Savjeti
Ograde
3 savjeta - kako odabrati dvorišnu ogradu

3 savjeta - kako odabrati dvorišnu ogradu

Ako još uvijek razmišljate o izboru ograde za vašu okućnicu, pročitajte naše savjete u nastavku. Olakšat ćemo vam odluku.

Zatraži besplatne ponude za ogradu

1. Kakvu ogradu tražite?

Zašto vam je potrebna ograda? Radi privatnosti ili želite spriječiti da vam pas pobjegne iz dvorišta? Odgovori na ova pitanja neka vas vode u donošenju ispravne odluke.

Ako je privatnost vaš osnovni motiv, ograde od neprozirnih visokih ploča idealno su rješenje za vas. Obično se takva ograda izrađuje od drvenih ili plastičnih (PVC) ploča.

Ako privatnost nije vaš prioritet, a svom dvorištu želite dati otvoreniji i raskošniji izgled, dobar je izbor aluminijska ili ograda od nehrđajućeg čelika.

I ograda od kovanog željeza može biti vizualno odličan izbor.

Ako vam izgled ograde nije najvažniji i samo želite spriječiti svog ljubimca da pobjegne iz dvorišta ili se želite zaštiti od nepozvanih gostiju, panel ograde ili mrežaste ograde također mogu biti dobar izbor.

2. Provjerite cijene ograda i troškove postavljanja

  • Najjeftinije vrste ograda su panelne i rešetkaste ograde.
  • Ograde od PVC materijala također su relativno jeftine.
  • Negdje u srednjem cjenovnom razredu su aluminijske ograde i drvene ograde, iako cijena uvelike ovisi o vrsti drvne građe od koje je izrađena.
  • Među najskupljima su ograde od kovanog željeza, koje po cijeni prate one od nehrđajućeg čelika.

Kad uspoređujete cijene ograda, uzmite u obzir i troškove njihovog postavljanja.

Dvorišna ograda od blizu.

3. Provjerite kakvo će održavanje zahtijevati vaša ograda

Drvena ograda je vrlo privlačan izbor koji zahtijeva prilično truda i održavanja - preporučuje se bojanje barem svakih 5 godina. Ako je ograda oštećena, neće vam butu teško pronaći izvođača koji će popraviti drvenu ogradu.

Aluminijske, INOX ili PVC ograde zahtijevaju malo kontinuiranog održavanja. Istina je, međutim, da ako poželite zamijeniti dio INOX ili aluminijske ograde, morat ćete zamijeniti cijelu ogradu.

Možete pokušati i sami ograditi svoje dvorište, ali znajte da takav postupak zahtijeva posebne alate i naporan rad. Akoželite da ograda bude postavljena kvalitetno i pouzdano, najbolje je za to uposliti stručnu osobu. Na Trebam.hr odabrali smo za vas nekoliko kvalitetnih ponuđača za izradu ograde. Možete proučiti njihove reference i preporuke korisnika.

Zatraži besplatne ponude za ogradu