Koliko ćete platiti ugradnju centralnog grijanja? Objavljujemo informativne cijene koje smo prikupili na temelju implementiranih projekata naših klijenata.

Montaža centralnog grijanja sa plinskom peći i radijatorima
Prosječna cijena 375,00 kn/m2
Raspon cijena 250,00500,00 kn/m2

U cijenu je uključena ugradnja cijelog sustava grijanja (ugradnja plinskih peći i radijatora). Ovisi o vrsti peći, njezinoj veličini i broju radijatora. Odnosi se na kvadratni metar. Najniža cijena po kojoj ćete platiti montažu centralnog grijanja sa plinskom peći i radijatorima je 250,00 kn/m2, a najviša 500,00 kn/m2.

Zatraži ponude!
Podno grijanje na vodu
Prosječna cijena 1.350,00 kn/m2
Raspon cijena 450,00900,00 kn/m2

U podnom grijanju na vodu toplina dolazi iz vode koja prolazi kroz cijevi ispod estriha. Podno grijanje zagrijava se sporije od radijatorskog, ali je učinkovitije i jeftinije od uobičajenog radijatorskog grijanja. Cijena je izračunata po kvadratnom metru. Podno grijanje na vodu bit će potrebno platiti između 450,00 kn/m2 i 900,00 kn/m2.

Zatraži ponude!
Električno podno grijanje
Prosječna cijena 400,00 kn/m2
Raspon cijena 300,00500,00 kn/m2

Električno podno grijanje sastoji se od električnih podnih mreža i folija, gdje su ugrađene električne cijevi koje emitiraju toplinu u prostoriju. U usporedbi s uobičajenim podnim grijanjem (na vodu), potrošnja energije je veća, ali se površina poda brže zagrijava električnim grijanjem. Podno grijanje je inače učinkovitije i stoga jeftinije od uobičajenog radijatorskog grijanja. Cijena se izračunava po kvadratnom metru i uključuje materijal i radnu snagu. Izvođači će vam za električno podno grijanje naplatiti od 300,00 kn/m2 do 500,00 kn/m2.

Zatraži ponude!
Montaža i spajanje grijaćeg tijela (radijatora)
Prosječna cijena 450,00 kn/kom
Raspon cijena 400,00500,00 kn/kom

Ugradnja radijatora uključuje pripremu podnožja, ugradnju greda i radijatora te zavrtanje. Konačna cijena ovisit će o specifičnostima radijatora i broju radijatora koji su vam potrebni. Montažu i spajanje grijaćeg tijela (radijatora) ćete u prosjeku platiti 450,00 kn/kom.

Zatraži ponude!
Montaža i spajanje kotla na kruta goriva
Prosječna cijena 2.300,00 kn/kom
Raspon cijena 1.800,002.800,00 kn/kom

Prije ugradnje kotla na kruta goriva, morate se pobrinuti da je vaša prostorija spremna za kotao. Za kotlovnicu se mora izdvojiti zasebna prostorija površine od najmanje sedam četvornih metara u kojoj se mora osigurati ventilacija,a pod mora biti prekriven negorivim materijalima. Udaljenost od kotla do zidova mora biti najmanje pola metra. Kada je prostorija spremna, možete postaviti kotao na kruta goriva. Cijena montaže i spajanja kotla najviše će ovisiti o specifičnostima vašeg kotla. Za montažu i spajanje kotla na kruta goriva ćete platiti od 1.800,00 kn/kom do 2.800,00 kn/kom.

Zatraži ponude!
Montaža i spajanje plinskog kombiniranog bojlera
Prosječna cijena 1.200,00 kn/m2
Raspon cijena 1.000,001.400,00 kn/m2

Plinski bojler radi na prirodni ili naftni plin i može biti samostalni ili kombinirani (osim vode, zagrijava i prostorije). Mogu biti trenutni ili akumulacijski: prvi zagrijavaju izravan dotok vode i uglavnom su prikladni za grijanje manjih količina vode, dok akumulacijski grijači zagrijavaju veće zalihe vode za kasniju potrošnju. Instalacija će se razlikovati ovisno o specifičnostima vašeg bojlera, a o njima će ovisiti i cijena. Izvođači će vam za montažu i spajanje plinskog kombiniranog bojlera naplatiti od 1.000,00 kn/m2 do 1.400,00 kn/m2.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za ugradnju centralnog grijanja

