavi peć u prostoriju koja se nalazi iza vrata, prostorija je nekih 4 kvadrata i lavabo i školjka će se micati i tu bi se ujedno nalazila dodatna posuda za rashlađivanje vode iz sustava podnog grijanja, vidljivo iz fotografija. A ukoliko bi bilo moguće staviti peć u tu manju prostoriju (bivša kupaona) bilo bi jedino potrebno ostaviti jednu cijev za radijator koji bi grijao buduću kuhinju. Visina od stropa do poda je cm a udaljenost od potencijalnog mjesta peći do prostorije kraj nje (vidljiva iz fotografija) je nekih 90 cm. Isto tako dimnjak se nalazi na mjestu gdje je postavljena cijev, što se vidi iz fotografije, te je moguće dimnjaku pristupiti i iz prostorije iza.
Osijek
Odaberite trenutni način grijanja: Radijatori, Podno grijanje
Površina grijanog prostora (u m2): 170
Treba li Vam montaža?: Da
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Peć bi postavio u podrumsku prostoriju, gdje postoji instalacija za radijatore koji su bili ovu zimu u funkciji. Treba ukloniti postojeći peć, i cijevi preradiditi da odgovaraju peći na pelete, u blizini je orginalni troslojni dimnjak odlične kvailtete, koji je izgrađen za peć na drva i centralno grijanje. Volio bi da peć ima svoj spremnik koji može minimalno 24 sata poslužiti peć peletama , podešavanje temperature, gašenja i paljenja iste.(termostat). Nalazim se u Osijeku gdje bi i postavio peć.
Trilj
Odaberite trenutni način grijanja: Radijatori
Površina grijanog prostora (u m2): 320
Treba li Vam montaža?: Da
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovanje ,zanima me ponuda sa montazom i bez montaze . Trenutno imam u kuci centralno grijanje na naftu ali to gledam da izbacim i da spojim kotao sa svim dodacima sto idu na postojeću instalaciju. Površina kuće prizemlje m2 i kat m2 .kuća je izvana izolirana a posebno donji kat gdje je knauf i vuna u zidovima pa stoga u donjem dijelu nije potrebno prekovise grijati jer je tu kao boca , izolirano je i drzi se temperatura. Mozete te li mi dati ponudu pa da znam na čemu sam. Plaćanje bih bilo kartično na 12 mjeseci , diners. Lp