Savjeti
Građevinska stolarija - vrata
Koliko ćete platiti za nova ulazna vrata?

Koliko ćete platiti za nova ulazna vrata?

Cijene ulaznih vrata kreću se od 1000 kuna naviše, ovisno o materijalu. Kod ulaznih vrata nije važan samo izgled, već i njihova izolacija, sigurnost i trajnost, jer vrata moraju podnijeti razne uvjete.

Ovisno o potrebama, možemo odabrati aluminij, drvo ili plastiku. Uobičajene i popularne inačice također su kombinacija drvo-aluminij, PVC-aluminij ili kombinacija stakla.

Moderna ulazna vrata u stan u kombinaciji drva, stakla i aluminija.
Zatraži besplatne ponude za vrata

Aluminijska ulazna vrata

CIJENA: od 7000 kuna dalje
OPIS: Aluminij je čvrst i otporan na koroziju materijal, i izvrstan je izbor za izradu vrata koja su jako izložena vanjskim utjecajima. Aluminijska vrata imaju visoku razinu nepropusnosti zraka i zvučne i toplinske izolacije. Takva vrata pripadaju višem cjenovnom razredu, ali imaju izuzetno dug vijek trajanja.

Drvena vrata

CIJENA: od 2000 kuna dalje
OPIS: Prednosti drvenih vrata su zvučna i toplinska izolacija, regulacija vlage u sobi, mala potrošnja energije za obradu i ekološki integritet. Drvo je prirodni materijal koji se može prilagoditi vremenskim uvjetima; prima i upija i širi vlagu i tako regulira razinu vlažnosti u sobi. U usporedbi s aluminijem, osjetljivije je na vremenske uvjete. Ipak, drvena vrata također pružaju dugotrajno rješenje.

PVC ulazna vrata

CIJENA: od 1000 kuna dalje
OPIS: PVC vrata su povoljniji izbor. Prednost PVC vrata je i nezahtjevno održavanje, jer ih nije potrebno lakirati, bojiti ni štititi od štetnika. Vrata su znatno otpornija na sve zbog visokokvalitetnih umjetnih materijala vremenski utjecaji. Međutim, kvaliteta je važna pri odabiru, jer samo visokokvalitetna vrata pružaju dobru izolaciju i ne vise.

Kombinacija drvo-aluminij

CIJENA: od 2500 kuna dalje
OPIS: kombinacija kombinira prednosti drveta i trajnosti aluminija. Drvo je prirodni materijal koji u prostor unosi toplinu, a vrata su s vanjske strane zaštićena aluminijskom maskom koja nije osjetljiva na kišu, snijeg i temperaturne razlike Uz estetske prednosti drva, vrata također pružaju toplinsku i zvučnu izolaciju. Vrata su trajnija od drvenih.

Kombinacija PVC-ALU

CIJENA: od 2500 kuna dalje
OPIS: Ulazna vrata PVC-ALU nadogradnja su klasičnih PVC vrata. Vrata su izrađena od PVC-a i obložena ALU oblogom. To ih čini stabilnijima i otpornijima na vanjske utjecaje.

Kombinacija sa staklom

CIJENA: od 3000 kuna dalje
OPIS: Vrata također mogu biti izrađena u cijelosti ili djelomično (stakleno punilo) od stakla. Za proizvodnju se koristi tvrđe i otpornije staklo. Napredovanjem tehnologije i razvojem materijala staklo je postalo i toplinski izolirajuće. Prednost stakla - u prostor unese više svjetla. Staklena vrata, međutim, zahtijevaju češće čišćenje i veću brigu kako bi se izbjegla oštećenja.

Zatraži besplatne ponude za vrata