Cijene centralnog grijanja ovise o nekoliko čimbenika. Provjerili smo za vas što sve utječe na cijene i na što morate obratiti pažnju kako biste postigli što veću vrijednost za svoj novac.

Montaža i spajanje plinskog kombiniranog bojlera
Prosječna cijena 1.200,00 kn/m2
Raspon cijena 1.000,001.400,00 kn/m2

Plinski bojler radi na prirodni ili naftni plin i može biti samostalni ili kombinirani (osim vode, zagrijava i prostorije). Mogu biti trenutni ili akumulacijski: prvi zagrijavaju izravan dotok vode i uglavnom su prikladni za grijanje manjih količina vode, dok akumulacijski grijači zagrijavaju veće zalihe vode za kasniju potrošnju. Instalacija će se razlikovati ovisno o specifičnostima vašeg bojlera, a o njima će ovisiti i cijena. Izvođači će vam za montažu i spajanje plinskog kombiniranog bojlera naplatiti od 1.000,00 kn/m2 do 1.400,00 kn/m2.

Zatraži ponude!
Montaža centralnog grijanja sa plinskom peći i radijatorima
Prosječna cijena 375,00 kn/m2
Raspon cijena 250,00500,00 kn/m2

U cijenu je uključena ugradnja cijelog sustava grijanja (ugradnja plinskih peći i radijatora). Ovisi o vrsti peći, njezinoj veličini i broju radijatora. Odnosi se na kvadratni metar. Najniža cijena po kojoj ćete platiti montažu centralnog grijanja sa plinskom peći i radijatorima je 250,00 kn/m2, a najviša 500,00 kn/m2.

Zatraži ponude!
Podno grijanje na vodu
Prosječna cijena 1.350,00 kn/m2
Raspon cijena 450,00900,00 kn/m2

U podnom grijanju na vodu toplina dolazi iz vode koja prolazi kroz cijevi ispod estriha. Podno grijanje zagrijava se sporije od radijatorskog, ali je učinkovitije i jeftinije od uobičajenog radijatorskog grijanja. Cijena je izračunata po kvadratnom metru. Podno grijanje na vodu bit će potrebno platiti između 450,00 kn/m2 i 900,00 kn/m2.

Zatraži ponude!
Električno podno grijanje
Prosječna cijena 400,00 kn/m2
Raspon cijena 300,00500,00 kn/m2

Električno podno grijanje sastoji se od električnih podnih mreža i folija, gdje su ugrađene električne cijevi koje emitiraju toplinu u prostoriju. U usporedbi s uobičajenim podnim grijanjem (na vodu), potrošnja energije je veća, ali se površina poda brže zagrijava električnim grijanjem. Podno grijanje je inače učinkovitije i stoga jeftinije od uobičajenog radijatorskog grijanja. Cijena se izračunava po kvadratnom metru i uključuje materijal i radnu snagu. Izvođači će vam za električno podno grijanje naplatiti od 300,00 kn/m2 do 500,00 kn/m2.

Zatraži ponude!
Montaža i spajanje grijaćeg tijela (radijatora)
Prosječna cijena 450,00 kn/kom
Raspon cijena 400,00500,00 kn/kom

Ugradnja radijatora uključuje pripremu podnožja, ugradnju greda i radijatora te zavrtanje. Konačna cijena ovisit će o specifičnostima radijatora i broju radijatora koji su vam potrebni. Montažu i spajanje grijaćeg tijela (radijatora) ćete u prosjeku platiti 450,00 kn/kom.

Zatraži ponude!
Montaža i spajanje kotla na kruta goriva
Prosječna cijena 2.300,00 kn/kom
Raspon cijena 1.800,002.800,00 kn/kom

Prije ugradnje kotla na kruta goriva, morate se pobrinuti da je vaša prostorija spremna za kotao. Za kotlovnicu se mora izdvojiti zasebna prostorija površine od najmanje sedam četvornih metara u kojoj se mora osigurati ventilacija,a pod mora biti prekriven negorivim materijalima. Udaljenost od kotla do zidova mora biti najmanje pola metra. Kada je prostorija spremna, možete postaviti kotao na kruta goriva. Cijena montaže i spajanja kotla najviše će ovisiti o specifičnostima vašeg kotla. Za montažu i spajanje kotla na kruta goriva ćete platiti od 1.800,00 kn/kom do 2.800,00 kn/kom.