Montaža centralnog grijanja, Peći za grijanje
Čaglin
Površina grijanog prostora (u m2): 60
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Postovanje . Imamo stan od 60 kvadrata gdje vec postoji etazno centralno grijanje . Sad smo kupili stan iznad i sad bi trebali i gore dovesti grijanje . Taj gornji stan je isto 60 kvadrata . Pec je centrometal 17 kw. Zanima nas koji je najkraci moguci rok da bi mogli uvesti centralno , jel pec moze grijati tu kvadraturu stana te naravno cijena svih radova s materijalima . Hvala .
Montaža centralnog grijanja, Montaža radijatora - Samobor
Samobor
Površina grijanog prostora (u m2): 80
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Postovani, Trebamo majstora koji bi razvukao cijevi za centralno grijanje, spojio se na donjem katu i onda cijevi razvukao do potkrovlja. Takoder treba postaviti razdjelnike, a onda na kraju i radijatore, 7 radijatora. Ali sad prvo treba postaviti cijevi i instalacije da se moze napraviti glazura.
Montaža centralnog grijanja, Montaža radijatora - Zagreb
Zagreb
Površina grijanog prostora (u m2): 30
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Poštovani, stan u Trnskom, ukupne površine 30 m2, stan se grije na plinsku peć, a topla voda na električni bojler. Ja želim uvesti plinsko centralno grijanje, treba postaviti plinski bojler, malo veći radijator u sobi i ljestve u kupaonici. Stan ima dimnjak, pretpostavljam da ga treba atestirati.A možda može i fasadni obzirom da je stan na zadnjem katu može se dimnjak izvesti na krov. Zanima me ukupna cijena radova dakle instalacija novog grijanja i demontaža starog. Ponudom molim obuhvatiti plinski bojler, radijatore i postavljanje (i sav ostali potreban materijal i atestiranje). Zahvaljujem na ponudi.
Montaža centralnog grijanja, Montaža centralnog grijanja
Zagreb
Površina grijanog prostora (u m2): 20
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Potrebno je produžiti cijevi plina do nove pozicije kombi novog bojlera i cijev plina do peći,zatim montaža novog kombi bojlera 24 kW. Potrebno je preinačiti cjevovod centralnog grijanja,na postojećem razvodu.Biti će cca 20 metara cjevnog razvoda grijanja (bakrene cijevi) i cca 10 m plinske cijevi fi 3/4" i cca 5 m plinske cijevi fi 1/2".Također treba povući razvod vode od kombi bojlera do kuhinje cca 10 m.
Montaža centralnog grijanja, Montaža centralnog grijanja
Varaždin
Površina grijanog prostora (u m2): 1
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Postojeci sistem centralnog koji radi na pec na pelete( Senko 19Kw). Samo na doljnjem dijelu kuce od 75m2. Trebalo bi spojiti postojeci sistem na gornji kat koji ima radijatore ali nema cijevi koje vode prema gornjem katu od 85m2. Te da li je moguce sloziti taj sistem sa postojecom peci koja ima 35lit kotao i realnih 17kw. Kuca ce biti renovirana, znaci krov,fasada,prozori i sl. Te da li je kasnije moguce spojiti solarne cijevi sa lit. spremnikom koji bi se koristio za grijanje i/ili sanitarnu vodu. Hvala unaprijed
Montaža centralnog grijanja, Montaža centralnog grijanja - Zagreb
Zagreb
Površina grijanog prostora (u m2): 50
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Plinski bojler je ugrađen i koristi se trenutno samo za grijanje tople vode. Stan na Srednjacima u Zagrebu - 50 m2 stambene površine. Potrebno je postaviti radijatore i povezati s plinksim bojlerom u kupaonici. Radijatori: - kuhinja - kupaonica - dnevna soba - spavaća soba - zimski vrt. Radijatore bi kupili sami u dogovoru s vama. Molim ponudu za ostalu instalaciju i izvođenje radova.
Montaža centralnog grijanja, Montaža centralnog grijanja
Zagreb
Površina grijanog prostora (u m2): 8
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Preuređujem stan u višestambenoj zgradi. Srušili smo pregradnu stijenu, te je potrebno premjestiti radijator za cca 1,5 m, od sadašnje pozicije do zida, te ga tamo učvrstiti. Zgrada ima centralno grijanje (toplanu) te je potrebno produžiti/promijeniti cijevi s kojima je radijator vezan/spojen na glavni toplovodni vod.
Montaža centralnog grijanja, Bojleri za centralno grijanje
Josipdol
Površina grijanog prostora (u m2): 120
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Potrebno je instalirati sustav grijanja u kući sa dva kata koja ima ukupno 8 mjesta za postavljanje radijatora. Cijevi bi stavljali bakrene koje bi išle kroz podrumski dio gdje bi ujedno bila centralna peć na pelet i drva. Prvi kat je namješten, a drugi nije do kojega bi trebalo samo dovesti cjevi i ostaviti ih zatvorene dok se ne uredi taj kat.
Montaža centralnog grijanja, Centralno grijanje na plin - Osijek
Osijek
Površina grijanog prostora (u m2): 84
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Ulaz u hodnik (7 m2). Iz hodnika se ravno nastavlja u kupatilo (5 m2), a desno su vrata za dnevni boravak. Dnevni boravak je cca 9x4 i ima stepenice za uređeno potkrovlje gdje su dvije spavaonice u kvadraturi kao i dnevni boravak (18 i 13 m2, razlika otpada na stubište.). Bojler bi stavili u podrum.
Montaža centralnog grijanja, Centralno grijanje na drva - Zagreb
Zagreb
Površina grijanog prostora (u m2): 70
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Kuća ima 2 etaže, 4x9 m2 tlocrt prizemlja + potkrovlje istog tlocrta. Kuća nije izolirana i stolarija je stara - obnova planirana kasnije. Trenutno se za grijanje koristi atmosferska plinska peć, a u kupaoni u potkrovlju je atmosferski plinski bojler za toplu vodu. Potrebno je zamijeniti bojler plinskim kombi kondenzacijskim, pripremiti dimnjak, postaviti radijatore i razvući cijevi do radijatora (po 2 radijatora po etaži ispod prozora - 4 ukupno). Dodatno, ovisno o ponudi, razvod tople vode od bojlera u potkrovlju u kuhinju u prizemlju.