Zatraži ponude!

Nedavni upiti za centralno grijanje

Montaža centralnog grijanja, Montaža centralnog grijanja
Jastrebarsko
Površina grijanog prostora (u m2): 160
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Zamijenio bih postojeću centrometalovu peć na drva sa ugrađenim bojlerom sa peći burnit, 30kw te stavio horizontalni kombinirani električni bojler centrometal LKB Digi litara (odabir lijevog ili desnog ovisno o izvođačevim uputama). Jedna pumpica se može iskoristiti. Potrebno je napraviti adaptaciju cijevi i ostalih elemenata (ventili, posude itd.) u malom prostoru kotlovnice.
Montaža centralnog grijanja, Centralno grijanje na struju
Matulji
Površina grijanog prostora (u m2): 100
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, zanima me okvirna cijena centralnog grijanja za stan (koji se nalazi u prizemlju kuće) od m2. Peć za centralno grijanje bila bi smještena u blagavaoni koja ima cca. 10m2 (koja je odvojena od kuhinje prolazom i koja ima cca. 11m2) a kao agregat koristio bi drva. Radijatore bi htio postavit u sljedeće prostorije: - dnevni boravak cca 17m2 - bračna soba cca 20m2 - soba cca. 13m2 - soba cca. 14,5m2 - kupaona cca. 11m2
Montaža centralnog grijanja, Centralno grijanje na plin - Sesvete
Sesvete
Površina grijanog prostora (u m2): 150
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Kuća na dva kata. Prizemlje ima dnevni boravak(25m2)soba(12m2),kupaona i hodnik. Drugi kat ima 3 sobe različitih površina +kupaona. Plin je prošao nedavno,potrebna je cijela instalacija(bojler,dimovod..). Radovi bi se odvijali u sedmom ili osmom mjesecu. Objekat se nalazi u Belovaru(Sesvete). Molim,ponude sa i bez materijala. Unaprijed hvala. Lp
Montaža centralnog grijanja, Ugradnja kamina
Ičići
Površina grijanog prostora (u m2): 65
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, U potpunosti ćemo adaptirati 1.kat kuće u Iki, 65m2, kupaonica, hodnik, dvije spavace sobe, dnevni i kuhinja spojeni. Postoji mogućnost i izrade kotlovnice npr.za pelete u prizemlju. Zanima me opcija postavljanja centralnog grijanja na struju i centralnog na pelete te eventualni drugi prijedlozi. Unaprijed zahvaljujem,
Montaža centralnog grijanja, Peći za grijanje - Rijeka
Rijeka
Površina grijanog prostora (u m2): 75
Okvirni rok početka projekta: Odmah
Zbog renovacije stana, potrebna nam je montaža grijanja. Naime stan ima priključak za plin i svoje plinsko brojilo zbog toga smo i donijeli odluku grijanja na plin. Provedene su vodoinstalacije te mjesto za kondenzacijski bojler. Stan ima 84,79 m kvadratnih.S tim da je u to uračunato i 3 lođe te drvarnica. Zbog toga ne znam točnu površinu grijanog prostora.
Montaža centralnog grijanja, Centralno grijanje na drva - Bjelovar
Bjelovar
Površina grijanog prostora (u m2): 150
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Kuća na dva kata. Prizemlje ima dnevni boravak(25m2)soba(12m2),kupaona i hodnik. Drugi kat ima 3 sobe različitih površina +kupaona. Plin je prošao nedavno,potrebna je cijela instalacija(bojler,dimovod..). Radovi bi se odvijali u sedmom ili osmom mjesecu. Objekat se nalazi u Bjelovaru(Sesvete). Molim,ponude sa i bez materijala. Unaprijed hvala. Lp
Montaža centralnog grijanja, Montaža centralnog grijanja
Zagreb-Susedgrad
Površina grijanog prostora (u m2): 140
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Poštovani, Trenutačno smo u potpunoj adaptaciji kuće. Uklanjaju se sve zidne i podne obloge te kompletne instalacije i nanovo postavljaju. Plin je priključen na kuću i to bi bio energent kojim bismo se grijali. Kuća ima 2 etaže za stanovanje, te malo spremište u podrumskoj razini gdje bismo smjestili bojler. U prizemlju bismo htjeli podno grijanje plus radijator u kupaonici te kamin na drva, za dogrijavanje i neovisan od plinskog grijanja. Na prvom katu bismo htjeli radijatorsko grijanje. U prilogu šaljem nacrte. Ljubazno molim ponudu za postavljanje plinske instalacije te centralnog podnog za prizemlje i centralnog radijatorskog za gornji kat i donju kupaonicu. Ukoliko radite i kamine, uključite i ponudu za izradu kamina s kaminskim uloškom od lijevanog željeza, cca 10 kW. Potrebno je izvjestiti i plinsko brojilo pa ukoliko ste ovlašteni instalater od strane Plinare, ponudite i tu uslugu. U slučaju bilo kakvih dodatnij pitanja, stojim na raspolaganju na navedenom mailu i telefonu. Unaprijed zahvaljujem, LP Nataša
Montaža centralnog grijanja, Peći za grijanje
Bregana
Površina grijanog prostora (u m2): 120
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Poštovani, Uskoro krećem u adaptaciju potkrovlja. Postojeći sustav grijanja je izveden sa 2 kalijeve peći na svakom katu kuće. Novi sustav grijanja je predviđen sa centralnim grijanjem. Za grijanje bi se koristila peć na drva i pelete. Također predviđeno je da se na krov postave kolektori za toplu vodu koja bi se upotrebljavala u prostoru potkrovlja. Kotlovnica bi se nalazila u garaži koja je izgrađena do kuće. Grijanje bi se izvelo za prostor prizemlja i 1. kata(potkrovlja). U prostoru potkrovlja bi se u prostorijama kupaonice i kuhinje postavilo podno grijanje( može i nemora zavisno o odnosu cijene/dobivene topline sa tim naćinom grijanja). u privitku šaljem 2 pdf dokumenta sa nacrtima prostorija: 1. Prizemlje 2. 1. Kat u ovim dokumentima se vidi razmještaj prostorija sa dimenzijama (dimenzije za prostor 1. kata mogu odstupati +/- 15 cm)
Montaža centralnog grijanja, Montaža centralnog grijanja
Veli Lošinj
Površina grijanog prostora (u m2): 250
Okvirni rok početka projekta: 1 - 3 mjeseca
Ovako kuća ima kvadrata grijemo na naftu kvadrata .Imamo 2 bojlera jadan i litara. Imamo 4 app u toj kući u kojoj grijemo toplu vodu. Trenutno imamo 5 panela na krovu. Pa me zanima vaše mišljenje i nekakva preporuka. Mi smo sa otoka Mali lošinj pa me zanima dali i radite po otocima. Unaprijed hvala lp.
Montaža centralnog grijanja, Centralno grijanje na struju - Zagreb
Zagreb
Površina grijanog prostora (u m2): 100
Okvirni rok početka projekta: Više od 3 mjeseca
Razmišljamo o uvođenju centralnog grijanja u staru kuću, prizemlje i prvi kat. Naravno manjak sredstava je uvijek problem, pa nikako da se odlučimo za ovu opciju, barem želimo djelomično recimo prvo prvi kat gdje se zapravo živi, a naknadno prizemlje. Trenutno je u kući provedeno plinsko sa 2 plinske peći, jedna po katu. Koliko znam plinski bojler za cijelu kuću ne postoji, a recimo grijanje vode u kupaonici je na strujni bojler. Svakako bi duguročno trebalo sve zamijeniti sa jednim centralnim plinskih bojlerom za grijenje vode i prostora.